Wie leest eigenlijk de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid (“terms and conditions”) verbonden aan websites die hij/zij bezoekt, telefoontjes die je pleegt of app’s die je gebruikt? Inderdaad : geen hond. Op steeds meer sites die je aanklikt komt tegenwoordig prominent “I Agree” of I Don’t Agree”, en wie niet akkoord gaat raakt ook niet verder. Maar niemand weet waarmee hij instemt, niemand die “de kleine lettertjes” ook echt uitpluist. Nochtans wordt hiermee ongelofelijk veel informatie over ons verzameld en zelfs doorverkocht, allesmaal zonder dat we dit beseffen of er zelfs maar van op de hoogte zijn in de praktijk. Het sleutelwoord is privacy…en het is er erg mee gesteld… Kijk naar volgende documentaire en verwonder u!
[youtube id=”iLe7Ug6xKKQ” align=”center”]
Bestaat er geen programma die random duizenden trefwoorden googled zodat er geen nsa spying programma meer kan achterhalen welke zoekopdrachten daadwerkelijk van jezelf waren en welke door een programma gegenereert zijn? Zou wel een uitkomst zijn duizenden internetpagina’s bezoeken over de meest uiteenlopende onderwerpen per dag wat op de achtergrond meedraait zonder dat je er omkijken naar hebt. Wie gaat dat ff snel ontwikkelen?
Ik denk dat er vast wel ergens in de gebruiksvoorwaarden van Google staat dat je dan als saboteur wordt gezien en daardoor gerechtelijk kan worden vervolgd;)
Je hebt trouwens wel gelijk in de effectiviteit, als je maar genoeg ruis veroorzaakt verzuipt het vanzelf elk relevante informatie voor de oppervlakkige zoeker. Ze zullen dan meer rekenkracht nodig hebben.
Ik denk trouwens dat het grote sleutelwoord ‘peer to peer’ internetten is, waarbij je Google gewoon niet meer nodig hebt. Sterker nog, waarbij je per definitie geen man-in-the-middle meer nodig hebt. Hoe je de sheeple hiervan kan overtuigen is me nog niet duidelijk.
Dit is nou een mooi onderwerp voor ‘Europa’, om de burgers eens te beschermen in plaats van altijd klaar staan met privacybeperkende wetgeving…