Zeven keer een duim omhoog voor crypto

Sinds de bitcoin – crypto – crash van Black Wednesday, woensdag 19 mei jl., consolideert de koers in een symmetrische driehoek. Die kunt u hier zelf zien. Dat wil zeggen dat die driehoek dan steeds smaller wordt, de boven- en onderzijde (hoogste en laatste koersen) zich steeds enger naar elkaar toewerken. De koers zich binnen een steeds kleinere bandbreedte begeeft. Zo´n formatie culmineert dan tot een zeker punt, waarna een uitbraak volgt, moet volgen, altijd. Is die naar de bovenzijde, dan is dat positief. De kopers krijgen de overhand en zenden de koers hoger. Breekt de koers uit naar de benedenzijde, dan is dat negatief. Omdat dan zoals blijkt de verkopers het voor het zeggen krijgen. Technisch analisten houden zeer van dit soort richtinggevende formaties. 100 Procent waterdichte conclusies zijn er nooit uit te trekken, dat spreekt, maar e.e.a. geeft wel een waarschijnlijke richting aan. En met ´waarschijnlijk´ mogen we als beleggers al heel blij zijn.

Maar kijkt u gerust zelf eens op de aangehaalde pagina, die op dit alles dieper ingaat, voor de korte en langere termijn. Besluiten we voor hier en nu dat we de wind terug mee hebben. Voor de heel korte termijn. Want BTC is uit die driehoek gebroken en wel naar de bovenzijde. Positief. Uw Cryptonieuwsbrief gaf al eerder aan dat de bodem in bitcoin (nog vaak richtinggevend voor de hele markt, zelfs in dit wisselvallige ´altcoin seizoen´) hoogstwaarschijnlijk binnen was voor de heel korte termijn, dat zijn dan weken. Quod erat demonstrandum. 

Negatief wordt positief

Op een gegeven moment komt er zoveel negatief nieuws uit over een munt, dat je toch geen rode reacties meer ziet. Dat wil dan zeggen dat al wie verkocht heeft, dat reeds gedaan heeft. Er blijven dan nog alleen maar potentiële kopers over. Lager gaat een coin of token dan niet en het is weer redelijk veilig om te kopen of bij te kopen. PlanB had – voor nu, vingers gekruist – toch weer gelijk zeker…?! Wat je dan vaak meemaakt is dat er mondjesmaat wat positief nieuws uitkomt. Zoals vandaag en gisteren. Beleggers vatten weer wat moed en beginnen te kopen. Het sentiment verbetert allengs. De koersen stijgen opnieuw et voilà – we zijn weer vertrokken voor een rit of ritje naar boven. De Nederlandse econometrist die voor het grote publiek anoniem wenst te blijven, bevestigt opnieuw dat BTC op koers ligt voor (veel) hogere koersen in 2022. Zeker is 100.000 dollar voor 1 bitcoin nog heel waarschijnlijk. Dixit zijn S2F Bitcoin Model dat het in 12 jaar nog niet liet afweten, dus zullen dit ook maar markeren als positief.

Google laat opnieuw advertenties toe vanwege wallets, cryptoplaformen, makelaars etc. in de cryptospace. Miste hij misschien toch plots al die inkomsten en komt de internet gigant daarom terug op het eerdere verbod? We nemen het zoals het komt want het is in ieder geval positief.

De UK financiële waakhond, de Financial Conduct Authority, laat alle bestaande cryptobedrijven verder werken tot maart 2022. Niet omdat hij plots zo favorabel staat tegenover de business, maar omdat hij de talloze aanvragen niet meer kan verwerken, hihihi… Positief

Bankgigant Standard Chartered gaat een Europees cryptoplatform lanceren voor haar rijkere cliënten; dat is inclusief de rijksten dan – de institutionelen. Degenen met de diepste zakken. Denk we aan banken, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen, pensioenfondsen, gewone grote, al dan niet beursgenoteerde bedrijven (MicroStrategy als eeuwige fan van bitcoin die steeds is blijven kopen…), private stichtingen en zo meer. Positief.

Frankie goes to Hollywood? 

Neen: bitcoin goes to Miami. De grootste cryptoconferentie van het jaar die we hier al aankondigden, gaat van start. Neen, niet van het jaar maar in de (korte, sinds 2009) geschiedenis van bitcoin. 50.000 Bezoekers worden verwacht dus de belangstelling was nooit zo groot.´The conference runs from June 3 to June 5 at the Mana Convention Center in Miami’s Wynwood neighborhood´. Positief.

Dogs will be dogs

De totale market cap doet er weer een stukje bij tot 1,766 trillion – biljoen dollar. Speeltjes van de markt als Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu zijn ook weer in trek. De eerste dan omdat zelfs de gootste cryptomakelaar van de VS de munt gaat listen. Puur opportunisme maar dat is nog niet verboden door de wet. De tweede omdat hondjes nu eenmaal graag achter andere hondjes aanzitten. Met de beste wil van de wereld kunnen we hiervoor dan toch géén duim omhoog geven…

Morgen zijn we weer bij u terug met meer crypto/blockchain nieuws. Te merken aan de vele lovende reacties vinden onze lezers dat vast…positief. Voor nu alvast een geweldige dag gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.