´´WTF Bitcoin is doing?!´´

WTF Bitcoin is doing? Me dunkt dat een slordige 300 miljoen cryptobeleggers en traders, groot en klein, zich dit afvragen. Dat is ondergetekende inbegrepen. Ik kreeg trouwens precies die vraag gisteren van twee van onze abonnees. ´Joost, wat gebeurt er met bitcoin?´ Tja, ga er maar aanstaan hé? ´t Is een terechte vraag nochtans. Betalende abonnees hebben des te meer recht op een antwoord. Maar…wat doe je als er gewoon geen antwoord, geen reden te vinden is…? Terwijl er wel wat van je wordt verwacht! ´Joost mag het weten´ – jaja, maar zo kun je je er niet van af maken. Dus schreef ik, als de communicatie verantwoordelijke, het volgende:

´Beste (..), 

je hebt gelijk, het is niet te begrijpen, het gebeurt gewoon en daarom zullen het wel de kleine beleggers zijn die – toch – weer verkopen.
Bijna 50 procent van BTC is al door whales opgekocht, een miljardair uit zich zeer lovend over bitcoin (en kocht); El Salvador dan = het allerbeste nieuws maar mogelijk (en er zullen nog landen volgen, vermoedelijk, indien inderdaad het land niet toegeeft aan buitenlandse druk…); een politicus in Paraguay kondigt aan dat hij een soortgelijk wetsvoorstel gaat indienen in juli!!; nog een miljardair hier is super bullish   2,3 miljoen Britten zitten al in crypto en het neemt maar toe;… En toch dalen de koersen. Er is wel een crash bezig in de DeFi tokens, dat kan ook van invloed zijn ,…, we kunnen zo nog een poosje doorgaan, maar moeten er ook maar bijstaan en naar kijken. De koersen kunnen we niet sturen hé…
 
Sorry dat we geen beter nieuws/nauwkeuriger verklaring kunnen geven.
 
Het is niet leuk om vandaag cryptobelegger te zijn. Laat ons het zo formuleren. Het is saai, frustrerend, er gebeurt (aan de oppervlakte toch) niet veel, en alles zit al dagen, eigenlijk weken in een dalende trend. In het slop, met talloze rode koersen, en iedereen is pessimistisch, ziet het donker in.
 
We schrijven ´aan de oppervlakte´, maar eigenlijk gebeuren er toch opmerkelijke dingen, veelbelovende zaken, met heel markante feiten. Bijna allemaal heel positieve gebeurtenissen dan nog, maar: niemand heeft er oog voor. Het interesseert ze niet, de massa van retail investors, ze verkopen. Ze houden het voor gezien. Zo heeft die retail investor, en masse aan boord sinds januari 2021, bitcoin naar een all time high gestuurd, in april, van afgerond wel 64.500 dollar! Om vervolgens bitcoin et al. volledig terug af te breken, BTC te decimeren tot nauwelijk nog de helft – de koers doet nauwelijks 36.000 dollar.
 
Die zaken die moed geven dat ´t beter zal gaan, dat beterschap en aanzienlijke zelfs, noemen we even op: een miljardair die 1,5 procent aan BTC gekocht heeft en publiek zegt dat hij de wiskunde achter bitcoin verkiest boven het geloof in fiatmunten. Beleggen in bitcoin is zekerheid – jawel, zegt hij letterlijk! Nog een andere miljardair, net gisteren binnen: ´Hedge Fund Billionaire Steven Cohen Says He’s “Fully Converted” to Crypto´. Het feit dat het eerste land ter wereld bitcoin als officieel geld – legal tender– heeft verklaard en gaat gebruiken! We herhalen – een prominent politicus in Paraguay verklaart dat zijn land het voorbeeld van El Salvador moet volgen, hij gaat in juli een wetsvoorstel indienen! Herinneren we ons ook dat Iran, een lánd mind you, al lang bitcoin mijnt, om de opbrengst te gebruiken voor o.a. voedsel en medicijnen – omdat de onzinnige sancties vanwege de VS nog steeds niet opgeheven zijn! Zo gezien wordt Paraguay misschien wel het dérde land in de wereld. En wie weet welk en wat nog kan volgen? Vergeten we ook niet als cryptobeleggers, u en wij, dat we altijd nog onze Joker in bezit hebben – XRP, en wat als die munt uitbreekt, en wie weet tot welke hoogten? Dat kan wel eens meer waard worden dan zo´n Golden Ticket waarmee je in de Chocoladefabriek binnen kunt…(?!) 
 
Het zou nog minstens een jaar goed moeten gaan voor cryptobeleggen, alleen zit het tijdelijk tegen…zoals het al meermaals gebeurde – we’ve seen this movie before! Precies zoals Pantera Capital ook schrijft. We sturen u de volledige link naar hun zeer lezenswaardige artikel hieronder door. Vergeet daar niet op te klikken, het aandachtig te lezen ook, en bekijken, want er staat veel grafieken en andere afbeeldingen in. Kijk, dit sturen we u vandaag ook.  Pantera Capital wéét. Wij wéten. En nu u dus ook. Zij die niét weten verkopen, vaak zeer waardevolle munten en coins, tegen soldenprijzen. Het zij zo. Houd moed, this too shall pass…de hodlers hebben gelijk en zullen overwinnen.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Joost voor DCB
 
 
Didi Taihuttu van The Bitcoin Family (respect!) geeft dan met tal van grafieken o.m. aan dat een daling van bitcoin – die meestal de rest van de cryptomarkt meetrekt – absoluut  normaal is rond juli. De maand die we stilaan naderen dan. Beterschap, aanzienlijke beterschap in de koersen mag verwacht worden, historisch gezien, rond augustus/half september. Ergens in die periode, of zeker vanaf de tweede helft van september zou de brede markt omhoog moeten gaan, met de bitcoin koers dan voorop.
 
Dat is het voor vandaag, beste cryptobeleggers, beste lezers. Maak er een fijn weekend van. En als al dat rood in uw wallet u niet zint – niet kijken en ga wat anders doen. Want er is nog leven buiten crypto!

2 reacties

  1. Lijk me wel logisch allemaal, Rente gaat stijgen en vermoedelijk omhoog . Veel mensen raken hierdoor in problemen omdat ze met geleend geld er in zitten… Nasdaq op record hoogte en moet ook nog sterke daling krijgen en bitcoin zal worden meegesleurd.. Bitcoin is binnen half jaar met advies te koop rond 23000..Ruim 10 procent boven alltime high van 2017.

  2. Is het niet zo, kijkend naar een oude beurs wijsheid ” Sell in May, go away, but remember back in september’ Vorig jaar lagen de crypto koersen ook een stuk lager.Vergeet ook niet dat het corona/covid19 virus en al die virus injecties velen beleggers hebben bevrijd die nu met hun cryptogeld lekker uitgaan en feestvieren. Of daarmee andere aankopen gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: