Het klinkt beter in de oorspronkelijke taal: ´could evolve into a global market asset´ dus. Beter en indrukwekkender ook, vindt u niet? Dit is niet de bakker achter onze hoek die enthousiast is over bitcoin, maar BlackRock CEO Larry Fink. (Wel is het zo dat mister Fink vast niet zo´n lekker brood bakt). Ieder zijn stiel zullen we maar zeggen. En we mogen wel veronderstellen dat de heer Fink de zijne kent, met (slik) 7,4 trillion dollars (zevenduizend vierhonderd miljard, jawel) onder beheer. Hij voegt eraan toe dat bitcoin en andere cryptomunten de aandacht hebben getrokken van Wall Street. Dus daarmee ook zijn aandacht! Hoeveel mooier kan het nog worden, en dan richt ik me specifiek tot de slordige 100 miljoen bezitters van en traders in BTC…

Biflatie = inflatie + deflatie

CEO Fink wijst er ook op dat de cryptomarkt relatief klein is. Dat klopt helemaal. Bitcoin en alle altcoins tezamen vertegenwoordigen nog pas een markt van 566 miljard dollar. We schrijven dan woensdag 2 december 2020. Peanuts dus in vergelijking met aandelen en obligaties, die elk in de talloos veel biljoenen gaan. Dat heeft een heel groot voordeel: er is dan relatief weinig kapitaal nodig om de cryptomarkt in beweging te brengen. Nou ja – beweging? Bitcoin, BTC, is wel verdubbeld in waarde in een kleine drie maanden. Net vanwege het enthousiasme van institutionelen. Die weten ook waar Abraham de spreekwoordelijke mosterd haalt. Die merken natuurlijk eveneens dat de Amerikaanse dollar – wier positie als wereldreservemunt tandend is – zienderogen in waarde afneemt. Geen wonder, met in de afgelopen paar jaar meer dollars gecreëerd dan in heel de geschiedenis van de Verenigde Staten! Dus vrezen ook die big boys and girls – de institutionelen – dat hier wel eens inflatie van kan komen. Voeg daarbij dat Fed baas Powell officieel, on record, gezegd heeft dat hij inflatie wenst! (Dat is dan weer uit een terechte vrees voor deflatie, want we merken in de huidige markt zowel inflatie als deflatie – noem het Biflatie).  

2 reacties

  1. Dit lijkt mij eerder slecht dan goed nieuws voor de Bitcoin ed. Zoals ik dit leest is Wallstreet van plan de Bitcoins uit te gaan hollen voor speculatie waardoor het zijn oorspronkelijke functie als “onafhankelijk betaalmiddel van de mensheid” gaat verliezen. Dit houdt in een zeer hoge volatiliteit waarvan de top 10% gaat profiteren en waarop 90% gaat verliezen. Mij lijkt niet dat dit de bedoeling kan zijn voor de oprichters ervan.

    1. Bitcoin wordt niet gezien als betaalmiddel, maar als digitale goud vanwege het schaarse aspect. Betalen kan al tijden beter met andere cryptocurrencies welke sneller zijn, deze rol kan Litecoin bijvoorbeeld al beter vervullen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: