Zoveel kost het de overheid om Nederland Coronavirus vrij te maken

2

We vernemen dat Taiwan en Zuid-Korea op een gegeven moment het aantal besmettingen zeer vlug zag dalen. Zo snel en ver dus dat beide landen zo goed als Coronavirus vrij zijn op woensdag 25 maart 2020. Zij deden dat op drie manieren: testen, testen en testen. Heel snel testen, en iederéén testen, jong en oud. We zochten vervolgens de wholesale, groothandelsprijs op van zo’n testkit. Er is natuurlijk de kit zelf, maar ook het onderzoek in een labo. De totale prijs kan sterk variëren. Maar er is personeel en materiaal dat geld kost sowieso. Overheden krijgen dan vaak nog betere prijzen. Hier vonden we de informatie. Rtlz.nl, Redactie24.be, Nieuwsblad.be, Tk.de, Mdr.de, Bilan.ch, Lemonde.fr en nog enkele sites in binnen en buitenland. Wel oppassen met zelf test kits wegens niet altijd betrouwbaar! Maar de gemiddelde prijs all in is zo’n 20 euro

Schijntje

Hier leest u alles over wat uw zorgverzekering dekt. Maar het minste wat alvast de Nederlandse overheid, zorgdrager voor 17 miljoen mensen, toch? kan en mag doen: al deze kosten dragen. ’t Is een schijntje als je de onbetaalbaarheid in se van ‘gezondheid’ rekent. Zeker in vergelijking met het verlies aan inkomsten voor die overheid wanneer 80 procent van het land thuis zit. Bestel ze in China want dat land, een paar weken geleden er nog het ergste aan toe, is nu zo ver dat het andere landen helpt! (Doe dat maar eens na…) Een test met de uitslag inbegrepen duurt vier tot vijf uur. Zo is die overheid zeker dat, met alle mogelijke grenzen wel hermetisch te sluiten, iedereen weer aan het werk kan. Zet desnoods ons leger in, zwaai met effectieve gevangenisstraffen en monsterboetes voor overtreders. Maar onze burgers kunnen allemaal opnieuw geld gaan verdienen. En opnieuw belastingen betalen. We zijn meteen van de werkloosheid af want er is plots veel in te halen, enorm veel extra werk te verrichten.

Hoogste tijd

We kunnen niet de eerste en enigen zijn die dit doen, want genoemde twee Aziatische landen (weeral) zijn ons voorgegaan. Maar toch, denkelijk zullen we toch nog de wereldpers halen. Als gezondste volk in Coronatijden. Kijk, dàt zijn nou eens ideeën een Staatsman of Staatsvrouw waardig zie! Terwijl ondergetekende slechts een arme scribent is, moet je rekenen… De politicus die massaal testen nu appliceert maakt zich onsterfelijk populair. Wordt voor eeuwig ver- en herkozen! We smijten zo toch al fortuinen buiten in de begroting voor niemandal. Dus. Doén? ’t Is de hoogste tijd ook hoor. Met 80 doden erbij maakt 356 in totaal. En 852 besmette personen meer vandaag maakt 6412. We staan daarmee op de weinig benijdenswaardige 11de plaats van de lijst met alle getroffen landen (196).

‘Coronavirus Cases:

6,412

Deaths:

356

Recovered:

3″