Daar lijkt het toch heel sterk op, aldus Fxstreet.com. De financiële site haalt daar een vijfvoudig bewijs van aan. De situatie in ontwikkelende landen; het engagement vanwege institutionelen en wetgevers die zich neerleggen bij het onvermijdelijke. Verder nog twee tekenen die tot de conclusie uit de titel leiden: het immer groeiende aantal participanten van alle slag en de traditonele financiële instituten die zich aan het omvormen zijn. Aan alle nay-sayers, ontkenners, financieel conservatieven en achterblijvers zegt ondergetekende: wie niet mee is is gezien…

Waardevastheid

In ontwikkelende landen grijpen steeds meer burgers naar het alternatief voor de eigen munt. Vanwege hoge inflatie die de koopkracht aantast en een zwakke economie. Denk aan Turkije, Argentinië, Brazilië et al. Bitcoin dient dan als een store of value, een waardevast vehikel. Onstabiel op korte termijn als de digitale munt is, is het dan de groeiende waarde op langere termijn die telt. Ook is bitcoin dan vaak nog minder volatiel dan de nationale munt. 

Inburgering van bitcoin et al.

Een grafiek zegt in deze meer dan ellenlange beschrijvingen:

klik hier zo u wilt voor de ware grootte. Bron: Fxstreet.com/Statista.com

Een gerust gemoed voor wel 100 jaar lang

Michael Saylor van MicroStrategy, herinner u het Amerikaanse analysebedrijf en ontwikkelaar van apps dat recent zo in the picture kwam? Niet alleen zette hij de cashvoorraad in dollars om in bitcoin voor een tegenwaarde van 250 miljoen in augustus 2020. Een maand later koopt de CEO nog méér bitcoin. In totaal bezit het bedrijf voor 425 miljoen dollar tegenwaarde van de digitale munt. Hij omschrijft de rush naar crypto vanwege burgers, bedrijven en overheden misschien nog het best. “I want something that I could put $425 million into for 100 years.”  Het gaat hem altijd om koopkracht, en die verlies je elk jaar met dollars en alle andere fiatmunten. Ook hier spreekt een grafiek boekdelen. Een dollar gekoppeld aan de goudprijs tot 1933 – ziet u de waardestijging? Om daarna stelselmatig af te glijden, corresponderend met het volledig verlaten van de goudstandaard in 1971.

Bron: Officialdata.org

Boot gemist of…?

Zijn we te laat omdat bitcoin reeds met 305 miljoén procent in waarde toenam, tussen 2009 en 2020? Nou, met nog slechts 1,3 procent van de wereldbevolking die actief in crypto handelt, en met het dubbele daarvan in percentage aan bezitters van cryptorekeningen – wat denkt u zelf? CFA Charterholder en oprichter van het investeringsplatform Revix heeft nog dit over het fenomeen te zeggen: “Lots of people think they’ve already missed out on crypto’s growth. However, its value today is only a tiny fraction of the trillion-dollar markets that it stands to disrupt. What if even a single cryptocurrency becomes the currency of choice for a nation plagued by hyperinflation or if the Federal Reserve prints another $3-trillion?”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: