Wrapped Bitcoin

Wrapped Bitcoin koers verwachting

Wrapped Bitcoin koersDe prijs van Wrapped Bitcoin

De koers van Wrapped Bitcoin (WBTC) volgde het afgelopen jaar een parallel verloop met Bitcoin. WBTC kende net als BTC een explosieve groei sinds oktober 2020. De voorspellingen voor Bitcoin in 2021 zijn erg positief, maar om na te gaan of WBTC dezelfde parallel koers zal blijven volgen moeten we dieper ingaan op wat WBTC te bieden heeft en of het even sterk in zijn schoenen staat dan de koning van de crypto’s. 

Toepassingen

Met “gewone” Bitcoin kan je niet heel erg veel doen. De meeste onder ons gebruiken het als een investering die op termijn hopelijk een mooi rendement oplevert. Langzaamaan kan je Bitcoin ook gebruiken als betaalmiddel, al is dat in de praktijk nog heel beperkt en omslachtig. Wanneer je je Bitcoin wil inzetten voor een breder gamma aan toepassingen dan kan Wrapped Bitcoin de oplossing zijn. Wrapping betekent zoveel als het vastzetten en het transformeren van je Bitcoin tot een ERC20 token. Zodra dit gebeurd is zijn er verschillende mogelijkheden:  

  • Zo kan je je Wrapped Bitcoin gebruiken als deposito en een lening aangaan met een gedecentraliseerd financieel platform, zoals MakerDAO. 
  • WBTC kan je ook gewoon verhandelen op bijvoorbeeld Uniswap, of je kan het platform van liquiditeit voorzien en een percentage verdienen op de handelingsfees.  
  • Je kan WBTC ook vastzetten op een platform als Compound en er interest op verkrijgen. 

Schaalbaarheid

Momenteel is er maar een beperkte schaalbaarheid. Maar indien het Ethereum-netwerk in de toekomst wel schaalbaar wordt, dan kan ook Wrapped Bitcoin hier mee van profiteren. De schaalbaarheid mag dan ook niet over het hoofd gezien worden en mocht het zover komen kan het een doorslaggevende factor zijn in een explosieve koers van WBTC. 

Veiligheid & Betrouwbaarheid

In het Bitcoin netwerk is betrouwbaarheid de allerhoogste prioriteit. De talloze nieuwe crypto’s die op de markt komen bieden vaak innovatieve toepassingen in meerdere levensdomeinen, maar Bitcoin blinkt nog steeds uit als de meest betrouwbare. Het wrappen van Bitcoin op het Ethereum-netwerk gaat helaas voorbij aan deze krachtige eigenschap. 

De smart contracts kunnen misbruikt worden, of de wallets zouden theoretisch gezien bijvoorbeeld bevroren kunnen worden zodat je je Bitcoin niet meer kan recupereren. WBTC wordt echter gecontroleerd door BitGo, en hoewel dit een gecentraliseerd bedrijf is, heeft het wel een erg lange en betrouwbare geschiedenis. Het lijkt dan ook erg onwaarschijnlijk dat er veiligheidsproblemen zullen optreden.

Wrapped Bitcoin koers verwachting  2021 – 2025

Wrapped Bitcoin kent een aantal interessante toepassingen en deze voordelen lijken dan ook een positieve toekomst te voorspellen. Maar tegelijkertijd verschijnen er steeds meer alternatieve gedecentraliseerde Wrapped Bitcoin protocols zoals RenBTC en TBTC. Zodra deze meer bekendheid gaan genieten, zouden zij de gecentraliseerde WBTC wel eens kunnen voorbijlopen. Wie wil investeren in WBTC kan het komende jaar misschien nog goede zaken doen en meesurfen of het succes van BTC, maar het is ten sterkste aan te raden om de concurrentie sterk in de gaten te houden! 

Ondanks dat ook hier geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, kunnen we wel kijken welke ontwikkelingen uit het verleden hebben geleid tot deze prijsstijging en welke ontwikkelingen er voor de toekomst gepland staan. Dit kan een inzicht geven in de mogelijke koersverwachting van de Wrapped Bitcoin voor de komende jaren.

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Wrapped Bitcoin dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Wrapped Bitcoin toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Wrapped Bitcoin kopen of verkopen

Wil je Wrapped Bitcoin (WBTC) kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Binance, Bitcoinmeester, Litebit.

Beste websites om Wrapped Bitcoin (WBTC) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Wrapped Bitcoin kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Decred zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.