Zorgverzekering 2017 kiezen

29

Voor het eerst in een paar jaar tijd blijft het eigen risico gelijk op €385,-. De verplichte zorgpremie gaat wel fors omhoog. De basisverzekering wordt uitgebreid met een aantal vergoedingen. Er zijn echter veel verschillen. Daarom heb je, om een goede keuze te kunnen maken, een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen nodig, die de verschillende zorgverzekeraars objectief met elkaar vergelijkt. Zo maar een paar vragen: Maak je veel van zorg uit de basisverzekering?Heb je wat spaargeld achter de hand? Moet je een hoog eigen risico mee berekenen? Waar ben je eigenlijk allemaal voor verzekerd in je basisverzekering? Heb je een aanvullende verzekering nodig? Wat is een naturapolis? Wat is een restitutiepolis?

De dekkingen van de basisverzekering zijn wettelijk bepaald door de politiek en bij iedere zorgverzekering zijn ze hetzelfde. Het verschil zit in de premie, service en het aantal zorgaanbieders waaruit u kunt kiezen.De keuzemogelijkheden, de opties tot zorg in het buitenland, enzovoort. Zorgeverzkering 2017 kiezen doe je bij zorgkiezer. Met deze vergelijker is het makkelijk om de zorgverzekeringen te vergelijken. Er wordt gelet op prijs en kwaliteit. Klik op onderstaande banner en vergelijk.

Is aanvullende verzekering zinvol?

Op Nu.nl een vraagstuk rondom de aanvullende zorgverzekeringein:
Als straks het vuurwerk de lucht ingaat, moet je al bedacht hebben of je naar een andere zorgverzekeraar wilt overstappen. Het kiezen van een basisverzekering is verplicht. Maar is nu wel of geen goed idee om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten?

Inmiddels zijn er ruim twee keer zoveel verzekerden zonder aanvullende verzekering als in 2006. Dit jaar heeft bijna 16 procent van de verzekerden geen aanvullende verzekering afgesloten. Bij de invoering van de verplichte basisverzekering gold dit nog voor 7 procent.

Dat betekent dat de overgrote meerderheid (ruim 85 procent) zich nog altijd extra heeft ingedekt tegen zorgkosten. Maar is zo’n aanvullende verzekering voor al deze verzekerden wel zo zinvol?

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie