Zorgsector op instorten, oplossing: gezondheidspolitie

Eerst over mijn ervaring met het coronavirus dat mij te grazen heeft genomen. Waarschijnlijk opgelopen bij een verjaardagspartijtje waar iemand zat te snotteren maar aangaf een zelftest te hebben gedaan die een negatieve uitslag aangaf. Mijn vrouw en ik zaten in haar comfortzone en kregen een paar dagen later klachten. Op aanraden van onze dochter die bij de Gezondheidspolitie(GGD, zeg maar GGP) werkt hebben we een pcr-test laten afnemen. Lange rijen voor de teststraat, dat beloofde weinig goeds.

Bankhangen

De volgende dag bereikte ons het bericht: positief getest op corona. Omdat ik redelijk ingelezen ben in de coronamaterie was ik niet bang. Ik hoopte zelfs stilletjes dat we positief zouden zijn dan hebben we het maar gehad. Kan een weekje duren misschien als je normaal gezond bent, beiden bevoorrecht om te mogen verkeren in een goeie lichamelijke conditie. We eten gezond, hebben gezond gewicht, wandelen en fietsen veel kilometers zonder kunstmatige ondersteuning. We slikken vitamine c en zink. Ik volleybalde elke week maar wordt sinds kort geweerd omdat ik geen QR-code kan en wil overleggen. Nu ben ik 4 dagen grieperig en voel dat corona een andere griep is. Een paar flinke hoestbuien gehad waarbij ik zo ongeveer de voering uit m’n keel hoestte en m’n longen voelde kreukelen. Niet prettig dus. Had een paar dagen concentratieverlies en ben daarom voor mijn ledscherm op de bank gaan hangen om wat live-concerten van Bruce Springsteen, de Stones en ook de Moody Blues te bekijken. Tussendoor wat berichten scannen op mijn pc, af en toe m’n neus wat uitstoffen, een dropje tegen de hoest en een paracetamolletje tegen de hoofdpijn.

Elk risico vermijden

Corona voel je wel, is anders dan de gewone griep. Mijn bakkie leut heeft op dit moment een lichte bijsmaak net zoals vanochtend mijn broodje honing en m’n gekookte eitje. Dat kan even duren heb ik mij laten vertellen door andere ervaringsdeskundigen. We gaan het zien, er zijn 4 dagen verstreken en mijn concentratievermogen is weer redelijk op orde. Moet alleen nog 5 dagen thuis blijven van de gezondheidspolitie en dat valt zwaar. Ik snap het, het zijn de regeltjes en ook onze buren zijn gewaarschuwd vanwege het contactonderzoek en besmettingsgevaar. Ik had even gedacht om een lint langs onze carport te spannen met een bordje: besmet met corona. Gewoon om elk risico te vermijden. Stel, ik loop onderweg naar m’n schuurtje de postbode tegen het lijf. Je zou je rot schamen als die er later met corona tussenuit piept. Oké, ik schiet in de overdrijvingsmodus, maar doen we dat niet allemaal? Zijn we niet massaal bang geworden om besmet te worden terwijl we andere jaren nooit bang waren om een keer de griep te krijgen. Ik had die bijna elke winter toen ik tijdens mijn werkzame leven mijn afspraken ontving in een kleine spreekbox, die pas later op aandringen van het personeel geventileerd ging worden. Ik was chronisch gevoelig voor verkoudheid en bleef dan ook netjes thuis als ik een loopneus had en de voering uit m’n keel blafte.

Onderaan de lijst

Nu is het anders. Doordat we midden in een zorginfarct verkeren met een tekort aan personeel en IC-bedden heeft de Minister van VWS via een plots opgetuigde noodwet een soort van gezondheidspolitie in het leven geroepen. Zo’n 5.000 boa’s worden opgeleid om te controleren of de coronapas wordt gehandhaafd door ondernemers. We worden dus gecontroleerd op onze gezondheid als we ons ergens toegang willen verschaffen. Ooit was het een normale gedragsregel om thuis te blijven met griep of verkoudheid. Zijn we  dan zover afgedwaald dat we onze eigen gezondheid niet meer onder controle hebben? Waar blijft de kritiek op de regering die veel eerder in had moeten grijpen in de kapot gebureaucratiseerde zorgsector. Geen 5.000 boa’s maar 25.000 of meer verpleegkundigen hadden dringend opgeleid moeten worden want er zijn er 27.000 afgetaaid in 2 jaar tijd. O ja, waar staat NL ook al weer op het Europese lijstje van IC-bedden per 100.000 inwoners?

EU-coronanoodfonds

Er rijzen bij mij vele vragen omtrent het gevoerde coronabeleid. Waarom moet iedereen worden gevaccineerd terwijl corona lang niet voor iedereen een risico vormt. Waarom wordt er niet gestuurd op voorlichting over gezonde levensstijl en de daarmee samenhangende natuurlijke immuniteit? Mag ik mijzelf hier als voorbeeld stellen, een gepensioneerde(68) uit de risicogroep. Waarom niet sturen op bescherming van diegenen die aantoonbaar tot de risicogroep behoren? Waarom nu sturen op een totale (gezondheid)controle van de hele bevolking. Met die miljarden verslindende controle-operatie met enorm negatieve neveneffecten voor het MKB hadden we de zorg een betere cao kunnen geven met 1000 of meer IC-bedden er bij. We moeten direct omschakelen zodat we over 3 jaar elk griepseizoen op normale wijze te lijf kunnen gaan. Dat kost miljarden en zal de zorgpremie drastisch doen stijgen. Of zal Wopke Hoekstra kans zien een greep in het EU-coronanoodfonds te doen. We bungelen toch zichtbaar onderaan in het lijstje van IC-bedden.

Reservisten

Zou het een idee zijn om zorgreservisten op te leiden? Helaas is er een beddenbaas die roept dat het oervervelend is voor het personeel als ze niets te doen hebben. Hij zei letterlijk: “want er is niks zo erg dat als wij straks IC bedden hebben en allerlei personeel opgeleid en er zijn geen patiënten. Dan verveel je je dood dat houd je niet lang vol.” Maar Diederik, wacht even. We hebben een leger maar we hebben al jaren geen oorlog. We hebben een uitgeklede zorgsector en voeren nu een strijd tegen een besmettelijk virus. Eens in de zoveel tijd is er een pandemie. Nu verkeren we in een epidemie met een mortaliteit van slechts 0,15 procent en verkeren we in een staat van beleg. Ik probeer dit alles nuchter te analyseren maar krijg een naar gevoel. Ik zie dat gezonde mensen die baas willen zijn over eigen lichaam een offer moeten brengen voor de zwakkeren in de samenleving omdat de zorg tekort schiet. Waar gaat dit heen? Als we een hele natie deels op slot gooien zal juist de kracht en de eendracht afzwakken om onze zwakkeren te helpen. Logica van de bovenste plank. Wanneer wordt NL wakker.

GW

14 reacties

 1. Hoi Gerrit, een mooi verhaaltje schrijf je daar. Maar er zitten toch heel wat meer aspecten aan Corona en de zorg:
  1. De BV NL wil geen cent meer betalen voor goede zorg, dus gaan we ‘optimaliseren’. De verzekeraars in hun paleizen knijpen de zorginstellingen uit tot op het bot. Het kabinet wil heel veel geld aan heel veel zaken tegelijk uitgeven en kan niet kiezen.
  2. Jij bent er makkelijk vanaf gekomen, maar er zijn ook veel beren van mannen (vooral 50+) die met tranen in hun ogen voor de poorten van de IC liggen en verklaren dat ze toch liever ingeënt zouden zijn als ze dit geweten hadden. Als je de dood in de ogen ziet, piep je anders! Misschien moeten ze dit soort beelden op TV laten zien.
  3. Ik ben net als jij van mening dat iedereen zelf moet beslissen wat hij/ zij met hun lichaam doen, maar draag dan ook de consequenties van je beslissing. Moet je voor Corona in het ziekenhuis worden opgenomen omdat je besloten hebt niet in te enten, draag dan de kosten zelf en maak niet je medemens het slachtoffer van jouw beslissing, zowel financieel als het wegnemen van de zorgplek.

  1. Deze discussie eindigt voorlopig niet. Waarom vaccineren met inderhaast goedgekeurde vaccins die tot einde 2023 in experimentele fase verkeren. Waarom onderscheid maken tussen wel en niet gevaccineerden terwijl iedereen de volle zorgpremie betaalt? Moet je in het ziekenhuis worden opgenomen omdat je besloten hebt 10 biertjes te gaan drinken alvorens een ongeluk met letsel te veroorzaken? Gaan we wintersporters verplichten om bijvoorbeeld hogere zorgpremie te betalen, hoog bejaarden nog zwaarder belasten met hun nominale zorgpremie, etc, etc. Zo blijft het eind zoek. Niemand kiest er voor om corona te krijgen net zoals niemand kanker wil krijgen.

   Inmiddels weten we dat vaccineren niet helpt tegen verspreiden van besmettingen, dus gaat de regel we doen het voor een ander niet meer op.

   Artsen hebben de eed van Hippocrates afgelegd en zich verplicht gesteld iedere patiënt zonder onderscheid te helpen. Waarom zou ik mijzelf moeten uitsluiten van ziekenhuiszorg bij het nemen van een persoonlijk besluit dat is gericht op behoud van een gezond lichaam? Het blijft een lastige discussie omdat veel mensen met het idee rond lopen dat niet gevaccineerde mensen een gevaar zouden zijn voor de samenleving terwijl juist nu de balans doorslaat naar de andere kant als het gaat om ziekenhuisopnames.

   Lees hier wat deze analist aantoont in een grafiek: https://twitter.com/danvandertuin/status/1460215893833748484
   “In de verpleeghuizen pieken de besmettingen weer. Bij een extreem hoge vaccinatiegraad. Er gaan in de zorghuizen evenveel mensen dood als in 2020. 2G gaat hier niets aan veranderen. Hoeveel analyses met officiële overheidsdata moeten nog worden gedaan?@gertjansegers”

 2. Dag Gerrit. Het ziet ernaar uit dat je er met weinig schade zal doorkomen. Dat is goed nieuws voor jou en voor jouw volgers hier. We kunnen onmogelijk disproportionele maatregelen blijven nemen tegen een virus dat niet kan worden verslagen. Het kan hooguit worden afgeremd en zal ons ook nog de volgende jaren het leven zuur maken. Voor ouderen en zwakkeren zal de vaccinatie per saldo beter zijn. Sowieso moet deze bevolkingsgroep voorzichtig blijven, afstand houden en indien nodig een mondkapje dragen. Laat de jongeren met rust en laat de natuur gewoon zijn werk doen. Natuurlijke besmettingen geven een betere immuniteit. Hoor wat arts Fernand Debats er allemaal van vindt https://www.bitchute.com/video/63rnIZE4wPEs/ https://www.ninefornews.nl/arts-fernand-debats-tijdens-burgerpodium-wij-moeten-voorkomen-dat-de-mensheid-van-binnenuit-wordt-opgeblazen/. Ziektes horen bij het leven en van sommige ziektes kan je helaas doodgaan.

  1. Dag Ivo, weinig schade zo wil ik hopen. Momenteel nog wel mijn stem kwijt maar praten via toetsenbordje lukt prima.

   Een duidelijk maar zeer verontrustend verhaal van die meneer Debats die de moed heeft om zich uit te spreken ten overstaan van een ruime aanhang van het andere geluid. Mensen die vinden dat vaccineren een absolute must is. Waarom sluiten zich niet meer wetenschappers aan bij de theorie die hij aanhangt? Durft men niet, bang voor de broodwinning, of klopt zijn verhaal niet. Dat is een enorm dilemma. Omdat de verhalen over vaccinatieschade zich meer verspreiden naarmate de vaccinatiecampagne voort duurt is het dringend gewenst dat er meer onderzoek komt. Is het niet verdacht dat de mainstream media dit niet oppakt? Ach ja, natuurlijk, wappietaal. Helaas zijn nogal wat wappieverhalen later werkelijkheid geworden.

   1. Dag Gerrit. Zoals je merkt heb ik het verhaal van arts Fernand Debats doorgestuurd zonder zelf commentaar te geven. Ik vind namelijk wel dat mensen die worden doodgezwegen ook ergens moeten kunnen worden gehoord. Dat is wat gelukkig op Biflatie nog mogelijk is. Ik was eigenlijk ook een beetje nieuwsgierig hoe de lezers zouden reageren. Het is de bekende methode waarbij je een knuppel in het hoenderhok gooit en zo allerlei reacties opwekt. Omdat we nog zoveel moeten leren over het coronavirus en de vaccins mogen we niet meteen alles wat afwijkt van de wetenschappelijke consensus verketteren.

    1. Dank voor de link Ivo. Moet ik wel enige nuance aanbrengen hoor. Deze hoogleraar spreekt met wetenschappelijke onderbouwing, ik spreek vanuit mijn gevoel. Wel weer een bevestiging van mijn vermoedens.

 3. Ik denk dat het de moeite waard is om naar dit interview te luisteren van een begrafenisondernemer in Engeland die niet langer zijn mond houdt. uit de zorg komen dezelfde geluiden.
  https://www.ukcolumn.org/video/independent-undertaker-john-olooney-exposes-the-covid-19-pandemic
  Ik kan zijn verhaal staven daar mijn kerngezonde schoonvader van 82 jaar binnen twee weken na zijn 2e vaccin is overleden. In een verzorgingshuis. ’s Maandags niet lekker, koorts en meteen aan de morfine. Eind van de week overleden. De week ervoor hebben we nog met hem een ritje gemaakt in de auto en gezellig een lunch gehad in het zonnetje met een biertje erbij. Niets aan de hand.
  Er zijn hier rare dingen gaande. Ik denk dat we goed moeten opletten wat er nu werkelijk aan de hand is.

 4. Wij wonen in Polen zijn NIET geënt en ik (man) heb al 23 jaar suikerziekte wij wonen ruim buiten de stad vlakbij een dorp.
  Er komen dagelijks mensen bij ons thuis wij gaan 1 maal per week boodschappen in een stad, Nowasol, doen en 1 maal per maand in een grote stad, Zielona Gora, om bij diverse grote winkelcentra inkopen te doen.
  Ben afgelopen jaar diverse malen in diverse ziekenhuizen geweest(poli).
  Ben door mijn suikerziekte extra vatbaar voor griep maar sinds we in Polen wonen GEEN griepprik.
  Ben nooit ziek de afgelopen 14 jaar, in Nederland met de griepprik was het altijd 3 maanden feest.
  Corona is een griep niet meer of minder het is eentje binnen 54000 andere griepen.
  Mijn beleving is dat dit schromelijk overdreven word en deze entingen hebben een ander doel.
  Dit vermoeden heb ik omdat nu heel juist geënte personen in ziekenhuis belanden.
  In Polen is deze hysterie zoals in Nederland geheel niet aanwezig, wat wel hier breeduit in de media geschreven en gesproken word dat de eerste enting NEP was en bij de tweede zijn er circa 600 doden voornamelijk boven de 60 jaar.
  Politiek en politie houden zich wijselijk op de achtergrond omdat ze angst hebben voor opstand, wat logisch is omdat het volk van Polen geen makke schaapjes zijn.

 5. Beste Gerrit,
  Schwab en co. dicteert en de marionetten voeren die opdrachten wereldwijd uit.
  Arm volk, dat door deze lieden gekneveld en opgeruimd wordt.
  Regelmatig kijk ik naar de videoclip van Pink Floyd, another brick in The Will.
  Hierin worden de schoolkinderen ook zo behandeld…., totdat de vlam in de pan slaat.
  De waarheid zal WINNEN!

 6. Hi @Gerrit, welcome back! Bedankt voor het delen van je ervaringen.
  Onverwacht mag je nu dus toch via je QR gebruikmaken van de privileges van G2.
  Maar dat zal vast niet lang duren, want uiteindelijk streven de officials naar het G1 systeem, waarbij de dienst zal worden uitgemaakt door de (‘gebooste’) gevaccineerden.

  Prachtig toch, als kaf en koren van elkaar gescheiden zijn. Zo’n anderhalf miljoen volwassen landgenoten zonder prik zullen voor hun burgerrechten ‘even’ op nul worden gezet, om de meerderheid van volgzame schapen zonder haremdoekje of andere hindernissen vrije doortocht te verlenen.

  ‘Eigen schuld, dikke bult, had je maar een prik moeten halen’. De onverdraagzaamheid kraakt in de samenleving en borrelt door tot in families en gezinnen, zelfs onder één en hetzelfde dak.

  Is daarmee corona verslagen? Beslist niet. Wij hebben een virus daarmee eigenhandig gemuteerd tot een zeer besmettelijke verdeeldheid, die in geen enkele verhouding staat tot een gevaar, waarbij de gehele kudde eigenlijk vooral de rijen had moeten sluiten.

 7. Deze mail sgreef ik eerder vanavond naar m’n tante 😉
  ******************
  (Aanhef ) Hoe méér landen “gevaccineerd” zijn, hoe hàrder het covid-virus terugslaat (in de wintermaanden) !!!

  https://www.frontnieuws.com/trends-in-mortaliteit-en-morbiditeit-in-de-meest-gevaccineerde-landen-eenentwintig-bewezen-feiten/

  “Gek” hè ?

  O ja, het woord “kudde-immuniteit” in het artikel staat natuurlijk voor “groepsimmuniteit”.

  Maar houdt u uw hoofd nou maar lèkker in het zand ; dat is “zoveel veiliger” …

  En natuurlijk dat “boostershotje” niet vergeten te halen hè ?

  Afijn, ik zit hier volgens mij tegen een soort muur te praten … laat ik nou maar gewoon reëel zijn ; er valt gewoon helemaal niks meer te redden …

  René

  ******************

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.