XRP en Bitcoin pompen – Reddit en Elon doen het nog eens over

Een sub-groep van het Amerikaanse sociale mediaplatform Reddit heeft afgesproken massaal XRP, de Ripple munt te kopen. Waarop die vanochtend, 1 februari 2021, met 100 procent in waarde toeneemt. Eerder hadden groepen gebruikers – wel 2 tot 3 miljoen groot! – al GameStop en cryptomunt Dogecoin doen pompen, enorm snel heel hoog in waarde doen stijgen. Wegens zulke massale, tegelijkertijd aankopen. Tesla en SpaceX baas Elon Musk loofde dan voor de tweede keer bitcoin, de grootste digitale munt. Het effect hiervan is op moment van schrijven plus 5 procent tot 34.150 dollar. 

Grap wordt ernst

We schreven al eerder over de macht van de massa, en van de eenling. Dit verschijnsel gaat nog een staartje krijgen dachten we, en zo blijkt. Zeg maar ´staart´ want o.i. heeft deze gemeenschap van kleine beleggers nu de smaak te pakken. De Reddit sub-groep van enkele miljoenen beleggers genaamd Wallstreetbets deed DOGE, Dogecoin, ooit oorspronkelijk bedoeld als een grap, maal acht gaan op de cryptobeurzen. En zo minstens 20 miljard verliezen toebrengen aan hefboomfondsen die short zaten. Afgelopen weekend deden opnieuw geruchten de ronde dat er nieuwe targets in het vizier kwamen. Namelijk zilver, XRP en bitcoin. Ondergetekende deed dus vrolijk mee als rechtgeaarde opportunist, en kocht nog XRP en bitcoin bij. Het zijn kunstmatige pumps (en wie weet: vast ook dumps straks). Maar je bent een dief van je eigen portemonnee wanneer je niet meepakt wat er mee te pakken is. Zeker in het meest volatiele der volatielen: in cryptospace. 

Machtstrijd 

Financemagnets.com: ´The digital currency caught the attention of r/SatoshiStreetBets, a crypto-focused Reddit group. The group started discussing XRP and a huge demand from retail investors caused a massive jump in price. The cryptocurrency jumped from $0.28 to $0.58 within the last 2 days.´ Toch moet je uiterst voorzichtig zijn om met zulke ´spelletjes´ mee te doen. Omdat ondergetekende ook gelooft in een mooie toekomst voor bitcoin en XRP, is het niet erg wanneer ik toch verlies zou lijden op zulke trades. Maar een sh..tcoin als DOGE raak ik persoonlijk voor geen geld aan. Het lijkt ook een leuk spel en zogenaamd gratis geld (vast voor wie dit soort initiatieven start), maar er zit veel meer achter. Dit is een uitdagen van, een machtsspel met Wallstreet. Met de hedgefunds, met het Grote Kapitaal. Die wereld kan zich best beraden nu, omdat blijkt dat dit geen one trick poney was. Ze mag met recht en rede schrik krijgen van de retail investor. Vooral dan die fondsen die short een zeker aandeel of cryptomunt zitten. 1 Februari 2021 belooft interesssant en spannend te worden… Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

 

2 reacties

 1. snel jEUst, dan kun je ook rijk worden en heel de wereld kopen,
  net als bill gates en al die andere psychopaten.

  en dan moet iedereen doen wat jij zegt, en iedereen zal van je houden. (of anders…)

  en je gaat het klimaat redden en armoede en honger uitbannen samen met je vrind klaus schwab.

  en uitkiezen welke mensen allemaal dood moeten, want er zijn er veel te veel. ( maar jij mag blijven natuurlijk)

  en elke dag neem je een duik in je buttcoin zwembad, opgewarmd via zonnepanelen vanzelf.

  en je leefde nog gelukkig en heeeeeel lang, want je had jezelf laten uploaden in the cloud.

  -einde-

 2. Dit soort acties van groepen en individuen doen toch het belang blijken van Bitcoin. Het is niet langer een dubieus digitaal iets. Het wordt steeds serieuzer gezien en geaccepteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: