‘Crisis komt door schulden, niet door euro’

15

15 REACTIES

 1. De economie in de kernlanden groeit nog (lichtjes), de economie van de periferie krimpt fors. Alles loopt precies zoals de postuum bekend geworden econoom Minsky heeft voorspeld. We zitten in de derde en laatste fase: De Ponzi-fase
  De cashflows volstaan niet langer voor de renteaflossingen. De schuldenaar kan nu enkel nog hopen dat de waarde van zijn activa blijft stijgen, dat anderen de veel te dure activa tegen een hogere prijs willen kopen, en dat nog anderen nadien tegen nog hogere prijzen willen kopen.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/02/15/europa-kent-zijn-minsky-moment/

 2. @Fininfo : Pak ‘m beet ; nog meer van hetzelfde :
  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/2/17_Greyerz_-_Gold_to_Begin_a_Major_Advance_Starting_Next_Week.html

  Zou dat misschien betekenen dat ik m’n beloofde 532% op Gyros-Bonds niet krijg ? Meent u dat nou ècht ?

  Even wat ander nieuws, en wel nogal licht verteerbaar, broodnodig in deze donkere tijden :

  http://boinnk.nl/blog/28681/laat-die-lekkere-hamburgwermaar-aub-aan-ons-voorbijgaan/

  Hahaaa ! Dus proppen ze nou ook al chinees (schaam-)haar in BicMac’s ? En zand ?

  Dan snap ik al helemaal niet waarom zo’n ding 7 euro kost …

  Bron : Horeca Nederland

 3. De schulden het probleem nou nee. Het vertrouwen dat de schulden betaald worden wel. Gevolgd door het verlies in vertrouwen dat politici het nog op kunnen lossen.
  Ik mag toch hopen dat steeds meer mensen die onzin van Jan Kees niet meer geloven.
  Het kraakt en zou vermoedelijk voor eind maart met een leuke plof uit elkaar kunnen knallen.
  Totale voorlopige schade voor Nederland is 150 miljard.

  http://aadverbaast.wordpress.com/2012/02/17/target2-de-doodgezwegen-alles-vernietigende-tikkende-tijdbom-in-europa/

  Ik zeg voorlopige schade, want als we iets geleerd hebben de afgelopen jaren is het dat er overal lijken uit de kast vallen.

 4. Zie hier de toekomst van u en uw kinderen :

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/feb/16/work-free-tesco-job-advert

  Samengevat : het is ‘ze’ gelukt …

  De wàre aard van de leenheren en adel uit de Middeleeuwen vèrre in onrecht overstijgend (natuurlijk).

  Dit is toch wat ‘we’ wilden toen ‘ze’ de adel die weigerde mee te werken met ‘hun’ plannen, vanaf grofweg zo’n 2 eeuwen geleden, afslachtten, kinderen incluis, om deze vervolgens te vervangen door zichzelf ? Zich verschuilend achter ‘Les Droits de l’Homme’ bla-bla etc ..?
  Niet ?
  Nou, dan zijn onze voorouders goed besodemieterd zeg ; en gaan [u]wij[/u] en zeker onze kinderen er de volle prijs voor betalen-gn-gnn…

  (Het ‘Nederlandsch’ Koningshuis werkte trouwens niet alleen mee, maar waren de Ultieme Loopjongens van ‘hen’ ; een ware K-springplank ; daarom zijn we nooit een republiek geworden en zitten we met Bilder-Bea opgescheept…)
  Niet dat het een groot verschil met een republiek was geweest qua beleid ; beide zijn immers ‘hun’ (tijdelijke) optie geweest, en zolang er werd meegewerkt, maakte de bestuursvorm of de poppetjes niet uit, hè ?

  Mijn gedachten gaan trouwens even met respect naar Prins Friso uit, daar heeft mijn betoog van hierboven natuurlijk niks mee van doen, want dit soort ongelukken zijn natuurlijk zéér serieus / levensbedreigend. Gelukkig wordt hij door de best mogelijke zorg omringd.

 5. Schulden? Welke schulden?

  Italian police seize $6 trillion of fake U.S. bonds

  Italian police said on Friday they had seized about $6 trillion worth of fake U.S. Treasury bonds and other securities in Switzerland, and arrested eight Italians accused of international fraud and other financial crimes.
  http://www.reuters.com/article/2012/02/17/us-usa-bonds-forgery-idUSTRE81G11620120217

  Oh… oja deze schulden 😉 >>

  Alan Simpson: Financial markets will turn on U.S. – Freeland File (4:05)

  In part four of Reuters’ interview with Alan Simpson, the former senator says the U.S. debt load cannot be ignored, and eventually financial markets and investors will turn on America.
  http://www.reuters.com/video/2012/02/17/reuters-tv-alan-simpson-financial-markets-will-turn?videoId=230367959&videoChannel=117853

 6. @5 no wat huiveringwekkende artikelen ivm robots >

  Look! Up in the sky! Is it a bird? Is it a plane? It’s … a drone, and it’s watching you. That’s what privacy advocates fear from a bill Congress passed this week to make it easier for the government to fly unmanned spy planes in U.S. airspace.
  http://www.washingtontimes.com/news/2012/feb/7/coming-to-a-sky-near-you/?page=all

  Domestic drone use, unarmed for now

  Last week Congress approved legislation that requires the FAA to have a plan to integrate drones of all kinds into national airspace on a wide scale by 2015.
  http://liberallygeeky.blogspot.com/2012/02/domestic-drone-use-unarmed-for-now.html

  En voor de rest is dit hele euro-dollar-fiat-geld verhaal volledig uit de klauwen aan het lopen. Wie nog in dit soort monetaire religies gelooft is simpelweg krankzinnig – imho.

 7. De beste oplossing lijkt van de Duitsers zelf te komen. Achter de schermen werkt Duitsland namelijk volop aan een Plan-B. Zo werd de “bank bailout bill” stilletjes geactiveerd. Het fonds zal banken ondersteunen met 400 miljard euro aan garanties. Een uitweg is er dus altijd, maar de weg die de laatste 2-3 jaar werd gekozen, is dus wel degelijk de verkeerde. De Eurozone op 31/12 zal niet meer dezelfde Eurozone zijn als op 01/01.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/02/14/is-er-een-uitweg-voor-europa/

 8. De rente over de schulden kunnen over een paar jaar geen eens meer worden afbetaald. Laat staat de schuld zelf. En dan voornamelijk in de USA. Die zijn stekeblind en printen lekker door met een rente van 0%. Tot 2015!!!!! En de inflatie blijft maar stijgen.

 9. Weet iemand hoeveel de rente-lasten zijn voor de VS en hoeveel belasting-inkomsten daar tegen overstaan?

  Dit soorte van informatie wordt nog wel begrepen door de gemiddelde parlementarier of journalist.

 10. Op http://xandernieuws.punt.nl/?id=653767&r=1&tbl_archief=& lees ik het volgende:

  [quote]Geschiedenis leert dat uiteenvallen eurozone verreweg beste oplossing is

  Politici en gevestigde economen proberen ons te laten geloven dat het uiteenvallen van de eurozone catastrofale gevolgen zal hebben voor ons land en voor heel Europa. Als naar de geschiedenis wordt gekeken blijkt dit angstbeeld echter nergens op gebaseerd; in de afgelopen eeuw zijn maar liefst 69 landen uit een valutazone getreden. De gevolgen waren zonder uitzondering slechts een korte pijnperiode met daarna een zeer snel herstel met flinke economische groei.[/quote]

  Wie weet, wanneer het PVV-onderzoek over de Euro uitkomt, dat de boel dan echt klapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.