Zo ziet het nieuwe geld van Venezuela eruit

Omdat een kop koffie door de hyperinflatie in Venezuela inmiddels meer dan 1 miljoen bolivar kost, probeert Maduro met nieuw geld de hyperinflatie een halt toe te roepen. De centrale bank van Venezuela heeft besloten om 5 nullen te schrappen, waardoor er dus een nieuwe Bolivar moet komen. De president wilde eerder nog drie nullen van de biljetten halen, maar wie begrijpt hoe hyperinflatie werkt, zal inzien dat 5 nullen waarschijnlijk nog te weinig is… Dit is hoe het nieuwe geld van Venezuela eruit komt te zien: (afbeeldingen via BCV)

loading…


3 reacties

  1. Vandaag zien we een stijgende dollar en wegzakkende valuta van de zogenaamde “opkomende markten”. Ook de euro zakt weg. Tegelijk gaan de beurzen oerendhard naar beneden. Als de valuta van de opkomende markten, waartoe ook China behoort, inzakken dan is dat een doemscenario voor de financiële markten. En helemaal voor ons wereldburgers wanneer dit een poosje aanhoudt. De wereldhandel zakt dan als een plumpudding in elkaar en nog erger, schulden genoteerd in dollars kunnen niet meer terug betaald worden. Praten we nog niet eens over importheffingen en andere handelsbelemmeringen.

    Na Venezuela gaan ook andere landen failliet. Het IMF staat machteloos bij deze enorme kapitaalvernietiging. Wat dan volgt is de lang verwachte lawine van de schuldenberg die zal imploderen met catastrofale gevolgen voor banken en pensioenfondsen. Gaat spannend worden de komende tijd. Zal die verrekte Soros dan toch gelijk krijgen?

  2. Polen een van de Oostbloklanden gebeurde dit.
    Mijn schoonmoeder betaalde eerst ca 1981 augustus 3 zloty voor een brood enkele maanden later 65000 zloty als zij bij de bank geld haalde was 1 zloty plots 10000 zloty.
    Om maar aan te geven wat er gebeurd tijdens monetaire crisis waar ook ter wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: