Met een lekkere bak koffie ga ik deze ochtend even fijn neuzen op de financiële sites over de stand van zaken van vandaag de dag. Wat staat de financiële sector er slecht voor! Hieronder staan de headlines van de afgelopen 2 dagen, het is bijna niet te bevatten. We beginnen het allemaal steeds normaler te vinden.

KPMG partner betrokken bij voorkenniszaak

Keiharde fraude door middel van het doorspelen van bedrijfsgevoelige informatie en natuurlijk wist KPMG hier niets van af. Er is volgens de accountants eigenlijk helemaal niets aan de hand. De uitkomst van deze zaak staat natuurlijk al vast, KPMG zal de dans vast en zeker ontspringen.

ING aangeklaagd in Verenigde Staten

Terwijl een zakenbank uit Dubai heeft aangegeven om veilig en conservatief te beleggen, heeft ING op “bedrieglijke” wijze en zonder overleg lekker lopen gokken op lucratieve maar zeer riskante beleggingen. Een zaak welke vast op de grote hoop is gelegd.

Zorgen Dijsselbloem over storingen bij banken

Ja, het zou andersom zijn… Let op mijn woorden, deze zaak van storingen bij banken stinkt en zal de o zo graag gewilde bankenunie op de één of andere manier in de hand helpen. Vooral de onderstreepte woorden in de volgende uitspraak van Dijsselbloem baren mij zorgen: ,,We moeten er blijkbaar continu rekening mee houden. Dit is een fenomeen waartegen we ons moeten wapenen”.

Geen bonussen voor top Rabobank

Me dunkt, echter met een uitkering van €11.500.000,- aan de topbankiers van de bank zit het met die salarissen wel goed. Toch lekker een maandsalaris van €960.000,-. Ook wordt er in het jaarverslag nog kort iets gemeld over het Liborschandaal; ze noemen de aanklacht nog net geen schande en zullen zich ten volste verweren tegen de aanklacht.

EU wil euribor-boetes dit jaar afhandelen

Er is dus ook een Euriborschandaal naast het Liborschandaal. Hoezo wil de EU schikken? Waarom hoeft er niemand de gevangenis in wegens deze grove fraude. Het heeft gevolgen gehad voor miljoenen huishoudens, het gaat om regelrechte manipulatie. Waarom wil Rabobank hier wel meewerken aan deze aanklacht? Waarom moet deze zaak nog eventjes snel afgerond (kersje erop en strikje erom) worden omdat Joaquin Almunia dit binnen zijn termijn wil afhandelen? Wat geeft Joaquin Almunia het recht om zijn belang voorop te stellen? Vragen, vragen, maar of we ooit het antwoord krijgen?

Oostenrijk wil praten over bankgeheim

Zo, het laatste zetje totdat de EU eindelijk ook achter dit puntje op de agenda een kruisje kan zetten.

IMF: stimulering leidt niet tot inflatie

Grappig, de ezel van de klas roept ook nog iets… Wordt het niet eens tijd om deze wantvertoning op te laten houden en deze mensen nog verdere vernedering te besparen? Want wanneer heeft deze instelling nou echt gelijk gekregen? Degene die de uitspraken van het IMF een beetje hebben gevolgd, weten dat zij vrijwel nooit gelijk krijgen. Een hoop vertellen maar weinig zeggen. Ze zijn vooral goed in het aanpassen van prognoses. Reken er dus maar dat de inflatie binnenkort flink zal oplopen. In Nederland hebben we al te maken met zo’n 3% inflatie (volgens de overheidsbronnen). Dit brengt ons bij de volgende nieuwsberichten:

China boekt handelstekort

Waarom zijn macro-economische uitkomsten altijd onverwacht? Dat komt met name door de verwachtingen. Die economen die geraadpleegd worden hebben het echter altijd fout! Vandaar dat de koersen of omhoog of omlaag gaan. Ik lees nooit dat economen het cijfer precies juist hebben gehad. Enfin, China heeft in maart onverwacht een klein handelstekort geboekt. De waarde van de import was een stuk hoger dan de waarde van de export. Analisten voorspelden een handelsoverschot van $15 miljard. Het werd een tekort van 880 miljoen.

Opnieuw cyberaanval ING?

De trend zet door. Wat hier ook achter zit, schaduwrekeningen of Ddos aanvallen, het klopt niet. Waarom hebben banken hier nu opeens zoveel last van? Waarom wordt erover gelogen en waarom worden de Nederlanders zo slecht geïnformeerd? De gewone burger is bang om de klos te worden van de chaos bij de banken. Ook de AFM liet weten dat banken hun communicatie drastisch  moeten verbeteren. Dat zou wel fijn zijn ja.

Realiteit van vandaag

Negatief nieuws alom, maar dit is wel de realiteit van vandaag de dag. Dit zijn de ontwikkelingen in ons economische systeem van slechts een periode van 2 á 3 dagen wereldwijd. Wanneer je deze feiten op een rijtje zet en de financiële wereld vanuit vogelperspectief bekijkt, vraag ik me weer af wanneer dit de climax zal bereiken en wat wij als perspectief zullen accepteren. Onze toekomst heeft een andere benadering nodig en het huidige politieke gepeupel gaat ons dat zo te zien niet geven.

9 reacties

  1. Geweldig opmerking over het IMF haha.

    Lees ook meer dat spaar rekeningen onder de 100.000 niet meer heilig zijn. De spaarder loopt nu eenmaal ook een risico en de belasting betaler moet er niet voor opdraaien.. In hoeverre sta je dan in je recht om bv je hypotheek niet meer te betalen? Laten we zeggen ze pakken een percentage spaar rente af hetgeen gelijk staat aan een jaar rente van je hypotheek?

    Maarre dus de spaarder en belasting betaler zijn worden nu apart neergezet..

    De eerste rekening buiten Europa in een andere valuta is al geopend laten we maar zeggen…

  2. Grappig…Tissen denkt hetzelfde over de conclusie van bovenstaand verhaal en geeft dat uiteraard netjes weer in zijn column…

    http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2013/articles/de-volgende-in-de-rij.xml

    Tissen gaat openlijk voor het ‘einde verhaal’ verhaal. Dus wat als dat ook zo uit gaat komen?
    Hoe zullen de eerste dagen na de val van de Euro eruit zien? Wie durft daar als schrijver een voorschot op te nemen?

  3. “Zorgen Dijsselbloem over storingen bij banken” inderdaad, dit soort storingen kan de overheid van tijd tot tijd enorm van pas gaan komen, het zal mij niet verbazen als de storingen van afgelopen week in de categorie ‘false flag’ operatie vallen. het volk kan alvast wennen aan niet meer werkende banken, je kan dus maar beter voor een week te eten in huis hebben

  4. `China boekt handelstekort` china is gewoon bezig zijn buitenlandse valuta en met name de dollar berg om te zetten in iets wat wel waarde heeft, het handelstekort zal wel blijven zolang china nog met dollar resereves in zijn maag zit en er van af wil komen

    1. Dat kan hard gaan uitgeven gaat sneller dan het verdienen. Zal wel een schip met PM de haven van Shanghai binnenlopen binnenkort.

  5. De realiteit van vandaag. Het is nog 10 april. Ik zit naar bolkestein te kijken (voormalig partijleider van de vvd) hij heeft gisteren gepleit voor een scenario om uit de euro te stappen door middel van een triple aaa munt. Ofwel de rijke landen van de euro gaan dan in een triple aaa munt stappen.
    Tevens zegt ie dat frankrijk failliet is.
    Ik geloof dat frankrijk ook nog steeds banken heeft die moeten afschrijven op hypothecaire obligatieleningen uit de VS van de periode 2008. Maar ik geloof dat slovenie wat hoger op het to -do lijstje van de trojka staat.
    Ik zou dat top -10 lijstje van de te redden landen van de trojka wel eens willen zien.

    1. Als je een schuld hebt van 90% van je jaarinkomen en je elk jaar meer dan 3% van je jaarinkomen moet lenen om rond te komen dan zat je al lang in De Schuldsanering of was zelfs al failliet verklaard, omdat er geen uitzicht is op de afbetaling ervan. De eerste reden waarom dat nog niet is gebeurd is omdat de houders van de schuldpapieren weten dat de (EU)belastingbetaler de rekening zal betalen.
      Ten tweede, ik weet natuurlijk niet precies hoe het allemaal achter de schermen in elkaar steekt, maar als Frankrijk failliet gaat dan worden er astronomische hoeveelheden CDS getriggerd en dan stort de hele wereldwijde derivatenhandel in elkaar, of erger. Het zal in elk geval einde Dollar/Euro zijn. Cyprus had dit trouwens ook al kunnen veroorzaken, dus kun je nagaan hoe groot de knal bij Frankrijk wel niet zal zijn.

      Als hij gewoon in de jaren negentig( toen ook ik op hem gestemd had) in Den Haag was gebleven in plaats van naar Brussel te gaan dan had hij zelf tegengas kunnen geven bij de Nederlandse zegen voor de introductie van de Euro! Persoonlijk heb ik zijn vertrek toen als verraad gezien van de liberale kiezer. Zijn vertrek heeft er zeker toe bijgedragen dat Pim Fortuyn toen maar zelf de politiek is ingegaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: