Ook een goede morgen! Wat een somber bericht alweer en dat op je nuchtere maag? Ditmaal is de pianist van dienst het IMF (en gelieve dus weer niet te schieten aub). Het Internationaal Monetair Fonds of Internationaal Munt Fonds stelt dit in haar ´World Economic Outlook Update, June 2020.´ De titel ervan is veelzeggend (in vertaling): ´Een crisis zoals geen andere, herstel is onzeker´. Dat herstel zal meer tijd vergen dan eerder in april 2020 voorzien. Gradueel dan nog, zegt het IMF, dus die V-vormige heropleving van de wereldeconomie mogen zelfs de grootste optimisten wel vergeten. Met 4,9 procent zal die krimpen over heel dit jaar, is nu de prognose. Dat is 1,9 procent meer dan in april werd gedacht. Waarbij het internationale instituut dan nog toegeeft dat zelfs deze aanname onzeker is:´(…) there is a higher-than-usual degree of uncertainty around this forecast.’ Die voorspelde krimp kan dus nog verergeren.
La la Land
Fijntjes bevestigt het IMF waar Biflatie al zo lang wijst: dat de financiële markten elke voeling met de echte economie verloren hebben. ´The extent of the recent rebound in financial market sentiment appears disconnected from shifts in underlying economic prospects—as the June 2020 Global Financial Stability Report (GFSR) Update discusses´. Wij zeggen dan: de aandelenbeurzen bewegen zich in La La Land. Het complete disconnect tussen Wall Street en Main Street dus. Pas op: aandelenbeleggers zijn voor het merendeel niet dom hoor. Er zitten weinig kamikazepiloten tussen. Jawel, de kleine, particuliere beleggers volgen de oplopende koersen als lemmingen. Maar zelfs zij kunnen lezen en luisteren en nadenken. De meeste beurzen staan haast opnieuw aan de all time topniveau´s van voor de Coronacrisis. Het is een publiek geheim dat dit louter dankzij het geld printen vanwege centrale banken komt. Teveel geld in het monetaire systeem zoekt altijd een bestemming; zodoende. Dus wie in aandelen belegt rekent erop dat dit een eeuwigdurende tsunami van verse biljetjes wordt. Dollars, euro´s, yen, ponden; noem ze maar op, al deze fiatmunten. Het is en blijft een strategie in de zin van ´don´t fight the Fed´. Ga vooral niet tegen de (Amerikaanse) centrale bank in…
De macht over het geld
Nog nergens hebben we een zo knappe samenvatting van oorzaken en gevolgen van de huidige financieel-economische crisis gezien als in onderstaande video. Op twintig minuten tijd zoveel zeggen, aantonen, bewijzen? Dat is denkelijk nog niet gedaan. De opkomst van bitcoin tegelijkertijd en niet toevallig in 2009, met het in ernst uitbreken van de Kredietcrisis. De weg die regeringen en hun dienaren, centrale banken toen insloegen blijkt een doodlopende straat. Er is ook geen officiële weg terug. Een officieuze wel, namelijk precies digitale munten of toch zeker bitcoin verwerven. Dat is het voorrecht van de particulier en zo is deze digitale revolutie ook ontstaan. Sinds een jaar of twee zijn dan ook de institutionele beleggers op die kar gesprongen. Maar wat overheden en hun centrale banken betreft? Ze zullen zoals in deze video terecht gezegd wordt, de macht over het geld met hand en tand verdedigen. Bitcoin wordt hier sound money genoemd, gezond geld. Het is daarmee niet alleen de complete tegenhanger van fiatgeld, maar ook de grootste vijand van regeringen en centrale banken. Als aanhangers, supporters en bezitters van zeker al bitcoin verliezen we dit best niet uit het oog. Jim Rogers lieten we op Biflatie recent nog aan het woord hiermee: wanneer de digitale munt bitcoin te belangrijk wordt, zal die verboden worden. Het is eerder gebeurd met goud, dat geconfisceerd werd in de VS en als particulier bezit onwettig verklaard. Overheden kunnen zich nu eenmaal heel veel, zoniet alles permitteren. Een gewaarschuwd cryptobezitter is er twee waard…!
https://tegelizr.nl/tegeltjes/as-ge-het-mar-kort-hout-met-oe-gezever-en-gezwam.png
De economie wordt er zeker niet beter op, of dat voor de crypto bezitter of koper ook zo wordt, is nog afwachten.
Ze zijn al hun kruit nog niet kwijt.
U bent toch zo’n verfijnt propagandist van BTC, waar gaan we nu heen volgens UW KENNIS?