De rechtbank Den Haag die moet beslissen of de avondklok in Nederland al dan niet opgeheven wordt, is gewraakt. De Nederlandse Staat vroeg dat de zaak in hoger beroep behandeld wordt. ´De protestgroep Viruswaarheid heeft dinsdag, kort na aanvang van de zitting over of de avondklok voorlopig al dan niet in stand blijft, het hof Den Haag gewraakt. Dit betekent dat een zogenaamde wrakingskamer bijeen moet komen die oordeelt of er inderdaad sprake is van vooringenomenheid van de rechters.´ Een rechter wraken is een beschuldiging van vooringenomenheid, of tenminste een in twijfel trekken van de onpartijdigheid.
Wraak
Hoe lang het duurt voor de zogenaamde wrakingskamer bijeen komt, is nog niet geweten. Noch hoe lang de gehele rechtszaak dan wel gaat duren. De bedoeling is wel dat dit vandaag, dinsdag 16 februari 2021 nog gebeurt. Wanneer de wraking terecht wordt gevonden, dienen drie nieuwe rechters te oordelen. Zo niet, dan wordt de zaak verder gezet met dezelfde rechtsgeleerden. Wordt ongetwijfeld heel snel vervolgd…!
En dat vervolg is er al: de rechtszaak is gesloten en de rechtbank beraadt zich over een besluit… Tot dan blijft de avondklok op dinsdag 16 februari van kracht!
17 Februari: ´De spoedwet over de avondklok die het kabinet ontwerpt, wordt waarschijnlijk woensdag al ingediend bij de Tweede Kamer. De nieuwe wet is dinsdagavond al ondertekend door de koning en direct naar de Raad van State gezonden, meldt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) dinsdagavond.´
pyrrusoverwinning.
Mensen hebben nu kunnen zien hoe het gaat, als je tenminste de rechtszaak hebt gevolgd.
Ja, zo wordt het gespeeld. Een niet al te proper spel, een ‘democratische rechtsstaat’ onwaardig. Al is de tactiek allesbehalve nieuw.
Uitspraak in Hoger Beroep nu met een week verdaagd. Komt goed uit, want zodoende krijgt ook de Eerste Kamer, die (onverwacht) toch nog moeite schijnt te hebben met de nieuwe juridische (en inhoudelijke) onderbouwing van de Avondklok, meer tijd.
In eendrachtige samenwerking komt de ‘Haagse Kliek’ er tenslotte linksom of rechtsom altijd wel uit en kan -langs de reguliere weg- niemand meer de politieke beleidsmakers ter verantwoording roepen.
Wat las ik nou op de Facebook can Pieter Stuurman? Jullie mogen na negenen niet meer in de tuin of op balkon? Ik kan dat niet geloven. Is dat om feestjes tegen te gaan? Is het niet eenvoudiger om groepen mensen tegen te gaan. Boetes zouden mensen toch ontmoedigen om te feesten? En die gaan nu niet feesten? Laat mij raden, entree tit 21 uur en exit na 5 uur.
Jongeluy