Ingezonden artikel | ‘’Er valt dit keer echt wat te kiezen’’ of ‘’uw stem is bepalend voor welke kant we op gaan met Nederland en Europa’’. Je zou het bijna gaan geloven; de (al bijna) tot cliché geworden one-liners, zeker met de poll-lijst hieronder met een hele rits aan (aspirant)partijen. Hebben wij echt invloed? Wat is er nu eigenlijk verkeerd aan de zogenaamde democratie waar wij in leven en zou het niet anders en beter kunnen; efficiënter, eerlijker en vrijer?

Gaan de vrije markt en democratie samen?

Er is helemaal geen sprake van een vrije markt noch kapitalisme, maar van een centrale-planeconomie -oftewel de sociale democratie- welke met interventies en subsidies niet efficiënt zijnde zaken steunt, ten koste van de ingezetene en hetgeen wat wel efficiënt is. Dit terwijl de vrije markt én het kapitalisme ten onrechte -want daar is in geen enkel land, zelfs Amerika niet, sprake van- zo vaak als schuldige aangewezen wordt en de politici daarop meteen hun kans zien om voor nog meer wet- en regelgeving en toezicht te prediken. Wat doen politici nog meer dan het pleiten voor- en het creëren van meer en meer wet- en regelgeving? Van alles beloven, en steeds weer hetzelfde; betere zorg, beter onderwijs, meer loon, minder armoede, minder belasting, minder bureaucratie, noem maar op.

Elk weldenkend mens is voor een goede gezondheidszorg, ouderen- en gehandicapten-zorg, onderwijs, et cetera. Wie kan daar nu op tegen zijn? Democratie en de daarbij gepaarde staatsbemoeienis hierbij is nergens voor nodig en zelfs zeer onwenselijk. Waarom blijven zij dan toch bij iedere nieuwe verkiezing beterschap beloven? En zien we met z’n alle dat het eigenlijk achteruit blijft gaan?

Politiek en idealisme

Democratie werkt centralisatie in de hand, en centralisatie leidt tot corruptie. Na gestemd te hebben mag jij je gedeisd houden tot de volgende keer dat er verkiezingen worden uitgeschreven, dan weten ze je wel te vinden want dan hebben ze jou stem weer nodig.


Politiek heeft niets met visie en idealisme te maken, enkel met komma’s en punten. Het zijn de lobbyisten die voordelen ten nadele van andere groepen proberen te behalen, dit in de vorm van subsidies en wetgeving. Over wat al deze lobbyisten met de politici bekokstoven daar heb jij als kiezer dus 0,0 invloed op. Politici schipperen tussen de belangen van al deze activistische belangengroepen in. En we weten inmiddels wel wie er hier tussen schip en wal valt, toch?

Democratie en fiat-valuta

Voor de democratische-stroming en de politiek komt het goed uit dat er zoiets bestaat als fiatvaluta, dit stelt ze in staat om zelf -te veel- geld uit te geven, en daardoor de kiezers van alles te beloven en bovendien de mensen hiervoor nogmaals te bestelen middels de inflatie van de geldhoeveelheid, de onzichtbare belasting. Daarbij kun je jezelf tevens de vraag stellen: of fiatvaluta zou kunnen blijven bestaan in een markt die werkelijk vrij zou zijn? Vrij van democratie: regulering en interventies.

De neergaande spiraal

Niet alleen de euro en andere fiat-valuta’s, maar ook de democratie is een wortel van veel van de problemen die wij hedendaags kennen, zo niet dé wortel. (Eigenlijk zou je dit de as van het kwaad kunnen noemen). Het is de democratie die leidt tot minder vrijheid en dus minder creativiteit, minder innovativiteit, minder productiviteit en dus minder welvaart en alle problemen die daar weer uit voortvloeien. Daar de welvaart wordt gecreëerd door hetgeen wat wij in staat zijn te produceren, niet de nep-valuta’s, en de democratie alleen maar leidt tot meer bureaucratie, het belonen van inefficiëntie met o.a. meer (subsidie)geld en daarmee dus hogere belastingen en premies, oftewel het zogenaamde goed geld naar kwaad geld gooien.

Conclusie

Dit systeem wel moet vastlopen. Al was het maar om de alsmaar toenemende begrotingstekorten en idem staatsschuld, en alles wat de staat belooft en blijft beloven straks niet meer op te brengen zal zijn. Alles kapot bezuinigd is, behalve op de overheid zelf. Vanaf nu is het een neergaande spiraal naar beneden totdat niet alleen de euro maar ook de democratie ten val komt. Ik ben hoopvol voor de toekomst, dat de democratie z’n langste tijd wel heeft gehad, en het met het einde van de democratie het alleen maar beter kan worden; in een vrije samenleving. En u, wat denkt u wat er zou moeten gebeuren? Wat als het brede publiek nu eens eindelijk in de gaten gaat krijgen dat democratie niet werkt én dat er alternatieven zijn?

Maple

14 reacties

  1. Er mag eerst wel eens wat besef komen bij de politici aangaande het financiele systeem en dat belasting-inkomsten van een overheid helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.
    De staatsschuld is in september 2008 van 42 % van het bbp naar 65 % gegaan om banken te redden. Dan heb ik het nog niet eens over de garantiestellingen die de nederlandse staat is aangegaan.
    Ik zou zeggen, er mag wel eens een discussie gaan beginnen over wat we europees willen regelen en waar we in nederland nog beslissingsbevoegdheid over willen hebben.
    Verder ben ik voor een kleinere overheid die weer voor de burger en de mkb-er ter dienste staat, in plaats van tegenwerkt.
    Helaas weet ik dat dit een utopie is. Ik wil dan ook zorgen voor mezelf om een steeds onafhankelijkere positie te creeeren ten op zichte van de overheid.
    Ik wil een prepper worden.

  2. Lees de blog al een tijdje met zeer veel interesse en recent maar eens aangemeld en wat me opvalt is dat er eigenlijk ([b]bijna[/b]) alleen maar over problemen wordt gesproken. De alternatieven en mogelijke oplossingen blijven onderbelicht.
    Een partij als de libertarische partij bied wel oplossingen en is echt anders qua visie e.d. maar wat zijn alternatieven voor democratie?
    Is het niet een techno-cratie geworden waar we in leven…
    Qua geld zou ik zeggen rente uitvoeren en een munt gelijk aan een mand grondstoffen invoeren . Ipv rente een vertragingsvergoeding die contra-conjuctuur werkt. Idee heb ik uit http://aardnoot.nl/Het_geld_van_de_toekomst wat denken jullie?

  3. Kijk nou even in ALLE landen van europa waar in het verleden (afgelopen 5 jaar) een referendum is gehouden en waar onlangs gestemd is… hoe zijn deze referenda en de stemmingen uitgepakt, voor of tegen de eu?

    Juist.

    En is het niet pro, wordt het gewoon opnieuw gedaan.

    Wie gelooft er in godsnaam nog in een democratisch europa? Die mag 5 december met de boot mee naar spanje.

    Het is zoals Bob Marley zong:
    You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time.

    http://www.youtube.com/watch?v=BiPwCMlghhQ

  4. Precies, goed artikel! Juist verwoord!
    En het is niet de partij waar we op kiezen, het is ons een idee geven dat we werkelijk in een vrije democratie leven, het idee…

    Hoe kan het toch dat alle belangrijke (wereld)leiders toch eerst altijd aanwezig zijn geweest bij de Bilderberg groep? Dit jaar Rutte en Pechtold, je zult zien dat deze twee iets moois is beloofd…!

    Zoals ik al eens eerder heb gezegd:
    [i][b]Democratie is als een trein, de rails waar deze op rijdt is al lang geleden gelegd en bepaald. De democratie betekent niets meer dan dat de burger de kleur van het treintje mag kiezen en wie de kaartjes knipt… Maar de route waar de trein naar toe gaat is allang bekent, alleen niet bij de burger!![/b][/i]

  5. Een andere optie:

    U kunt ervoor kiezen een blanco stem uit te brengen. U gaat dan wel naar het stembureau, maar maakt geen gebruik van de mogelijkheid een kandidaat of partij te kiezen. U vult niets in op het stembiljet.

    Wanneer u een blanco stem uitbrengt, heeft dat uitsluitend een symbolische betekenis. Uw stem heeft dan, net als wanneer u niet stemt, geen invloed op de zetelverdeling. Het is een misvatting dat een niet-uitgebrachte stem naar de grootste partij gaat. Een blanco stem wordt wel meegenomen bij het bepalen van de opkomst van de verkiezing.

  6. inderdaad democratie is een wassenneus. Het iritante is dat onze niveauloze politici heel erg goed zijn in het vergroten van de overheidsschuld en dan de belastingen weer gaan verhogen.
    Ik wil naar een land toe waar ik niet automatisch een belasting-slaaf ben.
    Verder ga ik pvv stemmen vanwege zijn euro-standpunt.

  7. Zolang de mensen zich laten sturen door de mainstream media en er een paar partijen zijn dat mensen hun onvrede kwijt kunnen [PVV en de SP] is een democratie geen gevaar voor de heersende elite en hun visie / plannen. En anders zaait men wel angst waardoor de mensen weer op de traditionele partijen gaan stemmen OF de de gekozen politici wel omgaan. Zie Griekenland hoe de Nieuwe Democraten ipv van Syriza toch de grootste zijn geworden.

    De democratie is een spelletje en eigenlijk een farce. Net zo als persvrijheid, van de vrije pers die eigenlijk vertelt hoe je over bepaalde zaken moet denken (in een beperkte range) en de pers. De persbonzen hebben vaak dezelfde belangen als de rest van de financiele en maatschappelijke elite.

    Ondertussen wordt het beleid gedicteerd door lobbygroepen uit Brussel en is het EU parlement een tandeloze tijger. En men zal net zolang aan de consensus / status quo vasthouden totdat heel het systeem, hoogst waarschijnlijk door hyperinflatie, inelkaar zakt.

    PS. Belang voor de mensheid en onze planeet is 0,0 en al hun milieugeklep is slechts een lippendienst aan de eveneens behoorlijk geinstitutionaliseerde milieubeweging.

    [b]De beste slaven zijn de slaven, die denken dat ze vrij zijn.[/b]

  8. Raar dat iedereen ‘fiat-geld’ zo’n probleem vindt. Wat is het alternatief? Terug naar edelmetaal? Dan loop je ook weer tegen complottisten aan die zeggen dat alle goud in handen is van een select gezelschap dat er belang bij heeft om terug te gaan naar de goudstandaard.

    Geld schaarser maken heeft geen zin. Werkt niet en zal een hoop mensen financieel ver terugzetten. Vooral de gewone mensen.

    Er is een belangenclubje flink goud aan het pushen. De Middelkoopjes van deze wereld. Hebben eerst een vooraadje aangeschaft en gillen nu moord en brand dat de prijs kunstmatig laag wordt gehouden. Allemaal eigen belang. Dat soort lui, de ‘goudmensen’, zijn ook degenen die het hardst roepen dat het met fiat geld de verkeerde kant op gaat.

    Trap er niet in mensen… ik bedoel ‘gewone mensen’…

  9. Zo dit is echt een gestoord verhaal. Pleiten voor een dictatuur?? Want dat betekent het. Wie moeten dan de wetten maken en handhaven??? En namens wie?? Ik zie in een steeds verder integrerende EU juist een gevaar voor de democratie. Die zal ingeval van een politieke unie effectief dood zijn. Zou jij, maple, ook de democratie ten val willen brengen?? Pleit je voor een kapitalistische dictatuur?? Waar gaat dit in godsnaam over? Ben je zo blind dat je niet ziet dat een onbeteugeld kapitalisme voor mijoenen mensen een ellendig leven zal betekenen? De markt kent geen moraal en daarom zal kapitalisme nooit werken zonder dat er een sterke overheid is die optreedt tegen uitbuiting etc, en ook zorgt voor een fatsoenlijke verdeling van de welvaart. De VS kent een veel vrijere markt economie dan Nederland met alles wat daarbij hoort: hele diepe armoede naast excessieve rijkdom, veel onverzekerde mensen, hoge criminaliteit ( kapitalisme haalt niet het beste in de mensheid naar boven ). Het mag wel eens gezegd worden: De Nederlandse samenleving is succesvoller dan de Amerikaanse omdat de mesen gelukkiger, slimmer en gezonder zijn. Zo kan ik nog wel doorgaan. Dankzij onze democratie mag jij al deze dwaasheden opschrijven. Wees blij met de democratie dwaas.

  10. @11 Goud stelsel is niet voor de gewone man, maar voor de beter vermogenden. Wat we ook NIET moeten hebben is geld gecreerd uit lucht en op de markt gezet als schuld tegen rente. Dit systeem heeft een inherente groeidwang op een eindige planeet en is nu finaal aan het vastlopen. En alternatieven volop.

    Greenbacking e.v.t. in combinatie met een Mathimatical perfected Economy. En dan kan dit nog in vele vormen. Verder heb je ook nog talloze barter (LETS) systemen. Er zijn 1001 oplossingen die serieus iets kunnen betekenen. En er is altijd wel wat bij wat echt bruikbaar is en ook voor de gewone mens is.

    NOOT: De belangrijkste investering die je kunt maken is in je gemeenschap van mensen. In tijden van een collapse moet je juist op een groep mensen kunnen vertrouwen en ook ergens wat grond ter beschikking hebben waar grond genoeg is. En dat hoeft nog niet betekenen het echt in bezit hebben. Wat zilver kan handig zijn als ruilmiddel, maar is zeker niet het belangrijkste. Er zijn vele belangrijkere zaken dan geld.

  11. Er is een betere form van regeren dan democratie zie volgende filmpje:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DioQooFIcgE

    Ik stem niet, Dave. Puur omdat ik niet voor waanzinnig verklaard wil worden. Iedere keer hetzelfde doen (stemmen) en hopen op een andere uikomst (eerlijke politici) die maar niet komt en dat blijven continueren zijn tekens van pure waanzin. helaas is slechts 5,6% ook tot deze conclusie gekomen. Ik geen geen legitimiteit aan de huidige en komende regering, niet uit mijn naam.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: