In de komende tien jaar zal de wereld nog ruim 100.000 miljard dollar ($100.000.000.000.000,-) aan krediet nodig hebben. Dit blijkt uit een rapport van het World Economic Forum. Het immense bedrag is nodig om de economische groei te ondersteunen. In het rapport More Credit with Fewer Crises: Responsibly Meeting the World’s Growing Demand for Credit, die is opgesteld door het WEF en McKinsey, wordt ingegaan op een globaal krediet model die gebaseerd is op historische kredietvolumes en een voorspelling van vraag naar krediet tot 2020 van 79 verschillende landen in de wereld. Volgens het rapport wordt rekening gehouden met 99% van de wereldwijde kredietvolumes. De twee hoofdvragen van het onderzoek zijn, ‘Zal er genoeg kredietgroei zijn om aan de toekomstige vraag je voldoen?’ en ‘Is er een risico op een nieuwe kredietcrisis in de toekomst?’
De wereldeconomie heeft net te maken gehad met een stevige kredietcrisis en tevens zitten we middenin een schuldencrisis. De PIGS-landen in Europa hebben het of het zwaar of liggen al aan het infuus en Amerika heeft een staatsschuld van meer dan 14 biljoen dollar. Volgens het World Economic Forum moeten er in komend decennium weer biljoenen nieuwe kredieten en schulden worden gecreëerd om de economie te ondersteunen. Het globale krediet is van 57 biljoen dollar in 2000 toegenomen tot 109 biljoen dollar in 2009. Daarom komt tot 2020 dus nog ruim 100 biljoen dollar bij.
Krediet is volgens het rapport het levensbloed van de economie. Daarom is er nog veel en veel meer van nodig om maar te blijven expanderen. Volgens het rapport zal er tot 2020 genoeg kredietgroei zijn om aan de vraag te voldoen. Er zijn voornamelijk meer kredieten nodig om het herstel in de westerese economieën te ondersteunen. Tevens moet de kredietgroei de emerging markets helpen om de potentiele groei te doen realiseren. De vraag naar krediet in Azië zal flink toenemen. Komende 10 jaar zal er 40 biljoen dollar extra nodig zijn. Europa heeft nog 13 biljoen dollar krediet nodig in de vorm van bankleningen.
‘Het banksysteem speelt een enorm belangrijke rol wat betreft de ondersteuning van de economische groei in de toekomst. Ze moeten dit echter met zo weinig mogelijk risico bewerkstelligen. Het is voornamelijk belangrijk dat in de opkomende markten de ontwikkeling door kan gaan om de economische successen te continueren. Daar hebben de banken een sleutelrol, maar moeten ook uitkijken voor oververhitting’, aldus Charles Roxburgh, directeur van McKinsey Global Institute. Hij doelt hier op krediet ‘hotspots’ die op sommige plekken kunnen ontstaan als er te veel geld wordt uitgeleend. Bekijk hier het hele rapport.
Oftewel de armen worden onteigend dmv inflatie en het wordt aan de uberrijken gegeven de banken! Hahaha u wordt bestolen waar u bijstaat en doet er niets aan..net als ik trouwens. triest
oftewel [u]verdient[/u] u door inflatie en WERKEN het zout op uw patatten niet meer ofwel gaat u NIET meer WERKEN en [u]verdient[/u] u …
DE KOGEL
Oftewel het enige waardoor dit systeem werkt is leven op de pof, meer krediet, meer geld, meer schuld en uiteindelijk meer problemen.
Sinds de kredietcrisis is trillion (biljoen) opeens een normaal woord geworden lijkt het wel! Waar blijft al het geld? Er komt dus even uitgaande van 7 miljard mensen, komende 10 jaar nog ruim 14.000 dollar per persoon op aarde bij aan krediet.
Door het tijdelijk effect van manipulaties is goud en zilver nu even goedkoper. Als de stof opgetrokken is zijn dit de middelen om je tegen inflatie te beschermen. Traditioneel gaan edel metalen in prijs omhoog in periode van (hoge) inflatie. Zou het deze keer anders zijn?
Eerst: monetair gezien
Deflatie is taboe en moordend voor een met schulden overladen overheid ism centrale banken is de enige overlevingsstrategie en het rechthouden van de financiële piramide, het creëren van een gezonde (kern)inflatie ~ 2% reëel ??? cfr voedsel en energie
hoe? QE1,QE2,QE3… vers geprinte dollars (wereld reservemunt)om Goldman$ en JP Morgan’s staande shortposities tegen het barbaarse goud en zilver te consolideren. Long posities zijn aan de winnende hand, deflatoire krachten zijn gigantisch ,vertaald naar faillissementen in de economie en oplopende werkloosheid maar ook alle afschrijvingen (inbegrepen CDO, CDS, securities…) op de bankbalansen hiertoe behorend. Om kort te zijn: verwatering of devaluatie van de meeste valuta door printing money —> grondstoffen skyrocketing waardoor ook niet vergeten import “china products” stijgen in prijs. Hoelang nog? een implosie van het huidige systeem is voor de “gewone werkmens” een “teleport” naar de feodale middeleeuwen !!! Niet vergeten van goud kan je niet eten…
De dollar is niet lang meer de wereld munt. De chinese hebben hiervoor de aanzet gegeven. Als ze zelf overeind blijven gaan ze de dollar langzaam uitfaseren.
Goud en zilver zullen altijd geld blijven en zal in zo’n doom scenario vele malen meer waard zijn als papier geld wat slechts als brandstof voor de kachel zal dienen.
De echte angst zit hem natuurlijk in het verliezen van de luxe die we nu hebben, niet in het niet hebben van eten. Op het platteland wonen heeft de toekomst. Landbouwgrond genoeg in Nederland.
Bob, je moet je ook afvragen of je het fijn vind om op de pof te leven, je kan ook sparen voor je grote uitgaven alleen moet je je je dan wel wapenen tegen inflatie en de fiscus als de bedragen te groot worden.
Een positieve noot is de daling van de huizenprijzen. Straks kunnen steeds meer mensen minder op de pof leven.
Straks hoeven steeds meer mensen minder op de pof leven.