Zo´n vaccinatiepaspoort komt er vast, en so what?

Dat is toch wat Angela Merkel zegt dat alle EU-leiders besloten hebben. Er kan opnieuw veilig gereisd worden dan? Nou…het zou toch niet degenen uitsluiten die géén van dergelijk ´paspoort´ bezitten? Nou breekt mijn klomp. Tuurlijk wel! Alleen: niemand durft hardop het woord ´discriminatie´ te laten vallen. Het is ook een enorm groot woord, waaronder heel veel kan vallen – ´discriminatie´. Wanneer een Europeaan een ´gewoon´ paspoort heeft, en een asielzoeker, vluchteling niet, is dat dan soms ook ´discriminatie´? Persoonlijk zou ik me veel veiliger voelen te weten dat aan boord van, zeg, een vliegtuig, iedere medereiziger ingeënt is. Met als bewijs zo´n vaccinatiepaspoort. Wat u? Binnen drie maanden kan het al zo ver zijn. Alles op alles wordt zo te zien gezet om ook het komende grootste reisseizoen niet in het spreekwoordelijke water te laten vallen. En terecht, want de toeristische sector bloedt anders nog dood.

Safe/Unsafe

´“This will make travelling within the EU possible and could pave the way for further travel from third countries into the EU,” suggesting that it will take three months to implement a vaccine passport system.´ Israël heeft er trouwens al één, de zogenaamde Green Pass.  Er moeten hier weer geen ´samenzweringstheorieën of complotten achter gezocht worden. Het is vast iets zoals een bewijs van je bloedgroep, noem het een ´token´. Maar dat het er komt staat vast, en dat het ´privileges´ als je dat zo wilt noemen zal inhouden – nou ja. Ach, nog zo´n groot woord – privileges. De gezonden van de potentiëel besmetten of zieken onderscheiden, dat is toch helemaal niet zoiets als ´een stuk vrijheid inruilen voor meer veiligheid´, of zie ik dat verkeerd? 

Uit het recentste rapport van de World Tourism Organization: ´Tourism suffers its deepest crisis with a drop of 74% in 2020 in international arrivals´. En: ´The collapse in international travel represents an estimated loss of USD 1.3 trillion in export revenues – more than 11 times the loss recorded during the 2009 global economic crisis´…

 

36 reacties

 1. Beste Joost,

  Heb je je wel eens verdiept wat er zo allemaal in dat fijne vaccin eigenlijk juiste benaming is genetische therapie. Hoe kan je je nu veiliger voelen als iemand is gevaccineerd met dit zgn vaccin. Ooit iets gelezen van bijwerkingen, lange termijn gezondheids effecten. Als je nu nog big pharma vertrouwd ja dan ben je wel een echte schaap.

  Prof. Dr. Pierre capel: ‘Ivermectine is in deze eeuw net zo’n doorbaak als penniciline in de vorige eeuw, maar het mag niet tegen corona gebruikt worden. Doe je dat wel, dan wordt je afgebrand!’

  Er zijn geen oude mensen getest hoe die reageren op dit vaccin , er is geen dtaa bekend , gewoon roekeloos is deze gang van zaken.

  Zo zijn er nog heel veel zaken. Ik kan niet begrijpen waarom een griepje zo wordt uitvergroot er zijn echt veel ernstiger ziektes die al eeuwen miljoenen slachtoffers maken zoals malaria.
  Het word nog veel frappanter seizoensgriep komt nooit voor in de top 10 van doodsoorzaken tot 2019. Het zegt alles hoe zeer ze deze nep griep hebben opgepompt tot een waanzinnige mania/hoax.

  https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/the-top-10-causes-of-death

  1. Hoi Pieter, dank voor je reactie. Wanneer ik een bijsluiter lees…ril ik. Tjonge jonge, wat ik allemaal aan bijwerkingen kan krijgen?! Je zou angst hebben het medicijn te nemen. Voorbeeld: van iets tegen ´depressie´ kan je…depressief worden! Zelfmoordgedachten! Nou, dan kun je denken: laat deze kelk maar aan mij voorbij gaan? Die professor, hoogleraar, als je ´m juist citeert: het moet zijn ´word je afgebrand´ ipv ´wordt je´, nou ja, ´t is muggenziften hoor. Maar ik zeg altijd: wie slordig schrijft, denkt ook slordig. (Niet dat ik zelf altijd foutloos schrijf, maar ik probeer, ik probeer…en dan is er vaak de tijdsdruk…) Ben ik happy met dit vaccin? Neen, met geen één. Wil ik het liever niet (zoals jij en tal van anderen. vast)? Absoluut. Kan ik er iets tegen doen? Hmm…ik vrees heel weinig. Wanneer straks er een (Europees) Coronapaspoort komt (en dat komt er!)…en ik geen vliegtuig meer op mag, of de grenzen oversteken, of in een of andere openbare ruimte…? Misschien bent u en de uwen wel dapper, en ik niet…

 2. Joostje, wat zeg je toch allemaal. Jij keurt dit allemaal goed? Van jou mag ik dus straks nergens meer naar toe als ik deze gifcoctail niet neem? Ik zou zeggen, verdiep je toch wat beter in de materie.

  1. Neen Wilbert, IK maak hier niet de wetten hoor! Voor mijn part vrijheid blijheid. Doet wat u goeddunkt zolang het anderen niet schaadt! Ik kom hier soms over als een of andere verdediger van overheidsstandpunten, laat staan EU-standpunten, maar dat ben ik echt niet hoor. Maar wat doe je aan de dingen, Wilbert? De straat op? Demonstreren? Anarchie? (Salonrevolutionair, dat zou nog op mij kunnen slaan misschien?) Het gaat ook niet om mijn persoon, verre van. Maar bestaat deze pandemie? Ja. Moeten we haar zo snel mogelijk counteren, bannen, of er tenminste mee leren leven? Ja. Doen overheden hun best? Ik denk het wel, en NIEMAND heeft dit soort ´Corona´ zelf al meegemaakt; het is in niets te vergelijken met wat deze generatie (en de vorige, en die daarvoor) al meemaakte. Toch? U zegt wat ene D.Trump zei (vooraleer later van gedachten te veranderen, en zich met vrouw en kinderen toch maar te laten vaccineren): ´t is maar een griepje? Hmmm. ik denk dat ´t iétjse erger wel is. Maar de gedachten zijn vrij hoor (liedje uit mijn schoolklas nog), en wat je zegt en schrijft gelukkig ook nog in dit land. Dank voor uw bijdrage,

  1. Vrijheid blijheid, ik schrijf het net, beste Alex. Maar de overheid kan het u, ontkenner? antivaxxer? misschien wel eens heel moeilijk maken… Gelukkig ben ik geen politicus, nog voor geen drievoudige verloning! Dank voor uw reactie en…don´t shoot the pianist!

 3. Even los van de samenstelling van het vaccin. Daarvoor mag je intussen een stukje zelfstudie doen. Na wat googelen zie ik door de bomen het bos niet meer. Het hele vaccinatieprogramma is m.i. erg snel uit de grond gestampt en verkeert tot eind 2023 in een experimenteel stadium. Het wordt ons door de overheid opgedrongen omdat er dan een spoedig einde wordt verwacht van de coronacrisis. Daarover bestaat gerede twijfel i.v.m. de aangekondigde mutaties. Hoeveel mutanten gaan ons nog verrassen? Zijn de verschillende vaccins daartegen bestand? Kortom, nog vele vragen.

  Vliegen kan best veilig zijn als ongevaccineerden een testje doen. Er schijnen betere testmachientjes op de markt te komen.

  Bij het verplicht stellen van vaccinatie, wat ik overigens niet verwacht, zal eerst de wetgeving op gebied van zelfbeschikkingsrecht moeten worden aangepast. Dat zal in een democratie veel lawaai moeten geven.

  In artikel 11 van de grondwet staat o.a. het volgende:
  Dwangbehandelingen verboden
  Het artikel verbiedt dwangbehandelingen. Denk aan vaccinaties, bloedtransfusies en het gedwongen toedienen van voedsel. De rechters zien het zelfbeschikkingsrecht ruim. Zo kunnen ook lawaai en bepaalde vormen van milieuverontreiniging inbreuk op de lichamelijke en psychische integriteit vormen.
  Wie denkt echter artikel 11 te kunnen gebruiken om een bloedproef te weigeren, komt bedrogen uit. Weigeren van de bloedproef zal de rechter beschouwen als een schuldbekentenis.

 4. Ik heb altijd mijn vaccins gekregen en nog extra toe zoals DTP en 2x Hepatitis B? Vanwege mijn trips naar Brazilië. Ik leef nog steeds. Ook het covid-19 medicijn neem ik graag. Ik heb mij ingelezen uit het hol van de leeuw en daar hoort het emotionele gekakel en papagaaien van dat cuntbook niet bij. Ook heb ik artsen gesproken waarvan eentje het covid-19 vaccin al heeft gehad. Deze laatste zei mij dat de meeste vaccin angsthazen het vaccin alsnog aanvaarden als ze zien dat vrijwel alle gevaccineerden niet omkiepten na den prik. Overigens is er niet sprake van een vaccin maar meerdere welke op heel verschillende wijze tot stand zijn gekomen. Ga je eens inlezen in de wetenschap en hou het gekakel van Sjonnie en Anita voor wat het is namelijk papagaaien zonder zelf onderzoek te doen. Als je dan toch aan het vaccin twijfelt, begin maar alles in twijfel te trekken… Veel sterkte daarmee!
  Jongeluy

    1. Het gaat er natuurlijk wel om welk spul momenteel in grote hoeveelheden beschikbaar is en – als in een psychologische oorlogsvoering- massaal wordt toegepast. DNA/RNA vaccins dus.
     Een griezelig schemergebied, niet alleen voor de leek, als proefkomijn. Temeer omdat al jaren vergeefs is gezocht naar een tegenmiddel voor bv. SARS en MERS, die voornamelijk arme ontwikkelingsgebieden beheersen en dus commercieel minder interessant zijn.
     Vergeet niet: voor ALLE covid-19 vaccins geldt het grotendeels experimentele karakter. (Bij-/wissel-) werking en (on) schadelijkheid voor menselijk lichaam en geest op de middellange en lange termijn zijn onbekend en zullen dus nog moeten blijken.

 5. Symbolische onzin, zo’n prikpas. Verdeelt de mensen in cowboys en indianen. Nieuw soort ‘apartheid’.
  Terwijl de prik bedoeld is als zelfbescherming tegen ernstig ziek worden, níet tegen besmetting of het uitdragen ervan.
  Een vliegtuig vol gevaccineerden is dus niet meer dan schijnveiligheid, en sterk vervuilend bovendien.

 6. Niemand heeft het recht mij vrijheid te ontnemen in welke vorm dan ook. Niemand heeft het recht mijn bedrijf te sluiten omdat mensen bang zijn voor de griep. Niemand heeft het recht iets in mij te spuiten wat ik niet wil. Niemand heeft het recht mij te verplichten met digitaal en gecontroleerd fiat geld te betalen. Wanneer houdt deze maffia bende nou eens op……

  1. Respect… Echter, even pragmatisch en realistisch: wie is anno 2021 machtiger – het individu, de massa, de Nederlandse overheid? De EU, de VN? Er staan er véél boven u, boven ons hoor Tijl…

 7. In de databank van Glue zien we al meer dan 30 duizend mutaties in de originele SARS-CoV-2, waaronder 73 insertie mutaties en 650 deletie mutaties. Daaruit blijkt dat het virus vervalt (indel-ratio = 0,11). D.w.z.: voor elke sequentie die er wordt toegevoegd verdwijnen er 10. Pieter Borger jan 2021
  Waarom zou je je laten vaccineren voor een virus dat al meer dan 30000 mutaties heeft gehad.

 8. En Joost, heb je er dan ook al over nagedacht, dat mensen de ‘vaccinatie’ om de verkeerde motieven nemen, namelijk kunnen reizen in plaats van gezond blijven. Een medische behandeling moet niet vermengd worden met kunstmatige voor- of nadelen op andere terreinen.

  1. De mens is als het juist zit (of fout?) praktisch, pragmatisch. Je doet wat je kunt? Of mag/niet mag? Vrijheid blijheid Vilseledd (waar komt dat pseudoniem vandaag?) en blij dat ik niks niemendal te zeggen heb…(te schrijven wel gelukkig, en véél nog…) Dank voor uw reactie!

   1. Hallo Joost. ‘Vilseledd’ betekent ‘misleid’ in het Zweeds. Al zeker 20 jaar worden we op allerlei terreinen misleid.

    Zeker zullen de meeste mensen een pragmatische oplossing vinden, maar beter ware het, wanneer ze voor hun vrijheden opstonden. Mijns inziens is het een illusie, dat na een ‘vaccinatie’ alles weer mag. De injectie betreft gentech. Van de verschillende injecties is onduidelijk of je behalve niet besmet ook niet besmettelijk kunt zijn, wat de bijwerkingen zijn, wat de duur van de bescherming is en of het tegen alle mutaties beschermt.

 9. “Wanneer een Europeaan een ´gewoon´ paspoort heeft, en een asielzoeker, vluchteling niet, is dat dan soms ook ´discriminatie´?”

  Het kwalijkste gevolg van het gewone paspoort is, dat een mensenhandelaar het kan afnemen en iemand zo de toegang tot opsporingsautoriteiten kan ontzeggen. Dus het liefst zie ik dit onzinnige document ook verdwijnen. Waarom accepteren we het dan? We zijn er als kind reeds mee geïndoctrineerd en die overtuigingen zijn het moeilijkst te verwijderen. De mensheid had wat dit betreft 100 jaar geleden wakkerder moeten zijn.

 10. U moet beslist ´Het dodenschip´ eens lezen, in vertaling dan, van Ben Traven. De illustere onbekende (misschien is hij wel Satoshi?!) Of u heeft het boek al uit…anders: doén! Groetjes, Joost

 11. @Joost van Buuren:

  @Tijl Uilenspiegel heeft het niet over ‘macht’, maar over burgerlijke grondrechten en vrijheden die op alle mogelijke manieren worden gekneveld, uit hoofde van een soort ‘uitzonderingstoestand’, waain de Grondwet, met behulp van eenzijdige formele wetgeving, meer en meer buiten werking wordt gesteld. Het opent de weg naar een toenemende willekeur van politiek bestuur, waartegen de Rechtsstaat de burger juist zou moeten beschermen.

 12. Na bijna 60 jaar op deze aardkloot te hebben doorgebracht, weet ik het zeker! Het artikel dat ik net gelezen heb, is met voorsprong het meest achterlijke aller tijden. Waar haalt deze beroepsidioot het idee vandaan dat hij door het behalen van een “min 30” IQ-score wel even dit stukje neer kan plempen? Joost mag het normaal gesproken weten, maar in dit geval ZEKER NIET! Dit Joostje is levensgevaarlijk en in een jaartje tijd al behoorlijk gedeformeerd.

 13. Griepje, zegt daar iemand? Worldometers.info:
  ´Coronavirus Cases:
  124,228,034

  Deaths:
  2,733,575´
  Wel Jean, ik ben blij dat we geen buren zijn; u zou waarschijnlijk mijn ruiten komen ingooien? De experten lynchen vast ook maar? Zoals in de Middeleeuwen ook met brengers-van-slecht-nieuws gebeurde, of met nieuws dat u niet bevalt, jaja, ik zie al helemaal voor me wie u, wie jullie zijn hier. Ik weet niet in welke wereld jullie leven (de enkele uitzonderingen hier niet te na gesproken), maar beslist niet in déze wereld. Zegt daar iemand dat hij eigenlijk alle paspoorten en documenten weg wilt? Ben nog zelden zulke domme, paranoïde, vast ergens uit de klei getrokken burgers en buitenlui als in deze thread tegen gekomen. Net op TV gezien en gehoord: een dokter, verantwoordelijk voor spoeddienst ziekenhuis, commentaar over z.n. ´lockdownfeestjes´ (wat valt er in Godsnaam te vieren?!) : ´Dit is het soort mensen dat wij binnen 14 dagen hier moeten ontvangen, behandelen, die komen smeken hen van de pijn af te helpen´. I rest my case. This case. Ga lekker allemaal ´feesten´, en tot later op de spoed, misschien kom ik nog wel eens af met sinaasappelen. Ajuus en de kost!

  1. @Heer van Buuren: bedankt voor uw ongeremde minachting voor de lezers in het algemeen en hun mening over uw oppervlakkige D66 standpunt in het bijzonder.
   Dit is (wederom) geen bijdrage aan de discussie en ook geen beste reclame voor deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.