goud-1024x716In Zwitserland is er over 2 maanden een referendum over de goudvoorraad van het land. De Centrale Bank van Zwitserland verkocht rond 1999 maar liefst 50% van haar goud vlak voordat de goudprijs begon aan een sterke stijging. Het land stond bekend om haar sterke munt maar de laatste jaren volgt de Centrale Bank van Zwitserland het beleid van de meeste andere landen om onder andere de export van Zwitserse producten veilig te stellen.

Referendum Zwitserland

Op 30 november komt er een referendum over de goudreserves van Zwitserland. Vorig jaar verkreeg het initiatief, genaamd de Swiss Gold Initiative, de benodigde 100.000 handtekeningen waardoor een referendum is afgedwongen. Het initiatief bevat de eisen dat Zwitserland al het opgeslagen goud in het buitenland terug haalt waar het hoort, 20% van de reserves van de Centrale Bank van Zwitserland uit goud bestaat en daarmee een einde komt aan de verkoop van goud door de centrale bank. Wanneer het merendeel Zwitserse volk beslist om het initiatief te steunen dan zal Zwitserland een aanzienlijke hoeveelheid goud moet toevoegen aan haar goudreserves. Daarnaast zal het goud dat opgeslagen ligt in het buitenland moeten worden terug gehaald. Duitsland heeft hier ervaring mee en het blijkt niet eenvoudig om in korte tijd dit voor elkaar te krijgen. Lees verder op Goudvergelijken.nl

14 reacties

    1. Inderdaad, Duitsland krijgt het nooit terug, hetzelfde geldt voor Zwitserland en alle andere landen die (zelfs als het maar een deel is) het goud terug willen. Wat zal er gebeuren met de goudprijs als die kan-goud-niet-terugkrijgen-berichten binnen de reguliere media komen?

    2. ik geef een aanvulling op mijzelf, de redenen waarom Duitsland en Zwitserland hun goud niet terugkrijgen, terug willen is omdat ze zelf onderdeel zijn van de mythe van de “goudreserves” ,

      Nederland doet hier ook aan mee, Als het goud daadwerkelijk wordt teruggehaald blijkt dat het helemaal niet meer aanwezig is, zolang je het niet opvraagt heb je het (op papier) nog in bezit.

      VS/UK/Duitsland/ Nederland/Zwitserland doen allemaal mee aan het beïnvloeden/ laag houden van de goudprijs, landen die goud kopen of hun goud in eigen beheer hebben gehouden(Frankrijk/Italië) lachen zich rot.

  1. Die Zwitsers hebben hebben een flinke berg officiele reserves. Voor zo’n 550 miljard dollar ofzo. Twintig procent daarvan in goud komt, als ik me niet vergis, bij de huidige prijzen neer op 3.400 metrische ton. Tungsten is binnenkort niet meer aan te slepen.

  2. Ondanks dat Zwitserland een hoogstaande democratie mag worden genoemd, kan de uitkomst zwaar op de maag vallen!

    Het meest gunstig is, dat het volk tegen stemt en getrouw blijft geloven in de papieren geld berg en de schulden (beloftes…..en hoop).

    Indien het volk zo onverstandig is en voor stemt, dan zal men een enorme kater oplopen. Met mooie sprookjes en list en bedrog zal de overheid (banken!) vertelen dat men even geduld moet hebben…..een jaar of dertig om de goudvoorrraad aan te vullen.

    Niemand ziet nog dat de keizer geen kleren draagt………en niemand durft dat te zeggen!

  3. Dus naast het engelse ‘Browns Bottom’ is er 3 jaar eerder een zwitsers ‘White Bottom’ geweest ?

    Zeker de (jew bankster-) opgelegde verplichting om het aller-àllarlaatste land TER WERELD dat de goudkoppeling losliet (Zwitserland in 1998) haar ‘geloofwaardige intrede’ te laten doen in de ‘fiat-wereld’ ?

    WA-HAA-HAAA !!!

    Maar ik zit nu momenteel naar Jeff Warwick te luisteren.

    Dus stoor me nou es even niet aub.

    Out of your ‘leagues’, waarde Biflaten-gn-gnnn …

    http://www.youtube.com/watch?v=nEYX-3EKa-Q#t=438

    Dus luister daar nou maar niet naar hihi …

  4. En die Jeff Berwick (niet ‘Warwick’) gelooft nààst goud (nice for the ‘losers’) en zilver (THE Place To Be)

    natuurlijk OOK in Bitcoin.

    Net als ondegetekende sinds een jaar 😉

  5. Hoe bodemloos naief kun je zijn, om te denken dat ze openstaan voor een oplossing van deze totale clusterfuck….vergeet het maar gewoon….het enige wat je kunt doen is buigen voor voor alle totaal idiote en destructieve maatregelen die de afgelopen 30 jaar in het kader van policor zijn genomen….van massaimmigratie tot het verenigde europa….het komt niet meer goed…..ze gaan liever een wo3 beginnen, dan hun ongelijk toegeven…..

  6. Goudvoorraad VS. Laatst toch ook weer een interview gezien met een “financieel iemand” die zei, Hou ze in de gaten die mannetjes in de VS, straks blijkt er veel meer goud aanwezig dan gedacht”

    Hij baseerde dit op de gedachte dat ook de VS werkt aan een opvolger voor de huidige dollar. Zou het mogelijk kunnen zijn dat Europa zijn goud niet terug haalt, niet omdat het er niet is, maar omdat men werkt aan een opvolger voor de dollar, op basis van goud??

  7. U bent een een zeer geloofwaardige clown en onwetende,bewust inhalige onbenul.
    Velen zullen u volgen!!!
    U zult al uw Judas penningen weer dubbel gaan inleveren,beste inhalige mens.

  8. Voorgaande reactie was aan weet niet veel.
    Of je aan het eind goud of zilver bezit,is naar mijn overtuiging en weten niet van doorslaande betekenis.
    Hoewel het u wel gegund kan zijn.
    Het gaat er om,wat uw intenties en persoonlijke inspanningen zijn geweest in uw afgelopen levensjaren.
    Hierop zult u afgerekend worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: