We can only win back confidence if we bring down excessive deficits and boost competitiveness, in a such a situation, consolidation might inspire confidence and actually help the economy to grow.” Het pad dat Europa bewandelt om uit de crisis te komen, is het pad van zware besparingen. Europa heeft jaren boven zijn stand geleefd en de schulden zijn in snel tempo opgestapeld. Het zware bezuinigingsbeleid dat nu woedt in Europa, brengt ons eerder naar de afgrond dan naar herstel. Kijk maar eens naar de onderstaande grafiek:

Na de crisis van 2008 – 2009 is het hoogste groeicijfer 2,4 % (op jaarbasis). Kijken we naar de 5 kwartalen na de crisis was dit gemiddeld genomen nog 1,78 % wat niet bepaald slecht is. Maar sinds Europa de ene besparingsronde na de andere doorvoert, is de groei compleet stilgevallen. Lees verder op Goud-Portal.

9 reacties

  1. Ieder land van de een op de andere dag terug naar eigen valuta.
    Worden er ook geen euro’s meer van de banken gehaald.

  2. Volgens mij zijn er zo veel mogelijke ideeën al eens boven tafel gekomen. Maar ze luisteren toch niet naar u en u buurman.
    Meneer Dragi is echt een draak. Altijd zo eigenwijs als wat. En Monti is ook zo een knuppel. Maarja voor de buitenwereld ziet hij er spoekky uit. Maar het is gewoon een man die gewoon saai is en erg zijn zin door drukt.

  3. @Mister x : bedankt. O ja, ik heb zojuist weer ergens een eitje onder een artikel gelegd, weet alleen niet meer waar, helaas …

  4. We zullen moeten wennen aan Europa met een negatieve of nulgroei. Alleen meer geldcreatie kan de economie helpen. Dit zullen de Duitseers echter niet toelaten. En geef ze eens ongelijk, ze hebben het niet nodig!

  5. @Dré:
    [quote]We zullen moeten wennen aan Europa met een negatieve of nulgroei. Alleen meer geldcreatie kan de economie helpen. Dit zullen de Duitseers echter niet toelaten. En geef ze eens ongelijk, ze hebben het niet nodig![/quote]

    Meer geldcreatie leidt tot hoge inflatie. Vanwege de nare ervaringen met hyperinflatie tijdens het Weimar-Republiek in de jaren ’20, is het wel begrijpelijk dat Duitsland dat niet wil.

    Economische groei d.m.v. het maken van schulden is veruit het domste wat je kunt doen, want dat moet toch betaald worden. En hogere schulden en grote begrotingstekorten doen de rente op staatsleningen en andere rentes enorm stijgen met alle nare gevolgen van dien!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: