René Tissen, RTLZ | Niet het overleven van de economie moet vooropstaan, maar het overleven van mensen. Want burgers zijn het waard.

Sociale onrust 1

Nog maar een paar dagen geleden – afgelopen zaterdag – gingen in Portugal 1,5 miljoen mensen de straat op om te protesteren tegen het te ver doorgeschoten bezuinigingsbeleid van de regering Coelho en op een totale bevolking van 10,7 miljoen zielen is dat een te grote groep mensen die het Spaans benauwd krijgt van het wanbeleid van de regering.

Sociale onrust 2

In Spanje is zojuist de magische grens van 5 miljoen werklozen overschreden en op een totale beroepsbevolking van 23 miljoen mensen is dat een onaanvaardbaar hoog aantal. Zo hoog dat de ultra hoge jeugdwerkloosheid er niet eens uitgelicht hoeft te worden om te illustreren dat de vlam gemakkelijk in de pan kan slaan.

Sociale onrust 3

Op een onlangs gehouden conferentie over de gewapende strijdkrachten en de grondwet in Madrid sprak de net gepensioneerde Spaanse generaal Chicarro zich onomwonden uit voor de Spaanse bevolking, met de woorden dat het land wat hem betreft belangrijker is dan de democratie, lees: de Spaanse politiek. Onwillekeurig moest ik denken aan generaal Antonio Tejero die in 1978 schietend door de Cortes Generales – het Spaanse parlement – ging.

Sociale onrust 4

Als het om de instandhouding van Europa gaat zijn de Europese regeringsleiders en in hun verlengde de Europese Commissie bezig met een race tegen de klok. De sociale kosten van het Europese beleid zijn hoger dan de economische opbrengsten en het verschil daartussen moet ingelopen worden, zonder dat dit nog langer over de ruggen van de bevolking kan gaan. De huidige situatie in Zuid-Europa is momenteel zelfs zo explosief dat de geringste aanleiding tot ongekende chaos kan leiden. Lees hier verder.

15 reacties

  1. René Tissen heeft meer dan groot gelijk. Het wordt tijd dat de burgers in opstand komen tegen de kankergezwellen geldzucht en vrije markt dat ook wel neoliberalisme heet, want het verwoest mensenlevens, het veroorzaakt een verharding en onverschiligheid jegens mensen die met armoede te kampen hebben, het maakt mensen angstig en onzeker. Het wordt tijd dat het roer radicaal omgaat naar links van het midden.

    Op http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/03_maart/05/binnenland/sociaal-leven-in-bijstand-onmogelijk.xml en http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/03_maart/04/binnenland/veel_schrijnende_gevallen_kinderarmoede.xml zien we dat de armoede in ons land ook schrikbarend aan het toenemen is. Wat wordt ons land een rotland om hier te wonen, met dank aan Mark Rutte en de rest van de VVD!

    1. Inderdaad: de psychopathie van de hoger opgeleide. Hoger opgeleiden leren denken in menselijkheid af en stellen daarvoor in de plaats: patienten, rechtssubjecten, consumenten, clienten en dergelijke. Dat is verontmenselijking. En dat stelt hen in staat om over lijken te gaan.

      Tel daarbij op het heilige geloof in het Darwinisme – wat sowieso de aanleiding tot de holocaust is geweest – en je hebt de hele hedendaagse bestuurs- en bankiersmentaliteit verklaard…

    2. Welke vrije markt? Enorm domme voorgeprogrameerde repliek om de vrije markt die er al meer dan 100 jaar niet is de schuld te geven.
      Denk eens wat na en leer dat het Neo Liberalisme (je hebt gelijk dat hier ene hoop ellende uitvoortvloeit) niets met vrije markt te maken heeft.
      Dank u

  2. Een komma vijf miljoen betogers. Ik heb er niets van terug gelezen en gezien in de Nederlandse propaganda machine. Is het werkelijk al zo droevig gesteld met Nederland . Leest u dit , J(H)ournalisten.

  3. Elke dag verbaasd het mij , regering hier gaat rustig verder met het uitkleden van onze vrijheden , opgebouwde rechten en bezuinigingen tot het gaatje .
    Blijkbaar zijn de grenzen nog niet gehaald van de rijke elite die de bekende touwtjes in handen hebben .
    Het word een keer tijd dat de Rockenfeller en de Rothschild families een keer aan de schandpaal genageld gaan worden met hun Bilderbergconferenties en hun politieke bijeenkomsten met een besloten en streng geheim karakter , waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan , en vele staatshoofden en ministers zijn akte de pressante afgeven .
    Van Rompuy en Barroso de graaiers bij uitstek hun EU kindje aan de wilgen hangt en Europa weer een EEG vormt met hun grenzen weer dicht met betere controle en hun soevereine staten weer normaal met eigen valuta handel kunnen drijven .

  4. 50% stemde op VVD/PvdA. Dan nog een toefje d66, GL, CDA en je weet zeker dat je zakken ‘beleefd doch dringend’ worden leeggehaald om grote Europese banken boven water te houden via de zuid Europese pinautomaat aka socialize losses.

    Zeik niet Nederland. U krijgt wat u heeft gevraagd.

    1. Kijk zo hoor ik het graag houtskool. Dat is wat ik in mijn reacties ook vaak meegeef. Natuurlijk stemt niet iedereen ‘verkeerd’, maar ik begrijp precies wat je bedoelt. Je uit je teleurstelling, en neemt het een groot deel van het volk kwalijk dat we de verkeerde kant op gaan. Want zo zie ik het. Als we naar de grote lijnen blijven kijken, dan moet je vaststellen dat steeds meer geldt dat winst belangrijker is dan sociale rechtvaardigheid en medemenselijkheid, dat de democratie steeds meer uitgehold wordt, dat solidariteit afneemt, rijkdom toeneemt, armoede toeneemt. De neoliberale boodschap lijkt het gewonnen te hebben houtskool. En ik kan het niet anders zien dan dat mensen die hiervóór gestemd hebben, inderdaad zoals jij dat zegt, HUN BEK MOETEN HOUDEN, als ze hun baan kwijt raken, hun huis moeten verkopen, hun pensioen in rook op zien gaan en als een armoedzaaier de rest van hun leven op een houtje kunnen bijten. En dat terwijl de elite rijker en rijker wordt. WANT OOK DAT IS EEN FEIT, de elite lacht zich helemaal rot om al die steun die ze van dat domme gepeupel krijgt. Als je ‘valt’ en niet meer van nut bent, dan laten ze je in de goot liggen. Het is wel duidelijk houtskool: staks krijgen gewone werknemers na ontslag een trap na als dank voor hun trouwe dienst, terwijl de grote jongens na ontslag een gouden handdruk meekrijgen die een gemiddelde werknemer in zijn hele loopbaan niet bij elkaar harkt. En dat terwijl ze er meestal een klote zooi van gemaakt hebben, want dat is gebleken.
      Ik vind het eigenlijk verraad als je als burger er mede verantwoordelijk voor bent dat dit kan gebeuren door op één van de ms partijen te stemmen.
      Laten we hopen dat de stemming radicaal gaat omslaan bij het volk, en dat ze een volgende keer hun verontwaardiging en woede meenemen naar het stemhokje.
      En laten we ook hopen dat die volgende keer niet te lang op zich laat wachten.

  5. Ik denk dat er de komende jaren een hele hoop NEE-stemmen te horen zullen zijn bij de volken in verschillende landen. Ik lees nu al dat Bersani wil stoppen met bezuinigen in Italië en dat hij toenadering zoekt bij Grillo…die nota bene een referendum over de Euro en alle wat daar omheen hangt wil.
    2013 zou echt wel eens de omslag kunnen brengen.

  6. Denken jullie nu echt dat stemmen iets uit zal maken met ons huidig systeem van centraal bankieren? Volg het spoor van het geld en veel wordt veel duidelijker. Onze “vertegenwoordigers zijn doodsbang voor hun echte meesters getuige hun minachting van het volk dat ze eigenlijk vertegenwoordigen.

    Onze geblondeerde Indo ben je verwilderd is uiteraard ook eentje die zo diep verankerd is in de gecontroleerde opositie. Het is allemaal een leuke schijnvertoning maar ondertussen werken al onze poitici onverstoorbaar de door aan het opgelegde agenda af. Je kan er maar beter aan wennen hi hi

    1. Pietertoupa, ik ben daar heus niet zo van overtuigd hoor, maar kijk naar Italië, daar zijn ze in Brussel echt niet blij mee. En dat is al een reden om te stemmen. Zand in de motor, just for fun !!!!

  7. Brave VB ge weet toch de politiek heeft niets in de pap te brokken, het gehele systeem veranderd gewoon niet. Ook in Italie hebben ze een centrale bank en een gigantische elite en een geweldig ambtenaren sorry pennelikkers apparaat.

    Zaals altijd word de weg van de minste weerstand gekozen en dus lekker doorgaan met geld printen en dat gebeurt dan ook. De politiek is gewoon bijzaak helaas!!!

  8. De nieuwe Eu-economie.
    Omzet en Pluk: de essentie hun Eu-ropa.

    Houd U ze dom dan houd ik ze arm. Een beter huwelijk is er niet.
    Enige verbetering gaat er niet komen alleen al daarom wordt er in Brussel hoofdzakelijk gewerkt voor en met de belangen van Banken en multi´s. En het niveau dezer. Rijkdom- scholing -ontwikkeling- innovatie maken Nederland pas weer concurrerend.

    Van belang : lees de motivatie waarom er een minimum loon van 300 euro moet komen. Weer concurrerend worden tegenover Afrika, China.
    Armoede m.b.t. onderwijs de afbraak zie je dagelijks tot op universitair niveau toe. Armoede geen geld voor investering in Mkb en kinderen laat staan de ouders.
    Armoede ,absurde hoge heffingen, belastingen en boetes..
    Armoede door absurde beloning managers en bestuurders in de zorg ziekenhuis en instellingen.

    Deze armoede moet een Nederlander of Griek concurrerend maken t.o.v. een Afrika of China e.a. No way… never.

    Ga juist voor scholing onderwijs.
    Armoede leidt altijd tot (meer) armoede, slechts een enkeling ontworstelt zich eraan.

    Meurkel .. een kreng ? Ze heeft in ruil voor bijdrage Griekse overheid geëist dat het minimum loon in Griekenland 460 netto per maand werd.
    Het is nu 460 netto daar moet en gezin met twee kinderen van leven.
    Het gaat dan naar 300 per maand wat multinationals in Brussel hebben gevraagd.
    Dat betekent enkele jaren werken en de dood.
    Dit houdt niemand langer als 2 jaar vol.

    Dus de trend is de burger enerzijds zien als object en hem volspuiten met bijv nutteloze vaccins en volproppen met pillen/ medicijnen zodat er omzet mee behaald wordt.
    Anderzijds hem flink laten betalen gas, licht, water, heffingen, boetes , Brussel, ESM, en het redden van hun Banken.

    Als er geen Omzet of Pluk meer vanaf komt op de composthoop.
    Omzet en Pluk zijn de essentie van hun Eu-ropa.
    Dom d.w.z geen scholing of scholing alleen voor kinderen van rijkere en opgelegde armoede voor hun Eu-ropa.
    Armoede om je concurrerend te maken..dat gaat werken volgens Brussel ESM Brussel.

    Omzet en Pluk het nieuwe Eu-ropa denken. De nieuwe Eu tomaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: