Als we naar de indicatoren van de onderstaande weekgrafiek van de S&P 500 kijken, lijkt de Amerikaanse beursindex aardig overbought. Ongeveer hetzelfde plaatje zien we terug in de dag-grafiek van de AEX-index. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.
Over de RSI
De Relatieve Sterkte Index, ook wel bekend als RSI, wordt in de Technische Analyse gebruikt om een koop- of verkoopmoment te bepalen. Het is vaak het geval dat wanneer de RSI boven de 70 á 80 uitkomt, er een daling in het verschiet ligt. Andersom werkt het ook zo dat wanneer de RSI laag staat, dit wordt gezien als een koopkans. De AEX-index staat momenteel rond de 370 punten. De laatste keer dat de RSI van de AEX op het huidige niveau stond, was begin 2013. In de periode daarna daalde de Nederlandse beursindex met zo’n 8%, klik op onderstaande afbeelding voor een grotere weergave.
Goldman Sachs verhoogt koersdoel S&P
Ondanks dat de technische indicatoren er momenteel niet al te positief uitzien, heeft de Amerikaanse bank Goldman Sachs dinsdag 21 mei een nieuw koersdoel voor de S&P 500 afgegeven. Goldman verwacht dat de S&P 500 in 2013 zal stijgen tot 1.750 punten. Het huidige niveau ligt rond de 1.665. Ook de lange termijn targets werden door de beruchte bank aangepast. In 2014 zal de S&P volgens Goldman verder stijgen naar 1.900 punten en in 2015 zal de 2.100 punten worden bereikt. Eerst zien dan geloven, zullen we maar zeggen. Wat we inmiddels natuurlijk wel weten is dat de centrale banken de aandelenmarkten stimuleren. Dit gegeven zal de beurs wellicht naar hogere niveaus tillen.
Disclaimer: Dit artikel is informatief en is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen of andere financiële producten. Biflatie.nl is geen beleggingsadviseuren en kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele verliezen.
Ik vraag me af in hoeverre de ‘grafiekjes economie’ representatief is ten aanzien van de werkelijk economie.
Maar goed, laten we een ‘bookmark-je’ hangen aan dit artikel dan sturen we ‘m op naar Goldman in 2014, 2015.
Als ze deze grafiek volgen kunnen ze (GS) wellicht gelijk krijgen. Tenslote zeggen ze niets over tussentijdse dalen…
http://armstrongeconomics.com/2013/05/page/3/
Blijf ze in de gaten houden die bandieten van Goldman ……. Contrair handelen op hun adviezen? Ze zijn zelf graag op die wijze bezig anders worden ze niet zo onmetelijk schatrijk.
Nu is het wel zo dat de ‘overbought’ situatie langer kan duren dan menigeen aanneemt. Zo te zien ligt volgens de getoonde grafiek de ‘overbought’ lijn op 70. Zolang hij daar niet onder wegzakt kan hij nog steeds onverwacht krachtige stijgingen vertonen. Ik wil niet beweren dat dit ook zal gebeuren, maar er zijn natuurlijk een hoop factoren die dit proces nog kunnen verlengen. In feite zie je dus een divergentie. De RSI daalt, maar de koers stijgt nog. Niettemin is het opletten geblazen.
De vechtscheiding tussen macro en aandelen. In hoeverre is een stijgende beurs houdbaar terwijl de peptalk de scheuren in het fundament niet langer kan verhullen?
Unsustainable, biflaten.
Daarentegen; toenemende werkloosheid, foodstamps, forse toename npl’s (niet presterende uitstaande leningen), heheh, een deflationair scenario in een 300% debt/gdp wereld…….??
Kapitein Iglo, turend naar de ijsberg, terwijl zijn roer is afgebroken, zijn baard vol zit met currency wars bugs, en de machinekamer in de fik staat als gevolg van een sliert derivatenzeewier in de schroef.
Ahoy, biflaten! Naar de sloepen!
Ik moet daar nog aan toevoegen; de beurs stijgt enkel en alleen door QE4EVA, Pomo tuesdays en de sponsoring van EU based bankfilialen in de VS.
De beurs wordt gekocht met geprint geld en is dus bullshit. Daar komt bij dat 85% van de transacties uit algo shit bestaat.
En nee, algo shit is geen derivatenzeewier.