facebookHet Amerikaanse Facebook maakt prominent deel uit van de zogenaamde sociale netwerken als gratis sociaalnetwerksite om online contact te maken of te houden.  Anno 2013 heeft Facebook 1,278 miljard gebruikers.  Zo zien ze er allemaal tezamen uit.  Het is een enorm populair en wereldwijd fenomeen dat niet meer weg te denken is.

Recent onderzoek door de Universiteit van Wenen toont wel aan dat 9 miljoen mensen uit de VS en 2 miljoen uit Groot-Brittannië hun Facebook-account afgesloten hebben.  De hoofdredenen : 48, 2 % voor privacy, 13,5 % wegens algemene ontevredenheid, 12,6 % om teveel oppervlakkige gesprekken en 6 % uit angst voor verslaving. 

No more privacy

De kritische website Infowars.com ontdekte dat Facebook in de eerste helft van 2013 informatie over 38.000 gebruikers doorgegeven heeft aan overheden.

“Méér dan de helft van deze verzoeken is afkomstig van binnen de Verenigde Staten. Ondanks dat ze hier wel toe bereid zijn, zijn de tech-giganten niet in de gelegenheid om te onthullen hoeveel aanvragen er zijn ingediend omdat de overheid hen dat verbiedt. Daarom hebben bedrijven als Facebook, Google, Microsoft en Yahoo de handen ineengeslagen met de vorming van een unieke alliantie om terug te kunnen vechten tegen de bizarre en compleet op hol geslagen spionagedrift van de Amerikaanse overheid.

Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA)

Momenteel is deze alliantie druk aan het uitoefenen op de rechters van de FISA door het indienen van moties en vragen om de geheime verzoeken van de inlichtingendiensten openbaar te kunnen maken.  De General Counsel van Facebook zegt : “Wij vinden dat het publiek het verdient om te weten welke informatie wij moeten verstrekken aan de overheden”.

Iedereen leest en kijkt mee

Er bestaan nog andere gevaren aan te loslippig zijn op Facebook.  De overheid leest mee dus ook bijvoorbeeld belastingcontroleurs.  Die nieuwe wagen dus – eventueel betaald met geld van twijfelachtige herkomst – plaatst u beter niet online.

“Wees voorzichtig met wat je zegt op de door overheid zwaar gecontroleerde (social) media zoals Facebook. Want als je daar iets verkeerds op zet dan kun je bezoek verwachten van de plaatselijke politie om je te ondervragen, althans op dit moment in Amerika.

Dit is wat de 33-jarige Blaine Cooper uit Arizona overkwam die een comment op zijn Facebookpagina had geplaatst waarbij hij waarschuwde voor de zich snel ontwikkelende Amerikaanse politiestaat en dat mensen zich moeten voorbereiden hun vrijheden te verdedigen tegen tirannen, zowel nationaal als internationaal. Eigenlijk precies dat waar de originele “Founding Fathers” (grondleggers) van Amerika voor stonden.  Cooper kreeg binnen 24 uur nadat hij zijn bericht had geplaatst een telefoontjes van de lokale politie en de FBI. Hij kreeg opdracht om zich te melden bij het politiebureau om ondervraagd te worden. Kijk naar de korte video die Cooper maakte voordat hij erheen toog”.

Frankrijk gaat Europa nieuwe wetgeving voorstellen om de dominantie van internetreuzen zoals Google, Amazon en Facebook in te perken en hen dwingen om in Europa meer belastingen te betalen.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: