Via: Goud-Portal

10 reacties

  1. @M
    Staat mij bij dat er van die kerk weinig meer over is.
    Ik heb jaren terug tot mijn verbazing menig echt grote en oude kerken verbouwd of (deels) afgebroken zien worden.
    Ook kan ik mij voorstellen dat ze wel weer zieltjes zullen willen winnen. En had die polder de laatste jaren niet last van veel misbruik schandalen?
    Al met al betwijfel ik of het wel substantieel is en of de armen hier wel echt bij gebaat zijn. Geloof heeft nooit zoveel geholpen, ik ken er genoeg die na jaren nog steeds in hetzelfde kringetje rondlopen waar een groepstherapie wonderen zou kunnen verrichten. Die genezen exemplaren ken ik ook voorbeelden van.
    Maar terug ontopic; hoe moet dat straks in die polder met dat natte koude en winderige klimaat? Ook hebben mensen weinig aan elkaar in dat ongastvrije HOL-land om over familiebanden maar te zwijgen… als opa en oma al worden opgesloten…
    In Brazilië werkt dat dus totaal anders. Ieder zijn hypotheekvrije optrekje naast de rest van de familie en anders maak je er een met wat pallets en golfplaten.

  2. @Moerstaal

    Mag ik vragen wat je doet in Brazilie? Werk je daar of heb je een eigen bedrijfje? Persoonlijk ben ik zeer geinteresseerd om binnen enkele jaren mijn biezen te pakken en ook daar mijn heil te gaan zoeken. Ondertussen al bezig Portugees te leren. Hoeveel inkomen heb je per maand nodig om een een eenvoudig maar prima leventje te leiden?

  3. De werkloosheid in de VS ligt ook vele malen hoger dan de cijfers van de overheid. Die tellen alle mensen die niet meer zoeken naar een baan niet mee!! Dus als je geen werk hebt, maar niet op zoek bent, omdat er niets te vinden is, ben je volgens de amerikaanse geleerden dus geen werkloos. Hmmmm…….. Al die mensen worden dus wel steeds armer. Gelukkig is er http://www.shadowstats.com

  4. @HB

    Ik ben al jaren bezig maar tot nu toe was de goederen en services stroom gericht op Europa. Nu met de crisis, de ongunstige koers en de steeds grotere middenklasse gaan de goederen en kennis de andere kant op. Geen grap, ik weet echt waar ik over praat!
    Tot nu toe kost Brazil mij alleen maar geld maar ik ben aan het investeren en hoop dat volgend jaar een van mijn plannetjes gaat renderen. Ik heb momenteel wel wat inkomsten maar draai nog op jullie economie (IT diensten op afstand) dus als bij jullie echt de pleuris uitbreekt heb ik een probleem. Ook zoek ik investeerders en partners. Denk aan Engelse les geven. Engels is sindskort verplicht, denk ook aan Worldcup en Olympic Games, miljoenen moeten snel Engels leren. Daar zijn we wel mee bezig maar geeft nog niet een echt goed inkomen maar dat gaat zeker komen. Er zijn echt heel veel Buitenlanders actief in deze business maar wij gaan dat met een groepje echt professioneel aanpakken.
    Ook op andere vlakken is er een schreeuwend tekort aan kennis. Men werft actief in Spanje en Portugal. Je kan iets gaan doen in deze arbeidsmarkt. Maar ook kan je in de constructie gaan werken. Er zijn op allerlei niveaus veel Nederlanders werkzaam in de infra en OG.
    Voor zowel de kleine ondernemer die van dag tot dag leeft als de grote jongen met miljarden is er wel iets te doen.
    Maar pas op.
    Brazilië is niet voor beginners, het is echt een hele andere cultuur en die moet je eerst leren kennen.
    Andere veel gemaakte fout is dat mensen hun Nederlandse leven in Brazilië willen voortzetten, alweer fout, kost je klauwen met geld en je maakt jezelf helemaal gek.
    Ook fout is het blijven hangen aan het strand, kost je alleen bakken met geld want je wordt er gewoon geript.
    Beter weg van de centra en stranden, dan leer je het echte niet toeristische Brazilië kennen, waar de mensen nog pretentieloos zijn en de kosten evident laag. Denk in een gunstig geval dus zonder auto aan hooguit honderden euro’s per maand, als je zelfvoorzienend bent en OG koopt vrijwel nul of je verkoopt je overproductie… geen grap…
    Beetje luxe maar nog altijd op veilige afstand (1 a 2 uur rijden vaak voldoende) van de stedelijke gekte 500 euro, misschien als je wat gekker doet 1.000 euro per maand.
    In de stedelijke centra mag je er een nul achterplakken en moet je altijd over je schouder kijken.
    Ik vergeet nog verschrikkelijk veel te schrijven.
    Je kan de forums zelf wel vinden en vergeet ook de andere Latijns Amerikaanse landen niet.
    Met name Uruguay, Argentinië en Chili zijn veel vertrouwder dankzij klimaat en aandeel Noord – Midden – West Europese afstammelingen.
    Oh… voor permanent visum is makkelijkste weg trouwen anders wordt het toch wel iets lastiger. De consulaten van genoemde landen kunnen je via hun website meer informatie geven. En wat betreft investeerders en partners, als je een email hebt… kan ook via tijdelijke emailservice dan blijf je anoniem en is email na uurtje weer vervallen.
    Via redactie kan ook, die hebben ook banden met Brazil en sturen je reactie vast wel door.
    PS Ben momenteel on the move… elke dag weer afspraken om allerlei dingen aan te zwengelen en af en toe ff lekker op wat forums kliederen 😉

    Tchau Tchau

  5. Kijk nou maar goed naar de (armoede in de) VS ;
    Europa gaat in 2012 namelijk (versneld) ‘inlopen’ …

    Zoals gepland …

    Trouwens, het wèrkelijke werkeloosheidpercentage zit zo rond de 21-22% ; en niet de officiële 9,2% …

    En ook hier geldt : Europa gaat in 2012 …

    Afijn … u raadt het al …

    En koop fysiek zilver mensen, neem desnoods een lening, maakt niet uit ; de komende zilverstijging in 2012 gaat de rente over uw lening (6-7%?) namelijk MINIMAAL faktor 10 overtreffen !

    Stelletje ongeschoolde ongesgoolden !!!

    (O ja, ‘Tissen’ heeft weer een nieuwe (reële!) column geschreven ‘Het is ook nooit genoeg’)

    O-o … wat zou ik die Jan-Kees eens graag een avondje waterboarden om die landverrader te dwingen de euro te verlaten, kost-wat-kost ..!

  6. @ Knowtoomuch

    Waar baseer je die zilverstijging op; wie gaat er een run op zilver plegen? Lijkt me wel spannend. Tissen krijgt trouwens wat kritiek, vooral over zijn HRA-contant-maken-plan.

  7. @van zaken

    tuurlijk krijgt tissen kritiek, van meeste omdat hij het staus quo wil aanpakken en de vinger op de zere plek legt in het hol van de leeuw… hij komt van nyenrode he, dat hij nog niet geroyeerd is snap ik niks van met de belangen die ze daar hebben, daarnaast post hij zijn collums op rtlz, die zitten ook niet te wachten op die verhalen…

    ik vond echter de oplossingen die hij aandroeg in zijn laatste column nogsteeds niet de root cause raken (fractioneel bankieren en private centrale banken), ik ben benieuwd wanneer dhr tissen de ballen heeft om dit aan nederland duidelijk te maken!

    @ moerstaal
    ik vind het leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over brazilie als alternatief en hoe de zaken er daar aan toe gaan. Toch vrees ik dat ook de Bric’s de dans niet gaan ontspringen, je hoort al steeds meer verhalen van creditcard schulden in brazilie en in de grote steden heeft de middenklasse echt niet allemaal een hypotheekvrij huis… verder vullen de algemeen bekende bubbels zich daar ook niet aflaatbaar als gevolg van het vele krediet dat door de westerse banken daar wordt verspreid… doordat de economie groeit kan dat daar nog makkelijk namelijk: de rente op krediet uit lucht kan nog prima worden betaald door de groei v/d economie… MAAR, china en ook brazilie en india importeren ook de inflatie uit de USA dit zorgt voor een nog snellere geldgroei die de economie niet of moeilijker gaat bijhouden, dit zie je nu in china, geld wordt dan weggepakt in vastgoed bubbles etc… ik ken de situatie daar niet maar ik durf er vergif op in te nemen dat er gigantische buitewijken worden gebouwd rond de grote steden, met alle gevolgen van dien….

    nee daar moet ik KTM toch gelijk in geven, deze crisis raakt niet een land of werelddeel, als dit doorgaat zoals het nu gaat dan treft dit de hele wereld!

  8. @2012
    Maar 3% heeft een hypotheek. Kan zijn dat iets is opgelopen afgelopen jaren omdat alle banken nu hypotheken verstrekken. Tot voor kort was dat alleen een van de staatsbanken namelijk de Caixa Econômica Federal.
    Die bubble valt denk ik wel mee alhoewel je in de economische centra en langs de bekende stranden wel overal een nul achter moet plakken maar zo zijn het centrum en bepaalde wijken van Moskow ook peperduur.
    Vergeet niet dat Brazilië zo ontzettend veel meer is dat die paar lullige steden en overvolle stranden.
    Ook kan je beter in Brazilië zitten omdat de bevolking al 500 jaar crisis gewend is. Ze zijn net als Polen allemaal handig en weten zichzelf te bedruipen als het moet. In een beetje ruim opgezette favela heeft vrijwel iedereen een vrijstaand optrekje en eigen fruit, groente en beesten. Men gaat niet zoals in Nederland duf lopen doen met sierplantjes.
    Ook worden er geen enorme wijken aangelegd. Dat deden ze al dus iedereen heeft al een dak boven zijn hoofd.
    Vergeet niet dat men niet veel gewend is en ook niet veel nodig heeft. En de bubble die er is was er al namelijk hoogbouw in de grote steden. Dat heeft een redenen, is veilig! Maar veel stelt het niet voor, denk aan de goedkope communistische bouw in voormalige Sovjet Unie.
    LBNL is Dilma Rousseff heel verstandig en op financieel gebied heel ervaren. Ze zijn alles aan het doen om te voorkomen dat dingen verkeerd gaan.
    Maar nogmaals, in de grote steden zie je enorme verschillen maar die waren er decennia geleden ook al. Brazilië is net als menig ander Amerikaans land een land met grote inkomensverschillen en deze worden toch ietsje kleiner.
    Al met al ben ik toch positief.
    In worst case scenerio gaan ook hier dingen natuurlijk flink fout maar miljoenen “armen” zullen dan nog gewoon hun geroosterde varkentje of verse sapje uit eigen tuin halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: