Het is wel typerend voor de anti inflatie eigenschappen van bitcoin en digitale munten in het algemeen. Een beperkte geldhoeveelheid (met crypto’s als het Nieuwe Geld) doet een munt in waarde toenemen. De koopkracht ervan stijgen. Het tegengestelde is waar voor een onbeperkte geldhoeveelheid. Zoals in alle landen, in alle munten! Maar het is des te opvallender in naties die te lijden hebben onder (hyper)inflatie. Waarvan Venezuela wel het posterchild is, helaas en jammer voor zijn burgers…

www.bitcoinist.com

Burgers die, menselijk gezien maar normaal, een uitweg zoeken en zich richten tot het enige alternatief in het land. ‘Venezuela sets Bitcoin trading record With New Hyperinflated Banknotes’ is dan het soort koppen dat je leest in de media. De regering Maduro probeerde eerst met een aantal nullen van de Bolivar te schrappen. Om ze vervolgens weer toe te voegen. Het mag duidelijk zijn dat ze geen uitweg weet en ziet uit de impasse. Ook de nationale Petrodollar slaat niet aan als digitaal alternatief. Waar het vooreerst aan onbreekt is opnieuw vertrouwen krijgen van haar burgers. En laat net dit nu grotendeels zoek zijn. Dat het Zuid-Amerikaanse land ook nog eens politiek extreem verdeeld is, doet zijn economie natuurlijk ook geen goed. Weet dan nog dat het ‘buitenland’ zich (weer eens) mengt in nationale zaken.

‘Saving Private Petrodollar’

Op Mintpressnews.com staat te lezen: ‘At its root, a currency has power because people believe it does. As belief in and fealty to the dollar continue to erode, we can expect the U.S. to fight, brutally when deemed necessary, to maintain the status quo that made it an empire.’ Het artikel in kwestie is bijzonder kritisch voor de Amerikaanse regering. Die op meerdere fronten tegelijk regeringen en landen aanvalt die haar niet welgezind zijn. Nu nog met woorden maar wie weet straks met wapens? ‘Demonizing the target via some pretext to isolate it from the international community has been the preferred model to deal with larger threats.’

VS versus Rusland

Want zoals president Maduro door Rusland gesteund wordt, weet oppositieleider Juan Guaido (de zelfverklaarde ’tweede president’ sinds januari 2019) de Verenigde Staten achter zich. Hoewel Venezuela een van de grootste olievoorraden ter wereld bezit, puurt het veel te weinig inkomsten eruit. Tot voor tien jaar was het nog een van de welvarendste naties van het continent. De dalende olieprijs en slecht management van overheidswege hebben de economie geknakt. Met alle nare gevolgen vandien. En dat terwijl twee grootmachten op dit buitenlandse grondgebied nog hun wederzijdse afkeer kunnen botvieren…

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: