René Tissen, RTLZ | Het is overal vakantietijd en daardoor wordt de dramatisch slechte toestand waarin Europa zich bevindt enigszins aan het publieke oog onttrokken, maar vooral Griekenland laat zien dat het land op het punt van breken staat. De met de trojka overeengekomen bezuinigingen moeten niet alleen volledig en met de grootst mogelijke discipline gerealiseerd worden, ook de in 2010 en 2011 niet gerealiseerde doelstellingen moeten alsnog gehaald worden. Burgers gaan nu pas echt lijden.

Militairen en Politie worden vrijgehouden

Er wordt door de regering Samaras veel sociale onrust verwacht, zoveel zelfs dat uit het totale bezuinigingspakket de afgesproken kortingen van gemiddeld 12 % op de salarissen van militairen en de politie zijn weggehaald, om te voorkomen dat de repressieve macht zich tegen de democratisch gekozen regering keert. Het is echter de vraag of dat genoeg zal zijn om aanhoudende volksopstanden tegen te kunnen gaan. Ligt een burgeroorlog in Griekenland op de loer? Zo ja, kan deze dan overslaan naar Spanje en Italië?

De bevolking betaalt het gelag

Dat de Griekse bevolking een hard gelag zal moeten betalen -dit keer daadwerkelijk en afgedwongen- staat buiten kijf. Allereerst zal nog dit jaar de eerder ingestelde extra belasting op onroerend goed via de energierekening met kracht geïnd gaan worden en wel via de deurwaarder. De doelstelling om op deze manier 2.5 miljard euro binnen te halen moet alsnog gehaald worden. Dit gaat ongekend veel weerstand oproepen. Lees meer op RTLZ.

7 reacties

  1. Extra belasting op dikke villla’s via de energierekening innen. Zou dat ook hier een optie zijn om zo als overheid zijnde toch wat meer inkomsten te vergaren?

  2. Kijk, zèlf mogen ze ‘het’ wel allemaal vrijelijk verkondigen, maar o wee als u of ik … :

    http://blogs.timesofisrael.com/jews-do-control-the-media/

    &

    Waar een in stand gehouden ‘ guilt trip ‘ al niet goed voor is :

    http://www.spiegel.de/international/world/israel-deploys-nuclear-weapons-on-german-built-submarines-a-836784.html

    Sorry VanZaken voor m’n ‘houding’ gisterenavond ; ik had ‘wat’ op en dan pleeg ik mijn frustraties wat onbeleefd uit te leven-gn-gnn …

  3. @Moin, HRA gewoon afschaffen bij hypo’s van boven 350.000 euro. Eerst bij 500.000 en over een paar jaar dit af laten zakken tot 350.000 .
    Ik heb een hypo van 205.000 en zou best bereid zijn 10% minder HRA af te staan. Ik denk dat veel mensen dit oké zouden vinden.

  4. Laten wij eens leren wat minder te gaan kijken naar zuidelijke landen en wat meer naar de eigen staat kijken van welvaart .
    Het word met de dag beroerder , bedrijven gaan failliet , grondstoffenprijs loopt de spuigaten uit , het consumenten vertrouwen staat op het diepste punt , ontslagen en geen baan meer vinden is dagelijkse kost geworden , de WW komt onder spanning te staan , AOW en Pensioenen gaan het hier al ontgelden , de huizenmarkt zit in een heel diep dal , Huur i.p.v. koop is niet te realiseren , zorg word onbetaalbaar , belasting word verhoogd , ambtenaren worden weer op hun salarissen bevroren , lang gestudeerden krijgen boetes , en de graaiers , banken en bonusplukkers worden door de regeringen in de watten gelegd terwijl zij de rotzooi over ons heen hebben uitgestrooid , Griekenland en Spanje die geen flikker hebben uitgevoerd worden nu overeind gehouden door ons belastinggeld en nu moet ik ze nog gaan zielig vinden ook .

    Het word tijd dat wij deze navelstreng door gaan snijden en heel gauw terug gaan naar een EEG met een gereguleerd handelsverdrag wat wij al hadden en zeer goed werkte , grenzen er weer komen en een munt gekoppeld aan de goud standaard met weer een soevereine staat waar met respect de grondwet gehanteerd word en de Nationale driekleur fier wappert , zonder het Eurofiele domme gedrag te moeten slikken .
    Wij zijn nog steeds Nederlanders met hun land gevestigd in een verenigd Europa .
    En dit alles met een eigen gekozen parlement die eigenlijk weer het woord democratie opnieuw mogen gaan leren om de wil van het volk te mogen vertegenwoordigen zoals het een democratie betaamd .
    Ik heb liever dat zij met het debacle van hefboom constructies door schuld op schuld te bouwen direct ophouden , het ESM verdrag in de prullenmand gooien , gaan uithuilen en opnieuw gaan beginnen om de economie verantwoord op te bouwen , en idiote bezuinigingen direct te stoppen.

    Wijsheid en zuinig omgaan met de middelen is nu het advies , en krediet verstrekken waar het hoort .
    Krediet met bakken overboord gooien in de zuidelijke landen is NOT Done .
    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: