Dat meer en meer institutionelen zich engageren in de cryptowereld is verondersteld gekend. De vierde grootste bank ter wereld kan dus niet achterblijven. Mitsubishi UFJ Financial Group Bank (MUFG) gaat een eigen cryptomunt lanceren voor mobiele betalingen. In Europa is men, net als in de VS en China, eveneens druk met de blockchain technologie en digitale munten. In het bijzonder een CBDC, een eigen digitale munt van de centrale bank. Na Litouwen waarover we reeds berichtten, treedt nu ook Frankrijk in deze op de voorgrond. Nog een belangrijke recente ontwikkeling is het engagement van het Amerikaanse Mastercard. ´Mastercard is expanding its cryptocurrency program by granting Wirex, a crypto payment business, principal membership status. This status makes Wirex the first native crypto company to be able to directly issue payment cards to its customers.´ Net als het ook Amerikaanse PayPal, waarover de geruchten meer en meer bewaarheid worden. Want ook PayPal goes crypto. ´PayPal, the fintech giant planning to bring crypto trading to its massive user base, has chosen Paxos to handle the new service’s supply of digital assets, according to two people familiar with the matter.´
Beweeglijkheid
De volatiliteit van bitcoin ondertussen is niet meer zo laag geweest sedert november 2018. De koers blijft al sinds einde juni 2020 tussen het 9000 en het 9300 dollar niveau schommelen. De cryptogemeenschap wacht in spanning af wat de komende week of weken zullen brengen. Feit is dat een grotere beweging omhoog of omlaag verwacht mag worden. Die kan wel duizend dollar bedragen, aldus verschillende analisten. Het kan beide richtingen uit, wat geen revelatie is natuurlijk. Het enige dat we kunnen stellen is de ´grote beweging´ die er aan zit te komen. Zoals meestal dan wanneer iedereen net even wegkijkt? Dit gebeurde er die laatste keer dat de volatiliteit extreem laag was. (Het kopiëren van de grafiek is verboden.) Forse uitbraken naar hogere regionen dus.
Satoshi Nakamoto
Over bitcoin gesproken een bijzonder bericht over de bedenker of bedenkers van de digitale munt, Satoshi Nakamoto. Zijn of hun identiteit is nog steeds onbekend. Nadere on-chain analyse van het geschatte fortuin van Nakamoto heeft blijkbaar meer kans op resultaat. Volgens onderzoek van Whale Alert bedraagt dit (slik) 1.125.150 BTC. ´(…) bitcoin mined up to block 54,316 with an estimated total value of the unspent bitcoin of at least $10.9 billion USD in today’s market.´ Minstens elf miljard dollar dus. Waarom kunnen wij niet eens zoiets uitvinden? Te druk met schrijven voor Biflatie zeker. Duizenden, tienduizenden fans die elke dag reikhalzend uitkijken naar nieuwe columns van collega Gerrit Welbergen en ondergetekende. Die mogen we gewoon niet teleurstellen. Op enkele partypoopers na die we wel kunnen negeren. Er is een reden voor dat wij schrijven en zij achternalopen. De luizen in de pels. Sikkeneurig als knorpotten, de mooie blanke pagina´s van Biflatie.nl besmettend met vuilspuiterij. Ach, hoge bomen vangen veel wind, zullen we maar denken. Hoe zielig wel ook, je dagen verkwanselen met nutteloze en doelloze kritiek in het wilde weg. Het lijkt er trouwens op dat het slechts om één of twee zieligaards gaat, die blijkbaar toch niks beters te doen hebben. Dan verschillende namen en mailadressen verzinnen om de povere ´kritiek´ te doen komen van zogezegd meerdere lezers. De uitdrukking ´parels voor de zwijnen´ is dan ook perfect op die enkeling(en) van toepassing. En hiermee is wat ons betreft het laatste woord ooit aan dit laffe, online, anonieme gespuis gewijd. Als onder een douche zal dit vullis van ons afglijden. Amen en uit.
Zal ik het spits maar afbijten?
U heeft volledig gelijk met uw verslag, de reptielen laten zich even niet horen.
Als u in uw verslagen in gebreken zou zijn, of leugens zou verkondigen, laat de rat(ten) dit dan helder en met bewijs openbaar maken.
Maar het is hoogstwaarschijnlijk ongedierte.
Uw reacties zijn zelden behulpzaam, maar altijd een sieraad voor Biflatie.
Beste heer van Buuren, een welgemeende raad: download een flankerende applausmachine bij uw proza en schrap het lezersplatform, Dan hebt u geen last meer van ‘zwijnen’, ‘partypoopers’ en ‘sikkeneurige knorrepotten’.