bossVijf jaar na de val van Lehman Brothers is er ogenschijnlijk wel wat veranderd maar… wat als dezelfde mensen nog altijd aan de touwtjes trekken? Kan je dan nog van echte verandering spreken? In buurland België is het in ieder geval nog altijd: meet new boss, same as old boss, om Gerald Celente maar even aan te halen…

Opnieuw op verantwoordelijke posities

Vooral Fortis en Dexia stonden eertijds in het brandpunt of zeg maar “in brand”. De topmensen verdwenen al vlug van het toneel om de gemoederen te bedaren, maar wat blijkt? Allen hebben ondertussen een nieuwe, even goed betaalde en vooral verantwoordelijke baan gekregen! Een groot aantal had nochtans enorme flaters begaan, een klein aantal had gewoon pech.

Ons kent ons

Dit soort mannen (ja, ’t waren weer allemaal mannen) kunnen op elkaar rekenen, helpt mekaar altijd. Er schijnen ook geen 100 van dergelijke topbankiers rond te lopen, luidt het excuus. Dus beter een slechte bankier dan geen bankier?

Het ultieme voorbeeld van dat je het zeer grof kunt verprutsen en toch zelfs herbenoemd worden is wel Jean-Paul Servais.  Als topman van de FSMA die moest toezien op de financiële sector en de beurs kwam hij sinds 2008 danig onder vuur te liggen – om onlangs gewoon opnieuw benoemd te worden in dezelfde functie! Dit zouden wij eens moeten proberen…

De graaf onder vuur

Momenteel krijgt graaf Maurice Lippens als oud-Voorzitter van Fortis strenge verwijten : in privé emails uit 2008 maakte hij zich nog grote zorgen over de toekomst van de bank.  Even later kondigde Fortis een kapitaalsverhoging aan en wie prijst dan publiekelijk aandelen Fortis aan bij het grote publiek? Diezelfde Maurice Lippens! Benieuwd hoe het hem straks zal vergaan? We zullen ons er maar geen te grote zorgen over maken…

8 reacties

  1. De kopstukken, zowel bij de banken als de politiek, fungeren als vlag die de lading al lang niet meer dekt.

    Antonio Costa (hoofd Bestrijding Drugs en Criminaliteit van de VN) deed 2009 in The Guardian een boekje open over de sinds het begin van de bankencrisis ontstane massale infiltratie van criminele organisaties in de bankensector en de politiek.

    http://www.theguardian.com/global/2009/dec/13/drug-money-banks-saved-un-cfief-claims

    De banken, de hele wereld schreeuwden om geld, geld, geld. No matter waar het vandaan kwam.
    De QE van centrale banken was nog ver weg en het gevaar dat het hele kaartenhuis in de slipstream van Lehman Bros. tegen de vlakte zou gaan was levengroot.
    Geld uit de drugshandel en andere illegale parktijken stroomde binnen en hielp de failliete boel uit de penarie.
    Costa zei over onweerlegbare bewijzen te beschikken dat de penoze bezig was om zijn invloed in bankenwereld en politiek wereldwijd uit te breiden, ook door middel van investments van twijfelachtig allooi, verboden afspraken en andere duistere transacties..

    Sindsdien is er weinig meer van Costa gehoord.
    Aangenomen mag worden dat onderwereld en bovenwereld sinds 2008 dermate met elkaar zijn vergroeid dat aan ongewenste klokkenluiders moeiteloos het zwijgen kan worden opgelegd.

  2. Het vergelijk met de val van de communistische dictatuur dringt zich op. Daarna namen de stasi’s en KGB-ers snel alle topposities in. Het volk laat het ook gewoon gebeuren, en maakt nooit wat af ( in de dubbele betekenis ). Gewoon net goed, en dat ze er nog maar een hoop ellende van mag ondervinden.

  3. Waar blijven de politieke moorden? Je zou verwachten dat boze westerlingen die vinden dat ze voortdurend voor de gek gehouden worden iets ondernemen dat de voorpagina’s haalt. Of zijn ze allemaal te suf tegenwoordig, alleen nog maar bezig met sex, drugs en festivalletjes bijwonen naast klagen en zeuren vanachter het toetsenbordje?

    ’n Beetje van dat GeenStijl klootjesvolk. ’n Grote bek vanachter het toetsenbordje, op straat schijten ze in d’r broek wanneer er wat fysieke dreiging is. Hahaha, hol-land op zijn smalst.

    1. De spijker op zijn kop. Het wordt tijd dat het foute volk wordt aangesproken op haar pretentieloze inactieve afwachtende houding.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: