(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) De drievoudige boost waarover we eergisteren schreven die de BTC koers stuwde, leidde tot dit resultaat: bitcoin staat op woensdag 28 juli 2021 maar liefst 28 procent hoger. Op één week tijd! Ondanks dat er vandaag weinig substantieel nieuws uitkomt, en wat er uitkomt dan nog eerder negatief is, tikt BTC vanochtend voor de tweede keer het 40.000 dollar niveau aan. ff de Fear&Greed Index checken leert dat het sentiment onder cryptobeleggers van Extreme Fear – 10 op de schaal van 0 tot 100 – naar 50 is opgelopen. Wat staat voor Neutraal. So far so good. U herinnert zich vast dat ondergetekende meermaals géén financieel advies gaf (!), met te stellen dat tegengesteld aan dat sentiment handelen, lonend kan zijn? Net als hodlen.
Amazon: nocando
Zaten we juist of zaten we juist? Door eergisteren nog het gerucht rond ´bitcoin acceptatie door Amazon´ te beschouwen als ook maar dat: een gerucht. Al was het een heel sterk gerucht, gedetailleerd ook, van een ´insider´. Het werd door tal van media overgenomen en door enkele zelfs reeds als een vaststaand feit gepresenteerd. Nou ja, apen apen apen na. De ontkenning door Amazon volgde meteen, en dit veroorzaakte wel een korte set-back voor de bitcoin koers et al. Maar er bleek au fond geen stoppen aan en het bleef up, up and away voor BTC (rijmt nog ook!) Acht procent van genoemde bitcoin stijging van 28 procent vond in de afgelopen 24 uur plaats, en wordt geweten aan het aanzienlijk hoger dan verwachte inflatiecijfer in Australië; nou ja, als het kind maar een naam heeft. Je kunt echt niet alles verklaren, elke beweging omhoog en omlaag, en dit lijkt wel wat vergezocht. Toch: wanneer een koers hoger wilt, doet ze dat ook, geacht of ongeacht.
Welk eerder negatief getint nieuws komt er zoal uit dan:
Tether in bad weather
´Executives from Tether Limited, the company behind stablecoin USDT, could face a criminal probe for alleged bank fraud. The investigation is currently ongoing with the U.S. Justice Department and is focused on specific events.´ Tether Limited wordt weer eens wettelijk aangevallen, voor de zoveelste keer. Al tweemaal eerder werd het bedrijf grondig onderzocht, door diverse Amerikaanse instanties, vanwege hardnekkige geruchten dat het méér USDT uit zou geven dan er dollars tegenover staan. Twee keer moest de wetgever forfait geven. Niks van aan. Dus: proberen ze ´t op een andere manier. Dat moet je de Wetgever, de Overheid wel nageven: ´t zijn volhouders!
Danger!
Het IMF dat waarschuwt dat digitale munten wel eens de ´monetaire, financiële stabiliteit in gevaar kunnen brengen´. Hahaha, da´s een goeie! De stabiliteit die er nu al niet is dan? Hihihi…
Amerikaans senator Elizabeth Warren neemt het ook op voor de traditionele bankenwereld, en waarschuwt eveneens; zij dringt er bij de plaatselijke wetgevers en de SEC op aan vooral heel streng te beginnen reguleren…
In Rusland worden de plaatselijke banken gewaarschuwd (opnieuw die term) vooral niks met cryptocurrencies te beginnen…
Nou ja; bang zijn ze allemaal, heel bang, dat is het. Voor het onbekende; een nieuwe (nou ja) technologie die ze eigenlijk (nog altijd!) niet helemaal begrijpen. Dus wat doen angstige mensjes dan: zij wijzen af, zo conservatief, behoudsgezind zijn we wel. Maar pas op: macht hébben zij, bezitten zij, en die zullen ze gebruiken ook. Meer en meer wetgeving, beknotting, om te trachten te redden wat nog rest van de huidige monetaire constellatie. In ieder geval so far so good dus – cryptokoersen, met bitcoin als grootste, leggen het alles naast zich, en zoeken nog hogere regionen op.
Binance buigt
De grootste cryptobeurs ter wereld naar handelsvolume – u weet dat Binance al weken onder vuur ligt in tal van landen. Overheden, Wetgevers toonden hun spierbundels en nog, en daar is weinig of niets tegen opgewassen. Het is dus buigen of barsten voor Binance en stichter/CEO Changpeng – CZ – Zhao. Hij kiest de slimste weg en doet weer tal van toegevingen, zoals de transfert limiet beperken voor klanten die niet volledig geverifieerd zijn (non-KYC accounts), en is zelfs bereid tot opstappen. Persoonlijk laten we ons cryptobezit daar wel staan hoor. We love CZ.
Primeur
Voor de eerste keer gaat een ODL corridor open en live, door banken gebruikt, is up and running en belooft grootse dingen. Wat bedoelen we: de Japanse financiële reus SBI, een vroege investeerder in Ripple Labs, Inc., gebruikt RippleNet, de XRP blockchain, ledger, voor zowel fiatmunten als XRP (!), voor transfers tussen Japan en de Filipijnen. Meer dan 5 miljoen Filipino´s wonen in het buitenland, werken daar en sturen meest wekelijks een deel van hun verdiensten naar hun gezin en familie. Maar da´s altijd een kostelijke, dure zaak geweest. Tot vandaag dan. Tussenpersonen verlangen daar veel commissie voor, en leveren niet altijd naar behoren. Maar nu is er dus dit alternatief. ODL staat voor on demand liquiditiy. Instant geld (transfers). Binnen seconden, letterlijk, probeer het zelf maar eens, zowel fiatgeld als XRP verzenden. XRP doet dat sneller (seconden versus uren of zelfs dagen), goedkoper (voor een fractie van een dollar tegenover 5 of 10 dollar) en veiliger (100 %, te vergelijken met een foutenmarge van 6 % voor wereldleider SWIFT). ´t Was altijd een beetje het verwijt aan Ripple geweest, de twijfel of de enorme beloften – Ripple is going after all the money – ooit wel ingelost zullen worden.
´All the money´
Er is zo´n theorie die al jaren de ronde doet bij aanhangers, supporters, fans, XRP-bezitters, dat ooit – OOIT?! – al het geld van de wereld via XRP zal lopen. Uw onbescheiden dienaar, ome Joost dus, doet hier ff de boeken open: ik geloof dat ook. Ja ik ben zo´n XRP-believer. Ome Joost houdt wel van wat risico, en heeft al heel lang 90 procent van zijn cryptobezit in XRP zitten. Ik heb het altijd een schitterend idee gevonden, en als e.e.a. bewaarheid wordt – ooit – dan wint Joost de jackpot. Tja, geen financieel advies hoor (weeral niet), maar Lotto spelen geeft slecht 1 kans op 40 miljoen, om de hoofdprijs te winnen, toch? Terwijl ik met XRP 50 procent kans bezit. ´t Wordt wat – en dan wordt ´t big time…of ´t wordt niks, en dan slaapt ome Joost toch wel zalig hoor, daar niet van. En kijk: nog anderen hebben blijkbaar bovenstaand nieuwsbericht gelezen, want zetten de munt 13 procent hoger, op moment van schrijven?! XRP makes my day – en dat rijmt weeral!
´The True Value of Influence´
De echte waarde van invloed. Zo heet een interessant Rapport dat eToro, the world’s leading social investment network, uitbracht in samenwerking met The TIE, leverancier van alternatieve data. ff uitleggen. Op het eToro cryptoplatform kun je succesvolle cryptotraders ´volgen´. Dat wil zeggen dat je je portefeuille kunt linken aan wat deze doen. Behalen zij succes (en de resultaten zijn vaak ver-bluf-fend, echt…), dan behaal jij als ´volger´ hetzelfde. eToro was daar een pionier in, en kijk: we leven nu eenmaal in een wereld, een maatschappij van leiders en volgers. Da´s niet altijd pejoratief bedoeld. Stel je voor dat je jouw portefeuille 40 jaar geleden had kunnen linken aan die van, zeg, Warren Buffett? Dan was jij vandaag even rijk als hij, zie je? Die mogelijkheid bieden platformen als eToro, maar dan in de cryptowereld. Je ziet de behaalde resultaten van tal van succesvolle cryptotraders zo voor je, en kiest er één uit om ´financieel´ te volgen. Hij of zij werken, zwoegen, dag en nacht, in het zweet huns aanschijns – terwijl jij slaapt, wakker wordt en je winst uittelt. ´t Is een idee, ik presenteer ´t maar…
Crypto 101
101 is een uitdrukking voor: wat zijn the basics. Een tutorial of handleiding, de basis kennis dus. Vorige keer behandelden we al de interessante vragen van een lezer van deze Cryptonieuwsbrief…maar ondertussen zijn er geen vragen binnengekomen? Watskeburt? Nou ja, zit u met iets, begrijpt u e.e.a. niet of niet helemaal – dit wordt de vraagbaak van ome Joost, dus laat maar komen. Of bent u te druk met ´t uittellen van uw cryptowinsten vandaag? Ook goed, zoveel te beter dan. Maar ´t is maar dat u ´t weet: we zijn hier voor u…
De markt ondertussen…
De totale marktkapitalisatie, van alle 10.000+ munten en tokens tezamen, vergeleken met maandag jl. bedraagt vandaag 1,558 trillion – biljoen – dollar (was 1,545 trillion). BTC noteert aan 39.690 dollar (was 38.175). De bitcoin dominantie is momenteel 47,7 procent (was 46,3).
Binnen twee dagen – op vrijdag 30 juli a.s. – is de Cryptonieuwsbrief weer bij u terug met meer crypto/blockchain nieuws. Dan neemt collega Harm van Wijk het van ons over zoals gewoonlijk. Voor nu wensen we u alvast een geweldige dag!