Zuid-Korea als voorloper in crypto en blockchain

0

De toekomst en doorbraak van crypto’s zou wel eens in de betaalapps kunnen zitten. De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Coinone heeft namelijk een nieuwe, interessante mobiele betaalapp gelanceerd, via dochteronderneming Coinone Transfer. Het betaalplatform of applicatie heet Cross. Weer een nieuwe, andersoortige app? Toch niet misschien, en dat dankzij haar nieuwe partner. Geen partner in crime maar partner in crypto. De onderliggende blockchaintechnologie komt namelijk van Ripple, wiens xCurrent betalingstechnologie erg populair is. Sneller en goedkoper, wat meestal een garantie voor succes in het zakenleven betekent. Gebruik maken van Ripple’s XRP, de gelijknamige munt, is zelfs geen vereiste.

Sneller, goedkoper en in principe foutloos

Het bedrijf Ripple (niet te verwarren met de gelijknamige munt Ripple, XRP) bezit al een goed werkend product en groeiend klantenbestand van 100+ grote en kleine banken, betaalplatformen en bedrijven. Ripple biedt voor elke mogelijke (grotere) partij die betalingen uitvoert en ontvangt, een oplossing op maat. Daarvoor hebben ze Ripplenet, met een aantal afgeleiden. Haar slogan: ‘One frictionless experience to send money globally.’ Inderdaad zijn de huidige ontelbare soorten betaalsystemen gebruikt door het wereldwijde betaalverkeer gedateerd, divers, en vaak zelfs niet met mekaar verbonden. Dat maakt betalingen over de grenzen heen traag, duur, en de kans op fouten groot.

Bij de hand=bijdehand

Coinone heeft grote ambities, namelijk om door te breken in gans Zuidoost-Azië. Het samengaan met een al even ambitieuze, vooruitziende en vooruitstrevende partner als Ripple zal beide bedrijven hoogstwaarschijnlijk geen windeieren leggen. Stel je een toekomst voor waarin iedereen ter wereld op dezelfde manier kan betalen en ontvangen. In BTC en wat nog allemaal, wie weet? Eenvoudig met een app op de smartphone dus altijd bij de hand.

Nog meer techno nieuws uit en voor Zuid-Korea

Cardano, een vooruitstrevend blockchain en cryptocurrency project met een eigen munt (ADA), lanceert een prepaid betaalkaart. Specifiek voor Zuid-Korea waarmee je in maar liefst 33.000 winkels en zaken kunt betalen. ‘Het is geen pinpas, maar een betaalkaart waar je ADA op kunt zetten.’ Eerder kwam Cardano als met de Yoroi wallet. Kijkt u hier zo u wilt hoe die in de praktijk werkt. Het Zuidelijke deel van wat ooit één Korea was, is altijd al een voorloper geweest op het gebied van techniek. Zo is bijvoorbeeld de electrische wagen daar al het meest ingeburgerd. Geen wonder dat het land dan ook met de crypto en blockchaintechniek méé wil zijn.