Biflatie is een economische situatie die gekenmerkt wordt door zowel inflatie als deflatie. De prijs van grondstof gerelateerde producten stijgt, terwijl de prijs van schuld gerelateerde producten daalt. Er is sprake van grondstofinflatie en kredietdeflatie tegelijkertijd.

Over Biflatie.nl

Biflatie.nl is opgericht in 2009 door Koen Dil met het doel meer informatie te verschaffen over de crisis, de algemene economie en de (macro)-economische situatie in de wereld. Er worden nieuwsartikelen gepubliceerd over inflatie, de huizenmarkt, grondstoffen, cryptocurrencies, het schuldensysteem, edelmetalen en andere relevante economische onderwerpen. Tevens zijn er columns en opiniestukken te lezen over de economie en de maatschappij en worden er ingezonden artikelen gepubliceerd.

Wie de chaos beschrijft stelt orde op zaken

Biflatie.nl hoopt met de gepubliceerde artikelen, columns, cijfers en informatie onder andere iets te doen tegen het economisch analfabetisme in Nederland. De Nederlandse dichter Bergman (A. Kok) zei ooit: ‘Wie de chaos beschrijft, stelt orde op zaken‘. Vanuit dit perspectief probeert Biflatie.nl duiding te geven bij de waterval aan economische statistieken en data en de daarbij behorende bewegingen in ons huidige economische systeem. Een alternatieve blik op de financiële, politiek maatschappelijke en economische zaken. Ook een blik op de toekomst, want er veranderen veel dingen in het financiële en economische spectrum.

Het team van Biflatie.nl

Jeroen | Ondernemer welke dagelijks de laatste macro economische ontwikkelingen volgt met passie, verdiept zich voornamelijk in crypto en aandelen.

Koen Dil | Ondernemer en oprichter van Biflatie.nl. Heeft het beheer van de site in 2020 overgedragen aan Daniel. Werkt momenteel aan Dilvis, Goudvergelijken.nl en Bitcoinvergelijken.nl. Op zoek geweest naar goudklompjes in de outback van Australië. Geïnteresseerd in de macro-economie, bitcoin en de beurs. Twitter: @K_Dil

Gerrit Welbergen | Gerrit heeft het unieke vermogen om helder en zorgvuldig een uiteenzetting te geven over de economische ontwikkelingen in voornamelijk het Hollandse polderlandschap. Hij doet dat vanuit een burgerlijke nuchterheid en maatschappelijke betrokkenheid. Pseudoniem: Piet Pineut

Joost van Buuren | Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen. Volgt de internationale politiek op de voet en steekt veel werk in research. Verdiept zich ook in bitcoin en crypto. Leest graag over de historie in zijn vrije tijd.

Dick Seegers | Dick is in september 2016 overleden. Dick was vooral geïnteresseerd in de goud- en zilvermarkt. Schreef vaak uit een historische invalshoek en dick seegershield scherp de geopolitieke verhoudingen in de gaten. U kunt hier alle stukken lezen die zijn geschreven door Dick Seegers.

Op Biflatie.nl schrijven ook verschillende gastauteurs. Biflatie.nl is altijd op zoek naar economisch schrijftalent. Artikelen en persberichten kunnen worden gestuurd naar [email protected].

Disclaimer

Biflatie.nl doet zijn uiterste best om alle data accuraat te tonen. Omdat wij de verschillende bronnen combineren van de grootste exchanges en hier het gemiddelde van halen kan er soms een vertraging zijn. Het is daarom belangrijk dat je altijd de meest actuele prijs controleert via de exchange waar je cryptocurrency wilt kopen.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: