Dat is de opvallende mening van een verantwoordelijke van de ‘Investor Education and Protection Fund (IEPF) Authority.’ En nog: “When it comes to investor protection, the IEPFA has to take a stand against certain things. Against ponzi schemes, we are taking a stand.” We schrijven 27 april 2019. In India’s officiële kringen heerst een debat of de dollar, en fiatmunten in het algemeen dienen verbannen te worden uit het land. Fiatmunten bestaan bij gratie van de drukpers. En ’there are concerns about its viability in the long-term and risk to investors, especially considering steep fluctuations in the prices.’ Aldus genoemde IEPF.

Nog in beraad

De Indische overheid moet in deze haar definitief standpunt nog innemen. Maar in 2018 nam ze wel reeds maatregelen die het gebruik van dergelijke fiatmunten ontmoedigen. Ondertussen verzamelt de Autoriteit, die onderzoeksdaden mag verrichten, “primary data”. Bij personen die dergelijke munten in fondsen gestopt hebben, en deposito’s hebben gedaan. Investeerders dus op alle mogelijke manieren. Er zal een mobiele app komen plus een online platform om hen te informeren. De Autoriteit wil zo meer zicht krijgen op de aanbieders van fondsen en deposito’s, en ‘curb illicit money-raising activities.’

Media commentaren

Themerkle.com wijst er op dat het nog slechts een voorstel is. Dat dit wel goed moet worden afgewogen. Het gaat er tenslotte om een hele industrie illegaal te maken. Financialexpresss.com herinnert er aan dat in 2017 nog zo’n debat plaatsvond. Toen is besloten het gebruik te ontraden en adverteren ervoor te verbieden. Sinds april 2018 wordt het banken en fnanciële instellingen verboden zich op eender welke manier met fiatmunten in te laten.

Ons commentaar

Vergeef ons, beste lezers, maar we hebben een loopje met u genomen. Een grapje uitgehaald. 1 April is wel reeds weken voorbij, maar we konden het toch niet laten. Maar…zonder deze alinea ter verklaring erbij: het bericht lijkt toch net écht, nietwaar? Misschien is het een flauw grapje, maar de bedoeling erachter is welgemeend hoor. Zo’n artikel, met deze uitgesproken negatieve teneur naar de Amerikaanse dollar toe, zàl ooit nog herhaald worden. Of één van deze aard. In de toekomst, ooit. Bij uitbreiding inderdaad ook geldend voor àlle fiatmunten. Die uit het niets gecreëerd worden, naar hartelust bij verzonnen worden. Maar indien u het woord ‘dollar’ vervangt door ‘bitcoin’ en ‘fiatmunten’ door ‘cryptocurrencies’, dàn klopt het artikel wel. Het wordt dan wel wat minder spannend van inhoud, en het is ook nogal dom wat deze Indische Autoriteit adviseert. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: