De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in oktober op maandbasis met 190.000 banen afgenomen. De werkloosheid steeg tot 10,2%. Dit is het hoogste niveau sinds april 1983. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Vorige maand verloren 219.000 mensen hun baan. De werkgelegenheid in de VS neemt nu al 22 maanden op rij af. Sinds het begin van de recessie in de VS in december 2007 zijn al meer dan 7,3 miljoen Amerikanen werkloos geraakt. In januari van dit jaar piekte het banenverlies in de VS. Toen gingen er in 30 dagen 741.000 arbeidsplaatsen verloren.

‘Dit is een ontnuchterend cijfer’, stelde de Amerikaanse president Barack Obama in een reactie. ‘Hoewel er minder banen verloren zijn gegaan in vergelijking met een maand eerder, is ons werkloosheidscijfer nu gestegen tot boven de 10%. Dit onderstreept hoe groot de economische uitdagingen zijn die voor ons liggen’, aldus de president van het lang waar meer dan 1 op de 10 mensen nu geen werk heeft. In reactie op het werkloosheidcijfer zei Obama een wet te hebben getekend die werklozen langer recht geeft op een uitkering.

In oktober gingen in de dienstensector in de VS 61.000 banen verloren en in de verwerkende industrie nam de werkgelegenheid met 129.000 arbeidsplaatsen af. In de bouwsector raakten vorige maand 62.000 werknemers werkloos. In het onderwijs en de gezondheidszorg nam het aantal banen met 45.000 toe, terwijl bij de overheid de werkgelegenheid onveranderd bleef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: