Over Biflatie

Biflatie is een economische situatie die gekenmerkt wordt door zowel inflatie als deflatie. De prijs van grondstof gerelateerde producten stijgt, terwijl de prijs van schuld gerelateerde producten daalt. Er is sprake van grondstofinflatie en kredietdeflatie tegelijkertijd.

Over Biflatie.nl

Biflatie.nl is opgericht in 2009 om meer informatie te verschaffen over de crisis, de algemene economie en de huidige (macro)-economische situatie in de wereld. Er worden nieuwsartikelen gepubliceerd over inflatie, de huizenmarkt, grondstoffen, cryptocurrencies, het schuldensysteem, edelmetalen en andere relevante economische onderwerpen. Tevens zijn er columns en opiniestukken te lezen over de economie en de maatschappij en worden er ingezonden artikelen van externe bronnen gepubliceerd.

Wie de chaos beschrijft stelt orde op zaken

Biflatie.nl hoopt met de gepubliceerde artikelen, columns, cijfers en informatie onder andere iets te doen tegen het economisch analfabetisme in Nederland. De Nederlandse dichter Bergman (A. Kok) zei ooit: ‘Wie de chaos beschrijft, stelt orde op zaken‘. Vanuit dit perspectief probeert Biflatie.nl duiding te geven bij de waterval aan economische statistieken en data en de daarbij behorende bewegingen in ons huidige economische systeem. Een alternatieve blik op de financiële, politiek maatschappelijke en economische zaken. Ook een blik op de toekomst, want met de komst van blockchain en cryptocurrencies veranderen veel dingen in het financiële en economische spectrum.

Het team van Biflatie.nl

Koen Dil | Ondernemer en oprichter van Biflatie.nl. Is inmiddels enkel achter de schermen betrokken. Werkt momenteel aan Dilvis, Goudvergelijken.nl en Bitcoinvergelijken.nl. Op zoek geweest naar goudklompjes in de outback van Australië. Geïnteresseerd in de macro-economie, cryptocurrencies en de beurs. Twitter: @K_Dil

Gerrit Welbergen | Gerrit heeft het unieke vermogen om helder en zorgvuldig een uiteenzetting te geven over de economische ontwikkelingen in voornamelijk het Hollandse polderlandschap. Hij doet dat vanuit een burgerlijke nuchterheid en maatschappelijke betrokkenheid. Pseudoniem: Piet Pineut

Joost van Buuren | Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen. Volgt de internationale politiek op de voet en steekt veel werk in research. Verdiept zich ook in crypto en blockchain. Leest graag over de historie in zijn vrije tijd.

Dick Seegers | Dick is in september 2016 overleden. Dick was vooral geïnteresseerd in de goud- en zilvermarkt. Schreef vaak uit een historische invalshoek en dick seegershield scherp de geopolitieke verhoudingen in de gaten. U kunt hier alle stukken lezen die zijn geschreven door Dick Seegers.

snoeischaarSnoeischaar | De moderator van Biflatie.nl. Snoeit met vlijmscherpe scharen de reacties weg die niet voldoen aan de huisregels.

Marcel | ICT Manager  van de Biflatie webstek.

Op Biflatie.nl schrijven ook verschillende gastauteurs. Biflatie.nl is altijd op zoek naar economisch schrijftalent. Artikelen en persberichten kunnen worden gestuurd naar info@biflatie.nl.