Zelfmoordgolf in Griekenland

4

Het aantal zelfmoorden stijgt significant in Europa door de schuldencrisis. Eerder deze maand was op de Belgische website hln.be te lezen dat de crisis zorgt voor een zelfmoordgolf onder Italiaanse ondernemers. Ook in Griekenland stijgt het aantal zelfmoorden. In aanloop naar de verkiezingen die op 6 mei 2012 in Griekenland plaats zal vinden, neemt het aantal zelfdodingen toe. Er doen zondag 6 mei 32 partijen mee aan de Griekse verkiezingen.

Reuters bericht over het feit dat het niet meer te ontkennen is dat steeds meer jonge Grieken zelfstandig hun leven beëindigen. Afgelopen maandag heeft een 38-jarige geoloog zichzelf opgehangen aan een lataarnpaal in Athene en op dezelfde dag sprong een 35-jarig priester van een een balkon in het Noorden van Griekenland. Woensdag schoot een 23-jarige scholier zichzelf door zijn hoofd. Voor de kredietcrisis had Griekenland één van de laagste zelfmoordpercentages ter wereld. In de eerste helf van 2010 steeg het aantal zelfmoorden echter opeens met 40%, zo blijkt uit cijfers van het Griekse ministerie van Gezondheid.

Lees ook: Europe pushed to ‘suicide’ on austerity, says Stiglitz & Economically Depressed Greece Plagued by Rash of Suicides