Terwijl men in Nederland niet raakt uitgepraat over de formatie tussen de PvdA en de VVD komen de verkiezingen in Amerika steeds dichterbij. Sterker nog, in Iowa is men al begonnen met stemmen. “Early voting” zorgt er voor dat mensen al ruim een maand van tevoren hun stem mogen uitbrengen. De keuze zal niet zo moeilijk zijn voor het grootste deel van de bevolking. Weinig stemmers zweven, terwijl de strijd tussen Obama en Romney slechts in een paar staten wordt geslecht. Vooralsnog ziet het er naar uit dat Obama onbedreigd op de overwinning afgaat. The Daily Show laat dan ook subtiel zien dat hoe vaker Mitt Romney zijn mond open doet, hoe kleiner zijn kansen worden om de verkiezingen te winnen. Het gaat eigenlijk al bergafwaarts sinds het filmpje ruim een week geleden uitkwam waarin Romney beweert dat 47% van de Amerikaanse bevolking toch op de zittende president zal stemmen vanwege hun afhankelijkheid van de overheid en die “geloven slachtoffer te zijn en recht hebben op gezondheidszorg, voedsel en woningen”. Wat echter bijna niet werd uitgezonden was een ander deel dat wellicht nog veel interessanter was.
Tijdens datzelfde diner in mei, een fundraiser waar Romney geld ophaalde voor zijn campagne, sprak Republikein niet alleen over “de 47%”. Ook stipte Romney een heel ander onderwerp aan, namelijk de staatsschuld van de VS en de houdbaarheid hiervan. Het statement wat Romney hieronder maakt is wellicht controversieel, maar laat ook zien hoe erg overheden afhankelijk zijn geworden van hun centrale banken: Romney: “The former head of Goldman Sachs, John Whitehead, was also the former head of the New York Federal Reserve. And I met with him, and he said as soon as the Fed stops buying all the debt that we’re issuing—which they’ve been doing, the Fed’s buying like three-quarters of the debt that America issues. He said, once that’s over, he said we’re going to have a failed Treasury auction, interest rates are going to have to go up. We’re living in this borrowed fantasy world, where the government keeps on borrowing money. You know, we borrow this extra trillion a year, we wonder who’s loaning us the trillion? The Chinese aren’t loaning us anymore. The Russians aren’t loaning it to us anymore. So who’s giving us the trillion? And the answer is we’re just making it up. The Federal Reserve is just taking it and saying, “Here, we’re giving it.” It’s just made up money, and this does not augur well for our economic future. You know, some of these things are complex enough it’s not easy for people to understand, but your point of saying, bankruptcy usually concentrates the mind.”
Cijfers ondersteunen dit verhaal van de Republikeinse presidentskandidaat. Bijna al het kortlopende papier wat of wordt uitgegeven als staatsobligaties of wordt verkocht als onderdeel van Operation Twist heeft een coupon van rond de 0%. De staatsobligaties waar men wel rente op betaalt zijn langlopende obligaties tussen de 10 en 30 jaar. Bijna al deze staatsschuld is de afgelopen paar jaar gemonetariseerd door de Federal Reserve. Onder Operation Twist 1 en 2 heeft de centrale bank zelfs voor 91% van de totale uitgifte opgekocht. Met het huidige programma nog steeds lopend tot 31 december 2012 zal dit percentage alleen maar oplopen.
Goldman Sachs noemt deze nieuwe strategie dan ook van essentieel belang voor de centrale bank. “We have found some evidence that the very long end of the yield curve, where Operation Twist is concentrated, it may be not just the stock of securities held by the but also the ongoing flow of purchases that matter for the yields”, aldus de investment bank in juni van dit jaar. De hoeveelheid dat wordt opgekccht, of op de balans staat maakt volgens GS niet meer uit, het is de verwachting hoelang men daarmee doorgaat. Een visie die dus inmiddels wordt bevestigd door Romney/Whitehead. Nu centrale banken eenmaal deze weg zijn ingeslagen, is omkeren vrijwel onmogelijk.
De Fed is net als de ECB dus de Lender of Last Resort. Einde oefening dus.
Dit is wel erg veel gezegd voor iemand, die alleen probeert het electoraat van Ron Paul aan zich te binden. Ron Paul is oprecht en Ronmey is een grote dweper. (Ik ben zelf geen Ron Paul aanhanger, maar ik zie wel de verschillen.) Op ze minst is dit even twijfelachtig dan de “change” van Obama de laatste verkiezingen en zo de anti-oorlogsbeweging achter zich kreeg.
Uiteindelijk is duidelijk dat Romney voor een oorlog met Iran is en drie maal raden hoe deze oorlog gefinancierd wordt.
Ja uit de drukpers van de FED.
Na de verkiezingen is het bussiness as usual. Totdat heel de zaak van ellende inelkaar stort.
Romney en zijn republikeinen gaan voor electorale en propagandistische redenen wel een of meerdere keren moeilijk lopen doen over het zogenaamde schuldenplafond.
Ik denk dat ik Gerald Celente gelijk ga geven met zijn oproep om niet te stemmen, omdat beide partijen geen sjoeger doen voor de normale bevolking. Ook wordt er niets opgelost binnensland, terwijl de schulden en de armoede toeneemt.
De keus tussen pepsi cola en coca cola is geen keus als je die slootwater niet lust.
‘Visie’ en ‘Romney’ in een zin… T zit zo:
Republikein = oorlog
en:
Republikein = giga oplopend begrotingstekort
De gein van alles – en dat geldt ook voor nederland – is dat a) politiek rechts (jazeker!) steevast het meest uit de staatsruif eet, (en overigens b) de immigratoestromen onder rechts altijd het grootst zijn.) Terwijl heel braindead NL en VS denkt dat het andersom is.
zie:
http://nos.nl/artikel/158762-fact-check-heeft-links-een-gat-in-de-hand.html
en:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/2956100/2011/10/07/Niet-links-maar-rechts-zit-achter-multiculti.dhtml
Dus, of je het nou rechts noemt, of republikein of Romney: de wereld wordt er nooit beter op…
… “niet beter op” in financiele zin dan, want hoe hoger de immigratie hoe beter, vind ik altijd…
verder: gewoon opkopen die staatsschulden. Gewoon vanuit de Bernanke-helikopter met geld strooien idd. En als er dan inflatie dreigt gewoon een prijzenwetje verordonneren. Tis heel simpel.
Oh kijk nou…
http://www.telegraaf.nl/binnenland/13006418/__Ramp_bedreigt_AMC_en_VUmc__.html
Een derivatenprobleempje. Wat sneu nou!
http://www.telegraaf.nl/binnenland/13006062/__Benzine_5_cent_duurder__.html
Volgend jaar zal blijken dat woninginbraak sinds 1-10-2012 flink gestegen is. Simpel, wie geen geld heeft om van rond te komen zal het ergens anders vandaan (moeten) halen.
En dit is het begin van het eind in NL.
Werkloosheid gaat flink toenemen met als gevolg dat nog meer mensen aan de kant komen te staan. De Spaanse situatie zou heel snel middels copy en paste hier kunnen zijn. Gewoon een kwestie van tijd.
En het strooien van geld door HeliBen, zal alleen nog maar negatiever uitpakken. Alles wordt dan nog eens extra duur. In 2013 zou zeker wel eens het omslagpunt kunnen liggen.
Frankrijk ook verder naar de afgrond:
http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/renault/13006991/__Topman__voortbestaan_Renault_onzeker__.html
@Gaengphed: niet alleen derivatenproblemen helaas maar ook veel Gemeenten zitten met vastgoedprojectendebacles en daar gaat het om vele miljarden. Allemaal een gevolg van de graaicultuur van de afgelopen jaren en dit is nog maar het topje van de ijsberg. Een overwinning van Romney betekent een continuering van de graaicultuur dus een grotere tegenstelling tussen arm en rijk in de VS. Obama die in de VS als links wordt gezien isvoor onze begrippen zelfs nog zo rechts dat Marine Le Pen nog een socialiste is met hem vergeleken.
De debt super cycle deel 1. Hoezo onhoudbaar…
http://www.youtube.com/watch?v=3BuZOPeI8Mk&feature=youtube_gdata_player