WTF – als iedereen nou eens gewoon zou doen wat hij moet doen?!

Doen wat hij en zij moet doen? Schoenmaker blijf bij je leest, bedoel ik dan! Elon Musk, bijvoorbeeld, elektrische auto´s bouwen die helemaal niét het milieu vervuilen (batterijen die nog problemen geven…) Raketten bouwen die niét ontploffen (al hoef ik persoonlijk niet meteen naar Mars in 2024…) In plaats van hondjes uitlaten, en nu heeft hij weer enkele cryptominers zo ver gekregen zich rond zijn persoon te scharen, met de oprichtng van iets als een Bitcoin Mining Council (BMC). In se een prima initiatief als ´organisation comprised of North American cryptocurrency miners designed to promote energy transparency and improve sustainable mining practices.´ Maar waarom weer rond iemand die geen snars van de hele cryptobusiness afweet en alleen geïnteresseerd is in publiciteit? Nou ja, in ieder geval wordt Noord-Amerika meer en meer de bestemming voor miners on the run. Sommige wijken ook uit naar Kazachstan. Waar de stroom maar zo goedkoop en groen mogelijk is en zij wél welkom zijn. 

´Tis the seison to be jolly!´

En waarom klagen Zuid-Koreaanse studenten dat cryptobeleggen bij hen leidt tot slapeloosheid, ´mood swings´, stress en andere psychologische problemen? Terwijl ze beter de neus dieper in boeken zouden steken dan tot in de nachtelijke uren turen op een scherm? Studéren moeten jullie! Net zoals de schoenmaker zich best met schoenen verstellen bezighoudt. Ik met schrijven over het laatste crypto & blockchainnieuws en u, beste lezer met… Nou ja, sorry dat ik me zo druk maak al zo vroeg op de ochtend van dinsdag 25 mei 2021. WTF. Want er is verheugend nieuws in verband de cryptokoersen, die gisteren warempel begonnen met stijgen – een úúr na het uitsturen van de Cryptonieuwsbrief! Waarmee eindigden we die dan:

´maandag 24 mei 2021 zou best wel eens de start van een nieuwe stierenmarkt voor crypto kunnen zijn…´

Niet dat de Cryptonieuwsbrief alle 300 miljoen cryptobeleggers tot abonee heeft (I wish!) hoor, maar het sentiment was na de derde val van de cryptokoersen in een maand zo slecht? Op 10 stond de Fear & Greed Index gisteren nog en dit terwijl zowat alle koersen een rebound maakten van jewelste. Vandaag is dat al 22 maar wat nog steeds staat voor extreme angst. Net dat is een positief punt, een teken dat het dieptepunt van de koersen achter ons ligt. Niet dat we nu recht weer naar de vorige hoogtes, all time highs kunnen. Niet dat er zich geen heftige price swings meer zullen voordoen in de nabije en verre toekomst. Maar wel dat het vandaag veel veiliger is om in crypto te stappen, of bij te kopen. Geen financieel advies, just my 2 Satoshi´s opinion, we zetten het er nog maar eens bij.

´It´s the sentiment, stupid!´

Cryptomunten zijn net als aandelen – ze lopen altijd vooruit in koers. Temidden van de erge, ernstige omstandigheden, omgeving, kijken ze reeds vooruit. Dat is dan vooral: miningpools en -faciliteiten verlaten een voor een China, waar ze niet welkom meer zijn. Altijd al slechts gedoogd werden, tot de Chinese overheid de tijd rijp achtte om er komaf mee te maken. Het Chinese bestuur is benoemd voor het leven en dat heeft één enorm financieel-economisch voordeel: zij plant, heeft geduld, kijkt vooruit. Tien, twintig, veertig jaar vooruit. Dat bestuur, die regering sinds 2013 onder de krachtige hand van president Xi Jinping, begon al in 2014 voorbereidingen te treffen voor een eigen CBDC, wie wist dat?! Een eigen digitale yuan voor haar centrale bank. Om alle geldstromen in het land te beheren, beheersen, controleren. U wist dat op voorhand, we gaan hier niet meer over uitweiden. Maar het is the big picture en bitcoin en altcoins mogen dan streven naar – ooit – een perfect, zelfonderhoudend ecosysteem. Echter: de cryptowereld is geen eiland, en bestaat slechts in een veel grotere wereld.

Gevaarlijk is aantrekkelijk

Bitcoin is gevaarlijk. Vergeten we dat nooit. Precies zoals de Britse financiële autoriteit herhaaldelijk waarschuwt. Zoals tal van landen al officieel meedelen aan hun bevolking. Bitcoin et al. is bedreigend voor de status quo. Die is: de centrale banken maken geld, en wij moeten dat gebruiken. Wie het geld maakt, beheert, beheerst, bezit de echte macht. En wie de macht heeft, die macht heeft, zal er álles aan doen om die te behouden. Het is niet aan burgers om geld te maken, ook geen digitaal geld, dat zullen zij wel doen. Niet aan de gewone man of vrouw, niet aan de superrijke burger, en al zeker niet aan iets of iemand anoniem als ene Satoshi Nakamoto, begrijpt u wel? Nogal wat cryptobeleggers aanzien cryptobeurzen als casino´s helaas, terwijl de techneuten van het eerste uur werkelijk de beste en nobelste bedoeling hadden, hebben. Net die macht over het geld weg te halen van bij centrale banken, die er al 100 jaar een potje van maken. Niks van bakken. Noem ze allemaal maar op: die van Japan, waar de overheid er niets beters op vond dan de nationale aandelen op te kopen en dit big time. De Federal Reserve die erin slaagde de waarde van een dollar te doen verpieteren tot enkele cents. (Inflatie, waarvan stijgende prijzen het symptoom zijn, en veroorzaakt door teveel geld in het monetaire systeem, is the silent killer!) Alle centrale banken van de wereld, jawel, die erin geslaagd zijn die wereld te belasten met schuld, schuld en niets dan schuld (zo helpe ons God!)

Wiens schuld?

De wereld-schuld is aanbeland bij het hoogste punt ooit: 281 trillion dollars en dollar equivalenten. Dat is 281.000 miljard dollar – slik – moet er nog zand zijn?! We kunnen dergelijke som zelfs niet meer behappen, en hij vertegenwoordigt 355 procent van het wereld BNP! Alles wat we als wereld produceren aan goederen en diensten in een jaar – maal 3,55!! Dát is wat centrale banken op hun twijfelachtig palmares kunnen schrijven. Dáárom zei ene Satoshi Nakamoto in 2008 ´genoeg is genoeg´. Ik, wij, kunnen béter, als burgers! Nou…het valt nog te bezien hoe ver die overheden de populariteit van cryptomunten zullen laten evolueren. De stekker eruit? Op wereldniveau? Persoonlijk zie ik het somber in. Want landen kunnen dan wel onderling kissebissen over dit of dat, maar als het op zoiets aankomt als de macht over het géld behouden? Je zult eens zien hoe als de wiedeweerga ze dan verenigd kunnen zijn. Zullen zijn… 

Death and taxes

De Amerikaanse belastingdienst IRS bekijkt nu al hoe hij in de wallets van de Amerikaanse burgers kan snuisteren! Die nog niet bestaan, want er is nog geen digitale dollar, maar de belastingdienst bereidt zich al voor, kun je nagaan?!

Lesje geleerd?

Oh ja, die bitcoins die verkocht werden door meest de kleine beleggers in paniek, afgelopen zondag nog? De whales namen ze met alle plezier over hoor! Misschien dat die retail investor het de volgende keer slimmer aanpakt (al heb ik daarover mijn twijfels…misschien beter eerst een Crypto Cursus volgen zodat ze beseffen waarin ze stappen…?) 

Goud is niet out

Institutionelen maakten de afgelopen maand gedeeltelijk een shift weg van crypto´s – vooral bitcoin – en terug naar hun oude liefde – goud. Hopelijk moet niet alleen de kleine belegger, retail investor, de volgende hausse dragen op zijn frêle schouders…

Volte face

Nog zo´n grootbank – Goldman Sachs – die van absoluut tégen bitcon een jaar geleden, 180 graden keert in haar standpunt. Of pakweg 150 graden. Het is te zeggen: in 2020 in een Rapport schrijven ´Cryptocurrencies including bitcoin are not an asset class´…en in 2021 ´Crypto: a new asset class?’ ´Hmm, die bitcoin, tja, die heeft wel wat…´ En u, beste lezer, beste lezeres, wat denkt ú?

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: