Zorgverzekering 2017 kiezen

Voor het eerst in een paar jaar tijd blijft het eigen risico gelijk op €385,-. De verplichte zorgpremie gaat wel fors omhoog. De basisverzekering wordt uitgebreid met een aantal vergoedingen. Er zijn echter veel verschillen. Daarom heb je, om een goede keuze te kunnen maken, een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen nodig, die de verschillende zorgverzekeraars objectief met elkaar vergelijkt. Zo maar een paar vragen: Maak je veel van zorg uit de basisverzekering?Heb je wat spaargeld achter de hand? Moet je een hoog eigen risico mee berekenen? Waar ben je eigenlijk allemaal voor verzekerd in je basisverzekering? Heb je een aanvullende verzekering nodig? Wat is een naturapolis? Wat is een restitutiepolis?

De dekkingen van de basisverzekering zijn wettelijk bepaald door de politiek en bij iedere zorgverzekering zijn ze hetzelfde. Het verschil zit in de premie, service en het aantal zorgaanbieders waaruit u kunt kiezen.De keuzemogelijkheden, de opties tot zorg in het buitenland, enzovoort. Zorgeverzkering 2017 kiezen doe je bij zorgkiezer. Met deze vergelijker is het makkelijk om de zorgverzekeringen te vergelijken. Er wordt gelet op prijs en kwaliteit. Klik op onderstaande banner en vergelijk.

Is aanvullende verzekering zinvol?

Op Nu.nl een vraagstuk rondom de aanvullende zorgverzekeringein:
Als straks het vuurwerk de lucht ingaat, moet je al bedacht hebben of je naar een andere zorgverzekeraar wilt overstappen. Het kiezen van een basisverzekering is verplicht. Maar is nu wel of geen goed idee om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten?

Inmiddels zijn er ruim twee keer zoveel verzekerden zonder aanvullende verzekering als in 2006. Dit jaar heeft bijna 16 procent van de verzekerden geen aanvullende verzekering afgesloten. Bij de invoering van de verplichte basisverzekering gold dit nog voor 7 procent.

Dat betekent dat de overgrote meerderheid (ruim 85 procent) zich nog altijd extra heeft ingedekt tegen zorgkosten. Maar is zo’n aanvullende verzekering voor al deze verzekerden wel zo zinvol?

29 reacties

 1. Zolang de zorgverzekeringspremie verplicht is, zolang zal de premie meer gaan stijgen dan de loonindex en inflatie. Het is nml het enige verdienmodel van de zorgpenoze, kassa! Bij een aanvullende verzekering moet je wel zeker weten dat je iets gaat mankeren, anders blijft het een zorgpenoze casino, kassa! De verplichte zorgpremie in nederigland is om ziek van te worden.Verplicht ziek worden dus,dan blijft de zorgpenoze tenminste ook leven.

   1. Elke mensenhouderij is tzelfde Carth.
    maar ik heb hier geen hypotheek, land en bos.
    Mooie natuur, echt water en frisse lucht.

    T is allemaal keuze

     1. Het zijn toch je eigen bewoordingen geweest, ieder kan het terug lezen.

      Je blijft steeds door de mand vallen, door je ‘slechte geheugen’ en te denken dat anderen dommer zijn dan jijzelf.

      Waarom zou ik je moeder willen imiteren?
      Ik doe niet aan imitaties.
      Ik heb genoeg aan m’n eigen kracht en intenties.

  1. Helaas is dit de tegenwoordige realiteit.

   Elke bewuste betalende burger, kan hier een andere wending aan geven.
   Het zal niet tot de ‘onderklasse’,(ik haat deze bewoordingen) , beperkt blijven.

   Het zal doorgaan tot onder het topje van de piramide,als de elite zijn gang kan blijven gaan.

   Wie nu denkt warm en veilig te zitten, zal straks in de kou staan,
   En dan janken bij de onderlaag?, kan je vergeten, je kop zal er af gaan.

   Nu geen € voor de armlastige over hebben, straks hoeft het niet meer .

 2. “Dat betekent dat de overgrote meerderheid (ruim 85 procent) zich nog
  altijd extra heeft ingedekt tegen zorgkosten. Maar is zo’n aanvullende
  verzekering voor al deze verzekerden wel zo zinvol?”.

  Waarom zou het niet zinvol zijn?
  Jij post toch dit artikel?
  Vul het dan ook aan en leg de bal niet bij ons neer.
  Biflatiespookje., waar ben je bang voor simpele aardbewoner.

 3. deze hele ziektekostenpremie is complete diefstal..het kan vele malen goedkoper. Waar naar gekeken moet worden is de winstmarge die de farmaceutische industrie oplegt op een bepaald pilletje/medicijn. Daarnaast kan je vragen gaan stellen over hoeveel een zorgbestuurder verdient en of dat gerechtvaardigd is. En wat ook afgevraagd kan worden is waarom een ziekenhuis überhaupt winst moet maken. Zij moet de patient beter maken..dat is hun werk en niet winst maken. Er wordt letterlijk miljarden verdient over het lijden vd mens. Cannabis is een middel tegen kanker..waarom wordt het niet gewoon gelegaliseerd? Om de simpele reden dat o.a. de farmaceutische industrie minder geld in het laatje krijgt. Liegen, bedriegen en zelfverrijking staat hoog in het vaandel.

 4. Bewoners van Polen betalen heden 285 zloty dat is 65 euro per maand voor man, vrouw en kinderen indien aanwezig.
  Medicijnen zijn voor eigen rekening alleen als het buiten eigen schuld is zijn er suppleties.
  Medicijnen zijn ca. 1/3 van de Nederlandse prijs.
  Nederland is luilekkerland voor de verzekeraars.

   1. Ja, in Polen zijn zgn hulpprogramma`s bij gemeente voor de armen daaruit worden deze kosten betaalt met als tegenprestatie uren arbeid voor de leefgemeenschap nog een overblijfsel uit het communisme.
    Anders dan menigeen denkt is bv eigenwoningbezit ca 85% en schuld op een huis is eerder uitzondering dan regel.
    Meeste Polen die in NL werken doen dat om een huis te kunnen bouwen en doen daar 5 jaar over gaan daarna nooit meer in het buitenland werken.
    armoede zoals in NL bestaat hier weinig.
    Bv grond word geen lening op gegeven en wie een huis laat bouwen krijgt max 80% cascowaarde hypotheek
    Woon inmiddels 10 jaar in Polen en de uitkeringsfabriek als in Nederland heeft hier nooit bestaan en mijn mening is dat nergens moeten wezen hadden wij NL net als Polen geen toevloed zgn zielige asielzoekers gehad.

    1. “Nederland heeft hier nooit bestaan en mijn mening is dat nergens moeten
     wezen hadden wij NL net als Polen geen toevloed zgn zielige asielzoekers
     gehad.”

     Beetje warrig, wat is de juiste en begrijpelijke tekst?

     1. Woon inmiddels 10 jaar in Polen en de uitkeringsfabriek als in ..
      dat erbij zetten is er niets warrig aan.

     2. Wel iets meer duidelijk Bartje, maar het geheel blijft warrig, duister en mistig.
      Waar heb je allemaal angst voor?

 5. Heel grappig, ik kreeg een link doorgestuurd van een vriend uit het plaatsje in nl waar ik heb gewoond, stond in de zeeuwse krant vandaag….

  http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/tientallen-zeeuwse-directeuren-zitten-boven-aangescherpte-loongrens-1.6770594

  Voornamelijk was leuk, dat hij en ik al hadden gezocht wat de directrice van gehandicaptenstichting ‘de okkernoot’ verdiende. Ans van Rooijen heet ze , en de stichting zit in t dorp waar ik woonde, t is een gehandicaptenwoonvoorziening.
  En maar naar buiten komen/ zich op de borst kloppen, dat ze zulk goed werk doen voor de samenleving en zich ondertussen schaamteloos verrijken.

  Ach ja… is t niet altijd tzelfde.

 6. We hebben het hier best wel vaak over de schijt die er is op de wereld, maar nu ga ik eens wat vertellen over de omgeving waar ik woon.

  Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat hier de menselijkheid nog is.
  Ik zal wat voorbeelden noemen.

  Ik ben van het jaar best wel erg ziek geweest. Ik ben 2 en een halve week in t ziekenhuis geweest, ivm een longontsteking die ik had. Veel te lang mee gewacht om naar de dokter te gaan (2 maanden) en uiteindelijk toen ik bijna dood was, een slang in mijn rug gekregen en antibiotica. Totale kosten ongeveer 300 euro.
  Ik kon 4 maanden niet werken, en ondanks dat ik niet veel nodig heb , had ik niet veel meer. Kom ik bij mijn buren…vertel t verhaal. Trekt die man, van in de 80, zijn portemonnee en legt 50 euro neer. “hier, kun je tenminste eten kopen” zei die.

  Of pas geleden, had ik naar een droger gekeken die t niet deed, en die mensen wilden mij betalen voor t onderzoek. Ze wonen vlak bij dus vroeg ik 25 euro, voor ongeveer 3 kwartier. Nee, zei die vrouw, je moet eens leren geld te vragen voor je werk…we verdubbelen het. En toen ik t kwam halen kreeg ik nog een halve kilo kalfsgehakt en een halve kilo elandengehakt mee.

  Wat ik wil zeggen dat onder de gewone mensen, zoals ik hier ervaar veel meer goeds bestaat dan dat wij in de kranten lezen en op t nieuws zien.
  Grappig is er dan ook nog bij te vertellen dat die mensen ook express geen nieuws meer keken , omdat ze zeiden dat t toch allemaal neppe angstzaaierij was.

  Ik vind dat ruig. Ik zit hier op mijn plek. Ik maak hier dingen van menselijkheid mee die ik mezelf in mijn stoutste dromen niet had kunnen wensen. Mijn vertrouwen in de mensheid wordt hier langzaam hersteld.

  Ik wou dit alleen maar even zeggen. Har det så bra!

  1. Beste Madman,
   Jij weet wel dat de meeste mensen goedwillend zijn. Ze worden alleen kwaad gemaakt door precies de types die we veel in het nieuws zien (niet kijken dus), want alles wat licht is komt boven drijven.
   Prettige dagen

 7. Het is zo ongelofelijk hoe we onze geest hebben laten vangen vanaf onze geboorte.

  Iedereen die op deze wereld geboren wordt hoort in principe vrij te zijn.
  Maar toch hebben we ons allen laten beperken in onze geest. Door mamma en pappa en die op hun beurt door opa en oma. Media en TV.

  Wie denkt er nog onbevangen zoals het echte kind dat hij of zij ooit was?
  Ga bij uzelf te rade.

  https://www.youtube.com/watch?v=22DTUqjspcQ&list=PLC411C8CE2CE56CE5

  1. Inderdaad mad, in de kern is de overheid niets dan een een groep
   parasieten die hun

   monopolie (mis) gebruiken om er zelf beter van te worden ten koste van de
   meerderheid. Dit word gedaan in de vorm van zgn democratie (vorm van
   communisme). We zien het met ontstaan van de EU nog meer
   centralisatie(communisme). Ze hebben gewoon een broertje dood aan concurrentie
   want dan werkt hun “verdienmodel” niet meer zo goed.

  1. De door de goden verlaten en verwante personen als nooit gekende persoon gekwalificeerd.

   Was je eerder maar zo maatschappelijk bewust geweest, probeer dat eens recht te breien.
   Ga nu niet Johannes proberen uit te hangen naar de buitenwereld.

 8. Om een goede keuze heb je nodig:

  Hoe goed, of slecht zit je in je vel?
  Heb je last van chronische aandoeningen?
  Ben je je goed bewust van de problemen, oorzaak en gevolgen van je klachten of aandoening?

  De mate van ‘hoe goed je in je vel zit’ is afhankelijk van je bewustzijn.

  Je zal voor jezelf de beste keuzes maken, in harmonie met je omgeving.

 9. Het wordt voor steeds meer mensen een lastiger rekensommetje, om te kunnen overleven in ons Nationale zorgverzekering spelletje van onze nationale roversbende.

  Per saldo dec 2016, lijkt maar 8% van de op Biflatie reagerende personen sympathie of betrokkenheid te tonen met met minder bedeelden.

  Laat die andere 92% maar eeuwig branden in de hel en die andere 8% mogen proberen hun intenties in te gaan vullen, financieel en/of fysiek.

  En geen uitvluchten of leugens meer.
  Je zal er aan herinnerd gaan worden.

 10. Voel je je goed, verzeker je basis + AV1.

  Voel je je, of ben je minder, verzeker je basis + AV 3-4.

  Zelf kun je ook veel aan je gezondheid bijdragen.

 11. Sinds 70 jaar geleden lopen er niet zoveel mensen op deze aardbol rond, met zoveel infecties, chronische ziekten en aandoeningen.

  Wat zou daar de oorzaak nu toch van kunnen zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: