De prijs van goud brak ongeveer een maand geleden door de magische grens van $1.000,-. Waar de goudprijs eerder dit jaar nog terugzakte, zet de stijging deze keer door.

Nadat er vandaag berichten verschenen over een eventuele dollar-boycot van China, Rusland, Japan en een aantal Arabische landen steeg de goudprijs naar een nieuw record. De landen willen het liefst de dollar vervangen voor een mandje valuta (waaronder de yen, de yuan en de euro), goud en een nieuwe eenheidsmunt die een aantal Arabische landen wellicht gaan invoeren.

Het oude recordniveau uit maart 2008 stond op $1031,- per troy ounce (31,1 gram). Vanmiddag moest er voor een troy ounce goud $1.043,78 (€707,65) worden betaald. Niet alleen de prijs van goud steeg. Ook zilver profiteerde van de berichten over de diverse geheime besprekingen die zouden hebben plaatsgevonden met ministers van Financiën en presidenten van centrale banken.

De zilverprijs steeg procentueel nog harder dan de goudprijs, maar zette geen nieuw record neer. Momenteel wordt er voor een troy ounce zilver zo’n $17,30 betaald. In maart 2008 was een ounce zilver nog zo’n $21,- waard.

De prijs van olie liep ook op. De olieprijs pluste dinsdagmiddag 2%. Voor een vat ruwe olie (159 liter) moet momenteel zo’n $72,- (€48,80) worden betaald.

Peter Schiff, een Amerikaanse econoom verwacht overigens dat het niet bij dit record van de goudprijs gaat blijven. Volgens Schiff zal de goudprijs binnen een aantal jaar de $5.000,- bereiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: