rules

De Agenda 2030 van het WEF/VN is politiek gezien de meest besproken agenda. Geen agenda voor huishoudelijk gebruik waar we onze verjaardagen in noteren, etentjes en uitstapjes of vergaderdatums. Nee, het is een idealistische agenda waarin de afspraken staan genoteerd die zijn gemaakt aan de vergadertafels van de VN, het WEF, de WHO, het IMF, de EU, en al die andere supranationale en intergouvernementele organisaties bij wie regeringsleiders hun land vertegenwoordigen. Gekozen door het volk, maar eenmaal vertoevend in de hoogste politieke en elitaire kringen zijn de afspraken uit het regeerakkoord snel vergeten. Een akkoord tussen coalitiepartijen waarvan de afspraken in de partijprogramma’s verloren gaan doordat partijen zoveel water bij de wijn moeten doen dat de smaak ver te zoeken is. Het nadeel van een “veel-partijen-systeem” waardoor onze democratie is uitgehold.

EU is belangrijker dan NL

Het democratisch karakter van de westerse democratieën is sinds de opkomst van het globalisme erg verwaterd; democratieën worden technocratieën. De verdunde wijn smaakt nergens naar. Onze eigen minister-president is het levendige voorbeeld van een politicus die z’n eigen volk makkelijk vergeet als hij ergens buiten de landsgrenzen deelneemt aan één van de vele vergaderingen van de elitaire vergaderclubjes die de wereldwijde economische, politieke en culturele integratie moeten uitrollen over alle lidstaten van de VN/WEF en EU. Wanneer een interviewer aan Mark Rutte, die weer een EU-vergadering bijwoont in Brussel, een aantal vragen mag stellen, vergeet Rutte zijn rol als Minister-President van een soeverein polderlandje. Het land waar de nodige affaires en schandalen rondzingen die maar niet opgelost ‘willen’ worden. De journalist vraagt naar de uit-huis-plaatsing van de kinderen die hebben geleden onder de toeslagenaffaire en meteen schiet Rutte uit de slof door op te merken dat hij nu niet in Den Haag maar in Brussel vertoeft. De EU-perikelen zijn op dat moment veel belangrijker dan het gekwaak over de ellende van de “toeslagenkindertjes” in kikkertje kwaakland.

Einde van een pandemie

Voor een politicus die zijn land moet vertegenwoordigen bij de supranationale en intergouvernementele organisaties zijn de binnenlandse aangelegenheden een blok aan het been. Dat kun je er niet bij hebben als je op een hoger niveau onderhandelt. Zo zijn er sinds de bekendmaking van de Agenda 2030 van het WEF/VN velerlei wereldse zaken die belangrijker zijn dan de binnenlandse aangelegenheden. Zo ineens was er een besmettelijk virus en had de WHO een compleet draaiboek klaar liggen waarmee alle landen rekening dienden te houden. Natuurlijk vooraf in elkaar geknutseld door de bestuurders/regenten van de supranationale organisatie. Met medewerking van de internationale persagentschappen en de opgekochte media werd een grootscheepse vaccinatiecampagne gepropagandeerd waarmee de massa zich veilig waande tegen besmetting en de aandelen van Big Farma hoog scoorden. De campagne was mondiaal opgezet en moest succesvol worden. Inmiddels is het virus door de opeenvolgende mutanten endemisch geworden en kan corona worden behandeld als influenza. Als de zon in de winter lager staat weten we dat we elkaar makkelijk kunnen besmetten en thuis de griep moeten uitzieken. Voor sommigen staat een IC-bed klaar met de nodige hulpmiddelen zoals altijd bij griepgolven. Een nieuwe opleving van het coronavirus zal de bevolking in de winter nog weinig kunnen beroeren nu kritische parlementsleden de coronablunders en de misleiding van regering en overheid aan de kaak stellen.

Een betere wereld, een betere mens

Toevallig woedt er zomaar een oorlog in Europa en wordt de aandacht afgeleid van het coronageklungel. Komt het Ministerie van VWS en Hugo de Jonge goed van pas. Nu ministeries op de achtergrond in stilte voort borduren op het verder ontwikkelen van het EU Digitaal Corona Certificaat is de oorlog in Oekraïne een prima afleiding om het gepeupel niet teveel te laten verdiepen in de beperkingen die het DCC oplevert voor dat deel van onze landgenoten die niet mee wensen te doen aan de coronahysterie. Er staan namelijk nog veel zaken op de Agenda 2030 die moeten worden uitgerold om van de wereld een betere wereld te maken. Een betere wereld krijg je alleen als je van de mens een betere mens maakt. Wie kan daar nou op tegen zijn. Een betere mens krijg je alleen als iedereen braaf de bevelen opvolgt van de regering die het beste voor heeft met zijn burgers die niet over teveel zelfbeschikkingsrecht moeten beschikken maar beter complexe zaken kan overlaten aan toppers zoals Mark en Hugo. Mannen met charisma in nette pakken. Gelukkig zijn er in Den Haag ook nog powervrouwen zoals Kasja en Kaag. Vrouwen met karakter die positie hebben ingenomen op Defensie en Financiën. Toevallig de belangrijkste ministeries in tijden van geopolitieke spanningen en oplopende geldzorgen. Gelukkig zijn onze beleidsmakers goed op de hoogte van de Agenda 2030 van het WEF. Laten we de afspraken in die agenda vooral nakomen anders wordt het niets met ons klimaat, onze gezondheid, onze financiën, onze energievoorziening en energietransitie. Vreemd genoeg bekruipt mij het gevoel dat dit alles niet meer van ‘ons’ is.

GW

29 reacties

  1. De heer Rutte heeft weinig empathie met de Nederlandse burgers. Makkelijk om de oorlog (buiten de EU) de schuld te geven van alle ellende (zoals inflatie).
    Dit gedrag is zeer herkenbaar in politieke kringen, ontkennen, verzwijgen en wegkijken.

    De uitkomst is ook zeker, een enorm verlies aan welzijn, waar met name, de onderklasse (de armste 20% van de Nederlandse burgers) de meeste pijn ondervinden.
    Maar daar blijft het niet bij, ook de ouderen zullen een groot verlies aan koopkracht ondervinden.
    Zo worden pensioenen al ruim tien jaar niet geindexeerd. De AOW loopt achter op de inflatie en de belastingen (en zorgkosten) stijgen voor deze groep het hardst.

    Maar Rutte heeft dat ook niks met Nederland, zijn presidentschap is slechts een opstapplaats richting de EU. Nederland is ondergeschikt, dat is inmiddels iedereen duidelijk !

  2. Onderliggend probleem is dat onze maatschappij in verval is en elke dag ‘groeit’ de massa die dit dagelijks ondervindt. We hebben tientallen jaren geleefd op een wolk van nep kapitalisme en dit wordt nu stilaan duidelijk voor de massa. Onze welvaart is gebouwd op lucht en veel…heel veel schulden waar weinig ‘assets’ tegenover staat. productie/grondstoffen, landbouw…..dat hebben we niet meer. We verzuipen in de masters…..de coaches, de hulpverleners en de raadgevers/politiek.
    Ondanks alle goede intenties levert dit alles weinig welvaart op. Natuurlijk…zolang alles goed gaat…..hoor je niemand klagen. Als je de geschiedenis bekijkt worden mensen pas echt wakker als het ze persoonlijk raakt…en dan wordt altijd de schuld van alle ellende op “anderen” (=Rusland, China, De oorlog, Corona, de banken, de Opec, Rutte, …….) geduwd. Ondanks dat in alles een vorm van waarheid zit wordt zelden naar onszelf verwezen maar is dit wel terecht? Hebben we ons niet gesettled in deze ellende?

    1. …Zoals het een Werkelijk Groot Staatsman betaamt. Want in het Land der Dommen is Big Smile onderkoning (al 12 jaar in successie!)

  3. GW: bekijk je verhaal nog eens vanuit het besef dat we op de drempel staan van de derde wereldoorlog.
    Ook voorafgaand aan de vorige versie paradeerden de hoogste vertegenwoordigers van de ‘vrije wereld’ eensgezind en glimlachend op de catwalk, om duidelijk te maken dat het fascisme geen schijn van kans had.

    Iedereen kon het zien aankomen, maar niemand geloofd in een serieuze dreiging. We hadden wel wat anders te doen.
    Net zoals toen is de zogenaamde ‘vrije wereld’ volkomen failliet en op geen stukken na in staat om zichzelf te verdedigen. Anders dan door middel van de nuke’s.

    1. Toch zijn er analisten die deflatie voorspellen. Lijkt ook een reële optie als er door stijgende prijzen vraaguitval en vervolgens faillissementen zich aandienen. Prijzen kunnen dan weer instorten. Maar wie durft er nu het verloop van de oorlog te voorspellen? Hoe langer die duurt, hoe meer economische pijn we gaan voelen in een onvermijdelijke recessie.

      Bij grote oorlogen, zoals ook deze in Oost-Europa, omdat veel landen zich er mee bemoeien, is de kans op escalatie groot. Een heuse depressie is dan niet meer af te wenden.

      De chaos wordt compleet als huidige inflatie doorschiet naar hyperinflatie en vervolgens snel weg zakt door vraaguitval naar deflatie. O ja, er bestaat ook nog zoiets als biflatie. Zitten we hier nu ook in.

    1. Misschien moeten we ons (nog) meer zorgen maken over een naderende voedselcrisis. De stijgende voedselprijzen hebben een wereldwijde impact. De koopkracht zal onder blijvende druk komen te staan. Als energie, grondstoffen en voedselprijzen blijven stijgen dan de sociale onrust meer druk leggen op regeringen die in paniek kunnen raken en de centrale banken kunnen verzoeken de “drukpersen” aan te zetten.

      Kortom, een nieuwe golf van stimulerende maatregelen ligt voor de hand. Dat zou dan weer de inflatie kunnen aanwakkeren. Bij stijgende inflatie blijft de loonontwikkeling achter en zal de sociale onrust verder toenemen. Zolang de gevechten in Oekraïne aanhouden, zolang zal de economische oorlogvoering doorgaan met alle gevolgen van dien. Hongersnood, woningnood, en vul maar in.

      1. Massale sociale onrust t.g.v. alsmaar stijgende energie-, brandstof- en voedselprijzen kunnen hier in Europa een revolutie in gang zetten, waarbij er een sterke, autoritaire leider aan de macht komt.

      1. Terwijl RTL-Z op https://www.rtlnieuws.nl/economie/tv/video/5297592/boycot-russisch-gas-olie-economie “Boycot van Russisch gas is juist beter voor onze economie” juist zegt dat een boycot van Russisch gas juist beter voor onze economie zou zijn:

        “RTL Z Nieuws
        Boycot van Russisch gas is juist beter voor onze economie

        Een totale boycot van olie en gas uit Rusland is veel minder schadelijk voor onze economie dan we denken, stellen economen. Het is zelfs een betere optie dan doorgaan met importeren. Rusland ontvangt zo’n 500 miljoen euro aan olie- en gasinkomsten per dag. Dat blokkeren is een heel effectief wapen.”

        1. Bij RTL-Z zijn ze de weg volledig kwijt. Als Rusland slechts 1 maand geen gas, olie, kolen etc zou leveren aan de EU dan storten al deze economien als plumpudding in elkaar. De industrie kan niet concurreren met deze hoge energie prijzen. Lng is geen oplossing want het is 10-15 x zo duur als russische gas. Energie is het belangrijkste voor elke economie alles is daaraan gekoppeld. Rusland is ook een van de grootste leveranciers van kunstmest en tarwe. Alles gaat extreem duur worden en zo kunnen de centrale banken mooi de aandacht afleiden van het feit dat zij zelf de oorzaak zijn van de al goed op gang gekomen onteigening. De bankiers hebben de geldpers waanzinnig aangezet laatste 2 jr mag je raden wie daar het meest van geprofiteerd heeft. De russische aandelen die zijn met 90-95% gedaald maar velen russen kopen nu voor een prikkie geweldig waardevolle bedrijven. Zodra de EU gas en olie moet gaan betalen met de roebel zullen ze zaken moeten doen met de russische centrale bank want die is de enige die roebels kan leveren maar wordt geboycot door EU. Wat een puinhoop hebben de westerse landen er toch weer van gemaakt. Het uiteenspatten van de EU gaat nu wel in een stroomversnelling en hoe eerder hoe beter. De EU en de euro zijn aan het eind van hun latijn.

          1. best Drm je kan zien op deze yahoo fin site dat die in kleine 2 jr x 25 is gegaan en Lng is nog veel duurder. Daarom het makkelijkste is
            om de olie prijs van lng aan te houden heb je een goede indicatie hoe duur Lng wel niet is. Er moet wel een conversie zijn om Euro/MWh, zoals op de Amsterdamse TTF-gasbeurs om te rekenen voor Lng.

            In elk geval is Lng voor europa de meest foute keuze, milleu technisch een ramp, veel duurder en we hebben russisch gas goed koop en in overvloed. De EU zal de economie volledig kapot maken met hun wereldvreemde ideen en oplossingen.

            Dit zou kunnen helpen:

            https://finance.yahoo.com/quote/TTF%3DF/history?period1=1490486400&period2=1648252800&interval=1wk&filter=history&frequency=1wk&includeAdjustedClose=true

            https://lngplants.com/conversiontables.html

    1. Betekent dit in de komende maanden alleen maar fors hogere prijzen in de supermarkt waar lagere inkomens flink last van zullen hebben, of moeten wij ook echt rekening houden met lege schappen in de supermarkt waarbij iedereen enorm last van zal hebben?

    1. Beste Gerrit, niet Putin, maar de zgn westerse “leiders” (usa, EU, navo) zijn debet aan dit hele gedonder. En achter dat zooitje zit de 1% superrijken en wef, de machtgeile psychopaten, die de wereld voor zichzelf willen hebben. En daar mogen 500.000.000 slaven hun dienen.
      Het is Napoleon, Hitler nooit gelukt om Rusland te veroveren, en het zal dit zooitje ook nooit lukken. En zeker niet niet nu China de kant van Rusland kiest. Die zien de bui al hangen als volgend slachtoffer van die machtgeile psychopaten.
      In plaats van samen te werke, handel te drijven, dat beiden welvaart brengt, moeten er zonodig weer vele mensen opgeofferd worden. De waanzin ten top!

  4. Toch zijn er analisten die deflatie voorspellen. Lijkt ook een reële optie als er door stijgende prijzen vraaguitval en vervolgens faillissementen zich aandienen. Prijzen kunnen dan weer instorten. Maar wie durft er nu het verloop van de oorlog te voorspellen? Hoe langer die duurt, hoe meer economische pijn we gaan voelen in een onvermijdelijke recessie.

    1. Ik ben ervan overtuigd we gaan het argentijnse model volgen gewoon doorgaan met printen, het is niet anders : inflate or die

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: