De World Food Index, Wereld Voedsel Index, officieel de FAO Food Price Index (FFPI) genoemd, meet de maandelijkse verschillen wereldwijd voor een mandje met voedingsproducten. FAO staat voor de Food and Agriculure Organization vanwege de Verenigde Naties (VN).  Deze Index bestaat sinds 1996 en sindsdien werd de samenstelling van het mandje enkele keren aangepast. Het zijn Cereal, Vegetable Oil, Dairy, Meat and Sugar. De Index staat in september 2021 maar liefst 32,8 procent hoger vergeleken met 12 maanden eerder. 

fao.org 

Wanneer wij in het Westen, in de rijkere landen al vinden dat voeding zoveel duur geworden is, hoe moet dat dan in arme landen wel ervaren worden?

´2021 is going to be a bad year for world hunger´

Dat maken we op uit de UN World Food Programme’s live Hunger Map . Daaruit blijkt dat 957 miljoen mensen in 93 landen niet genoeg te eten hebben. Dat is bijna 1 op elke 10 mensen gemiddeld. 235 Miljoen van hen zijn er dan het meest precair aan toe, dringend in nood voor humanitaire hulp. Ikzelf probeer daaraan te denken wanneer ik de hogere prijzen in de supermarkt zie, en me toch kan veroorloven die te betalen. Wij  in Eurpa behoren nog tot de gelukkigen op dit vlak, dat beseft u toch, beste lezer? Al zullen nogal wat burgers, gezinnen, de tering naar de nering moeten zetten, maar tenmiste lijdt hier niemand echt honger. Wat u? Alleen: voor hoe lang nog, tot ook wij zoiets als voedseltekorten gaan zien? En wat indien burgers in ernst gaan hamsteren, dan wordt ´t vast een selffulfilling prophecy, en allemaal nog erger?!

´Tekort aan CO2 zorgt voor lege schappen in Groot-Brittannië´

´Wederom lege schappen bij Delhaize (…)´

´Amerikaanse voedingsproducenten hebben door personeelstekorten als gevolg van de coronacrisis moeite om winkels door heel de Verenigde Staten te bevoorraden. Daardoor ontstaan soms lege schappen. In het Verenigd Koninkrijk zijn om dezelfde reden problemen ontstaan. Daar worden de personeelstekorten verergerd door de Brexit.´

Voedselbank kampt met lege schappen

wfp.org

Eén reactie

  1. Kunnen we dan niet gewoon simpelweg concluderen dat als gevolg van de lockdowns er een wereldwijde hongersnood ontstaan is? Als gevolg van het beleid van de eigen VN? Laten we wel wezen, landen als Thailand, Mexico, Egypte, Zuid Afrika, noem maar op… hebben toch een enorme dreun gekregen in hun toeristensector….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: