Bitcoin is een volatiel actief, met constante opwaartse en neerwaartse prijsbewegingen. Hier zijn de dingen die u moet vermijden wanneer de Bitcoinprijs daalt. 

Marktschommelingen behoren tot de belangrijkste risico’s waarmee cryptobeleggers en -handelaars worden geconfronteerd. Cryptovaluta zoals Bitcoin zijn zeer volatiel, wat betekent dat hun prijzen oneindig op en neer gaan. Daardoor lijken Bitcoin en andere virtuele valuta riskante beleggingen die de droom van een belegger in een wervelwind kunnen doen verdwijnen.

Aan de andere kant is volatiliteit een unieke eigenschap die u in een paar uur, dagen of weken extreem rijk kan maken. De onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt creëert een gelijk speelveld voor alle investeerders en handelaren, waardoor Bitcoin aan waarde wint of verliest op basis van de publieke perceptie in plaats van institutionele of politieke invloeden.

Toch is het kennen van de do’s en don’ts van Bitcoin-beleggen essentieel voor het minimaliseren van risico’s en het verhogen van het rendement op uw beleggingen. Hieronder volgen enkele van de dingen die u moet vermijden wanneer de Bitcoinprijs daalt.

Uw Bitcoin verkopen voor andere digitale munten met stijgende waarde

De koersdalingen van Bitcoin moeten u er niet toe aanzetten uw tokens te verkopen voor andere virtuele munten die aan waarde winnen. Veel traders hebben dit gedaan, alleen om te zien hoe de Bitcoin prijs omkeerde en bijna onmiddellijk omhoog schoot, met enorme verliezen tot gevolg. Bitcoin heeft in het verleden bewezen dat het zijn hoge waarde op lange termijn kan vasthouden, ondanks prijsdalingen op korte termijn.

Bitcoin-prijzen kunnen dalen en voor korte tijd laag blijven, maar ze herstellen vaak snel, met enorme winsten, en zetten nieuwe records.

Daarom kan het overhaast verkopen van uw Bitcoin-fondsen wanneer de prijzen dalen, uw resultaten aanzienlijk schaden. In plaats daarvan moet u uw fondsen aanhouden en nog een tijdje blijven handelen om te zien hoe de markt reageert voordat u het schip verlaat.

Proberen om de exacte bodem te vangen

Als u uw beleggingen hebt gespreid over verschillende activa, zoals Bitcoin en fiatvaluta, zou het het beste zijn om uw portefeuille opnieuw samen te stellen wanneer de markten beginnen te tuimelen. Marktschommelingen zijn als flitsverkopen, waardoor het noodzakelijk is om altijd wat Bitcoin of fiatbeleggingen achter de hand te hebben voor regenachtige dagen. De obsessie om de bodem van een koersdaling te pakken te krijgen kan ervoor zorgen dat u een aantal belangrijke winsten misloopt.

Cryptotradingplatforms zoals de bitcoin-prime.app/nl/ bieden consistente grafieken en marktanalyses om beleggers op de hoogte te houden van prijsbewegingen. Maar zelfs die statistieken kunnen de koersbewegingen van Bitcoin niet altijd accuraat voorspellen. Blijf dus niet aan de grafieken gekluisterd om te proberen te achterhalen wanneer de prijzen zich zullen stabiliseren.

Soms is het beter om posities in te nemen nabij de bodem in plaats van te wachten tot het stof is neergedaald. Een perfectionist proberen te zijn zou u alleen maar afleiden waardoor u veel belangrijkere kansen laat liggen.

Al uw posities opgeven

De meeste mensen zijn bang om te verliezen en zullen onmiddellijk al hun Bitcoin-investeringen leeghalen als de prijs daalt. Verliezen hebben een negatieve invloed op het resultaat van elke belegger, waardoor hun winstmarges kleiner worden. Bitcoin heeft echter een geschiedenis van kortstondige prijsdalingen die vaak met enorme winsten terugkomen. Stelt u zich eens voor welke kansen u zou laten liggen als u al uw Bitcoin-fondsen bij het eerste het beste moment van een prijsdaling zou omwisselen in fiatvaluta.

Als u al uw posities opgeeft, moet u met een schone lei beginnen te investeren wanneer de koersen weer stijgen. Dan kan de prijs van Bitcoin veel hoger zijn geklommen dan verwacht.

Neerwaartse koersbewegingen kunnen de angst en paniek van traders beïnvloeden, maar het zou niet genoeg moeten zijn om u te doen inpakken. Slimme beleggers moeten de volatiliteit van de cryptomarkt begrijpen en effectieve alternatieven formuleren om de risico’s tegen te gaan in plaats van al hun activa in één keer te verkopen. U kunt een deel van uw Bitcoin-investeringen verkopen, maar kleine bedragen aanhouden als hefboom wanneer de prijzen aantrekken.

In tegenstelling tot andere activa is Bitcoin een zeer volatiele opslagplaats van waarde. Het volgen van de bovenstaande instructies kan u helpen om verliezen te voorkomen en overeind te blijven wanneer de Bitcoinprijs keldert.

4 reacties

 1. Er is maar een reden, waarom Bitcoin en anderen crypto’s gaan dalen.
  Laat ik het heel duidelijk zeggen………” EEN HOGERE RENTE “…………..

  Jazeker, wanneer de rente weer ouderwets op 8% staat, hoor je niemand meer over Bitcoin.
  De hele cryptocultuur is opgekomen, door het steeds slechtere monetaire beleid.
  Burgers verliezen het vertrouwen in de valuta (U$dollar, Euro, Yen, etc.) van de overheid !

  De mens zoekt naar alternatieve, als de overheid zijn burgers gaat bestelen.
  Geldverruiming en lage rente (0%) is niet meer dan het legaliseren van diefstal door de overheid.

  Conclusie……..hogere rente is ………dalende Bitcoin. Soms is het simpel.

 2. Gewoon even hodlen totdat de (invloed vd negatieve) prijsmanipulaties afneemt en ze bitcoin weer wat (èchte, broodnodige) lucht moeten geven, en dit (technologische) fossiel een nieuw (tij-de-lijk!) record van, zeg, 80K$ moeten laten aantippen. Waarna ie voor het eerst door de “honderdduizendgrens” floept binnen 1-3 maanden)

  Niet om bijdehand te wezen, maar ik investeer al in (alt!-)crypto’s sinds december ’13.
  Dat kan niet iedereen hier zeggen denk ik.

  M’n eerste 4000€ die ik erin propte in die periode was een half jaar later nog maar 100-120€ waard. (in 5 van de de 15 altcointjes die er TOEN nog maar bestonden).
  In plaats van te gaan zitten janken in een hoekje gooide ik er nog meer eurootjes tegenaan.
  Om vervolgens te wachten. Heel simpel.

  Wel waren er periodes dat ik rekeningen moest betalen of allerlei shit moest kopen, zodat ik, als ik geluk had, mijn inleg terug kreeg.

  DIT is het Geheim van de uiteindelijke crypto-winnaars :
  Je moet je NOOIT in een positie bevinden waarin je GEDWONGEN bent ze te verkopen.
  Leen anders gewoon (voor een paar maanden/1 jaar) ergens geld bij !

  Om vervolgens “faktor 5, 10 of 20” voor je investering terug te krijgen.

  Of “faktor 1900” zoals ik heb mogen meemaken met de Dogecoin wa-haa-haaaa !!!!

  Afijn, “faktor 10” is natuurlijk ook een prachtig resultaat.

  Wat ik wil zeggen is dat je “vrij van dwang de toekomstige prijzen moet kunnen afwachten” .

  Geduld te KUNNEN hebben dus.

  Dan gij lachen totdat uw mondhoeken sgeuren-gnn-gnnnn ..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: