Pas als alles besmet is pas maakt het integratieplan van Merkel een politieke kans. Dan gaat echter de democratie eraan. De schuldencrisis lijkt een niet te overkomen probleem te gaan worden. Vooral in de Duitse pers verschijnen sinds kort berichten over de uiterst slechte staat waarin Italië zich bevindt.
In Italië zelf rollen de politici over elkaar heen met de ene mededeling na de andere dat Italië zich juist in uitstekende staat bevindt. Alleen is en blijft het jammer dat het eten in het parlementsgebouw zo duur is geworden.
Ontkennen totdat het bevestigd wordt
Opvallend is dat het kabinet Monti onder aanvoering van de minister van economische zaken -“ Corrado Passera- samen met het parlement van mening is dat er eigenlijk niet zo veel aan de hand is. In de straten van Italië wordt daar anders over gedacht. Daar ervaart men aan den lijve hoe het werkelijk zit. Gaat premier Monti het redden of zal hij binnenkort ook via de achterdeur verdwijnen, zoals eerder zijn Griekse technocratische evenknie, ex-premier Papademos. De kans daarop is snel groeiende.
De zaak staat er slecht voor
Sinds 2008 is de industriële productie in Italië met maar liefst 25% afgenomen. Het label ‘Made in Italy’ is aan het verdwijnen en dat is zelfs in Nederland merkbaar. De Italiaanse industrie begint vast te lopen. In het land is de werkloosheid hoog en in een jaar tijd gegroeid van 8 naar 10%. Zoals overal in Zuid-Europa is de jeugdwerkloosheid schrikbarend hoog. Gegroeid van 28% naar 36%. Onhoudbaar. Verwacht wordt dat het BBP van Italië dit jaar met 1,5% zal afnemen. Hopen dat het daar bij blijft. Lees de hele column van René Tissen op RtlZ.
excuus als het wat ff topic is, maar hier een interessant en overzichtelijk linkje van iemand die zich behoorlijk boos maakt om het ESM. Met “naming en shaming” van de voorstanders…
http://www.argusoog.org/hoogverraad-in-het-parlement-2-2/#comment-68247