Over Biflatie

Biflatie is een economische situatie die gekenmerkt wordt door zowel inflatie als deflatie. De prijs van grondstof gerelateerde producten stijgt, terwijl de prijs van schuld gerelateerde producten daalt. Er is sprake van grondstofinflatie en kredietdeflatie tegelijkertijd.

Over Biflatie.nl

Biflatie.nl is opgericht in 2008 om meer informatie te verschaffen over de crisis, de algemene economie en de huidige (macro)-economische situatie. Er worden nieuwsartikelen gepubliceerd over inflatie, de huizenmarkt, grondstoffen, cryptocurrencies, de crisis, het schuldensysteem, edelmetalen en andere relevante economische onderwerpen. Tevens zijn er columns en opiniestukken te lezen over de economie en de maatschappij.

Wie de chaos beschrijft stelt orde op zaken

Biflatie.nl hoopt met de gepubliceerde artikelen, columns en informatie onder andere iets te doen tegen het economisch analfabetisme in Nederland. De Nederlandse dichter Bergman (A. Kok) zei ooit: ‘Wie de chaos beschrijft, stelt orde op zaken‘. Vanuit dit perspectief probeert Biflatie.nl duiding te geven bij de waterval aan economische statistieken en data en de daarbij behorende bewegingen in ons huidige economische systeem. Een alternatieve blik op de financiële, politiek maatschappelijke en economische zaken.

Het team van Biflatie.nl

Koen Dil | Ondernemer en oprichter van Biflatie.nl. Is inmiddels enkel achter de schermen betrokken. Werkt momenteel aan Dilvis en Goudvergelijken.nl. Op zoek geweest naar goudklompjes in de outback van Australië. Geïnteresseerd in de macro-economie, de huizenmarkt, cryptocurrencies en de beurs. Is politiek betrokken voor de Piratenpartij. Twitter: @K_Dil

richard-de-feberRichard de Feber | Technologisch opperhoofd en mede-eigenaar van Biflatie.nl. Tevens oprichter van Goudportal.nl. Werkt met Koen samen aan Goudvergelijken.nl. Ontdekt graag de geheimen van onze instituten, systemen en bankiers. Is helemaal gek van goud en zilver.

Dick Seegers | Vooral geïnteresseerd in de goud- en zilvermarkt. Schrijft vaak uit een historische invalshoek en houdt ook scherp de geopolitieke verhoudingen in de gaten.dick seegers Dick is in september 2016 overleden, echter verschijnen er nog wel artikelen van zijn hand. U kunt hier alle stukken lezen die zijn geschreven voor Dick Seegers.

Gerrit Welbergen | Gerrit heeft het unieke vermogen om helder en zorgvuldig een uiteenzetting teGerrit Welbergen Biflatie geven over de economische ontwikkelingen in voornamelijk het Hollandse polderlandschap. Hij doet dat vanuit een burgerlijke nuchterheid en maatschappelijke betrokkenheid. Pseudoniem: Piet Pineut

snoeischaarSnoeischaar | De moderator van Biflatie.nl. Snoeit met vlijmscherpe scharen de reacties weg die niet voldoen aan de huisregels.

Marcel | ICT Manager  van de Biflatie webstek.

Op Biflatie.nl schrijven ook verschillende gastauteurs. Biflatie.nl is altijd op zoek naar economisch schrijftalent. Artikelen en persberichten kunnen worden gestuurd naar info@biflatie.nl.