Clear as ever | De lonely voice van het gezond verstand in de Verenigde Staten; Dr Ron Paul aan het woord over goud, het faillissement van Detroit en zijn zoon Rand die in 2016 misschien een gooi naar het presidentschap zal doen. Volgens Ron Paul zullen er veel meer “Detroits” gaan volgen.

[youtube id=”TBoPSGJcDG0″ align=”center”]

Eén reactie

  1. Ron Paul, voormalig gynaecoloog en meer dan 40 jaar aanhanger van de Oostenrijkse economische school, weet dat marktwerking net zoiets is als zwangerschap. Een klein beetje marktwerking is in zijn visie economisch net zo onzinnig als een klein beetje zwanger. Dat betekent dat alle maatschappelijke processen, economisch en politiek, down-top moeten worden aangestuurd. Daarnaast moet het geldsysteem zelf gebaseerd zijn op een commodity (goud), waarvan de waarde in relatie tot de nationale munt continu fluctueert.

    Uitvoering van Paul’s denkbeelden zorgt voor een ‘real time’ correctie van de economische processen en sluiten speculatie uit. Het prijsmechanisme wordt dan in alle markten, waaronder de geld- en kapitaalmarkten, volledig in ere hersteld. Centrale banken zijn overbodig, en de overige banken zijn de facto ‘credit driven’ in plaats van ‘debt driven’. De Amsterdamsche Wisselbank, die aan de basis stond van de Nederlandse Gouden Eeuw, is hiervan een voorbeeld (http://www.economie-macht-maatschappij.com/amsterdamse-wisselbank.html)

    Aanhangers van de Oostenrijkse economische school zijn geen experts in het huidige schuldgedreven geldsysteem, waarin, nadat schuldverzadiging is opgetreden, geldverruiming van centrale banken bij een herfinancieringsrente van circa 0% niet meer leidt tot inflatie in productmarkten.

    Ron Paul’s antimilitaristische en monetaire gedachtegoed is een regelrechte geopolitieke verademing. http://www.economie-macht-maatschappij.com/ron-paul.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: