Zuid-Korea gaat all in met blockchain tegen 2021

Zuid-Korea gaat de complete handelsfinanciering van het land in de blockchain plaatsen. In 2021 moet het zo ver zijn. Van een statement en engagement gesproken! Het plan heet ’the country’s Development Plan for Digital Trade, which was introduced by Finance Minister Hong Nam-ki on Oct. 14. Under the plan, blockchain, along with 5G and AI, will be utilized to transform the trade environment and strengthen exports.’ En opnieuw heeft het Westen, met Europa en de VS, het nakijken…

Westen blijft achter

In plaats van de faciliteren, te accomoderen, staan Europese en Noord-Amerikaanse overheden erbij en kijken ernaar. Of kijken er zelfs niet naar? Horen ze het misschien donderen in Keulen: AI? G5 en blockchain, dààr zullen ze toch al van gehoord hebben zeker? Druk bezig als ze zijn de komst van de libra met alle mogelijke middelen te bevechten… Waarom nemen ‘wij’, in casu onze overheden niet dergelijke initiatieven? En dan vinden we het raar dat we qua technologische ontwikkelingen achterblijven. Nemen we een voorbeeld aan het piepkleine Malta, niet voor niets Blockchain Island genoemd. Door de rode loper uit te leggen voor de crypto en blockchain wereld. (Waarbij een gerenommeerde expert vindt dat het eiland zelfs nog niet ver genoeg gaat trouwens, maar kom, het heeft toch al puike prestaties geleverd.)

Zo kan het ook

‘“We will build a digital trading platform that can be easily and conveniently used in all stages of export, such as contracts, customs and logistics,”’ aldus minister van Financiën Hong. Alle mogelijke documenten aangaande export, buitenlandse handel en internationale projecten zullen in de blockchain komen. Reeds tegen december 2019 moeten de 7 grootste banken van het land mee zijn. Er komt een Digital Trade Blockchain Council met die banken, de handelsorganisaties en het Korea Trade Network (KTNet), dat gespecialiseerd is in de automatisering van handelsprocessen. Zo doe je dat, beste Westerlingen. Zo steek je de handen uit de mouwen, sla je spijkers met koppen. Kin omhoog, blik vooruit en samen op naar de digitale toekomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: