Presseurop.eu
| Sinds wanneer ligt Nederland aan de Middellandse Zee? De eurocrisis is terug, nu niet alleen in het zuiden van Europa, maar ook in het noorden, waar zich immers de goede, stabiele eurolanden bevinden. Landen zoals Duitsland. Natuurlijk, Nederland is Griekenland niet. Maar ook in Nederland stijgt de staatsschuld te snel en het land heeft te kampen met een private schuldenberg. Dus moest de regering meer gaan bezuinigen, maar dat plan is door toedoen van de populisten nu gesneuveld.

De situatie is in elk land anders, we kunnen Madrid niet met Rome vergelijken en ook niet met Den Haag. Toch is het patroon wel steeds hetzelfde: de economie stagneert, mensen raken hun baan kwijt en dan moet er worden bezuinigd, wat aanvankelijk nog meer ten koste gaat van de welvaart. Burgers worden boos, de beurs gaat wankelen en politici doen een beetje water bij de wijn. En soms verliezen ze dan hun mandaat, zoals nu in Nederland. Lees het hele artikel op Presseurop.eu

7 reacties

  1. @Mister x : ik verkies de term ‘realist’, maar in deze barre tijden komt dat op hetzelfde neer. Toch ?

    Maar terzake : mocht u zelfmoord overwegen, bereid dit dan wel goed voor om onnodig lijden te voorkomen. Dus bijvoorbeeld geen rattegif innemen of een tekort (minder dan 2,5m) touw gebruiken indien u zich wenst te verhangen ; de ruggegraat moet natuurlijk wel losscheuren van de schedelbasis en niet tot een 15-20 minuten durende zuurstofarme doodsstrijd leiden indien men het met een 1m lang touw probeert.
    Een te lang touw (6+m) resulteert in het volledig losrukken van het hoofd van het lichaam, waardoor het hele zootje naar beneden pleurt. Heb ik een keer gezien in een doccie over een staatsexecutie in Iran, uitgevoerd mbv een hoogwerker en een touw van wel 10 meter. Bij de tweede kandidaat van die dag werd de touwlengte dan ook teruggebracht tot 3m ongeveer. Ook bij beulen zijn er beginnelingen in het vak.

    Het uiteindelijke resultaat is bij alle koord-lengtes (indien stevig genoeg) overigens hetzelfde 🙁

  2. Politiek.., met alles te laat… :zzz Maar het touw komt steeds strakker te zitten..

    Zal me benieuwen hoever de Duitsers met hun exit plan… Frankrijk met een nieuw opperhoofd.. Wordt ook weer feest…

  3. Populistisch gedrag vind ik achter Brussel aanlopen en de beurzen gebruiken als dekmantel om onrust en chaos te creëren .
    Zolang de banken lachen en de rente betalen van 1% of minder aan de ECB en lopen te graaien en roven op rente van 5% en meer aan de consument , loopt het wel los met de crisis en zal de schijn lang aanhouden dat het slecht gaat .
    Zo word er speculatief lekker verdient aan de crisis en zijn er legio bedrijven die lopen te cashen bij een licht briesje tegenwind.
    Het zakkenvullend gedrag kan men precies volgen aan de koers van grondstoffen en edelmetalen en daar mag heerlijk een kop van jut als Griekenland of Spanje of een Italië voor gebruikt worden , zolang er maar verdient word en de angst regeert .

  4. Hoogmoed voor de val….jarenlang is de pot verteerd…hierbij hebben onze zuiderburen de feeststemming nog verhoogd. Nu zijn alleen nog maar kruimels in de pot te vinden en wat doet de overheid dan. Juist, ja…belastingen en heffingen verhogen. Logisch want het systeem draait nog steeds…geen moordende massa’s die de bankiers en politici vierendelen. Tja, in de middeleeuwen wist men wel om te gaan met notabele. De klok moet eerst terug naar deze tijd. Na bijltjes dag kan het pas beter gaan. Eerst zullen de bloedzuigers elke kruimel bij de burger stelen….of dat nu btw, reiskostenforfait, hypotheek- en huurheffing of wat dan ook voor naam heeft. U (burger) zult alles kwijtraken, U salaris, U pensioen, U bescheiden kapitaal.

  5. Typisch dat banken niet meer kunnen voldoen aan hun primaire productieproces namelijk geld uitlenen.

    Zowel banken als overheden halen met de kaasschaafmethode steeds meer geld uit de reeele economie. Het gevolg hiervan mag duidelijk zijn; afnemende economische activiteit, recessie en wellicht een depressie.

    Als je een geldpers hebt dan kun je dit geld door middel van leningen op verschillende manieren uitlenen.
    Partijen die een geldpers hebben zijn o.a. banken, overheden (in de vorm van staatsobligaties), multinationals (in de vorm van aandelen en obligaties)

    Een overheid kan bijvoorbeeld de doelstelling hebben dat de burgers beter hun kont moeten afwegen en wil ook dat meer mensen hun kont gaan afvegen na het doen van de grote boodschap op het toilet. Ze financiert een reclamespot om het kontafvegen te stimuleren en ze subsidieert toiletpapier.
    Nou goed nu kun je kwalitatief en kwantitatief je kontafwegen o.a. afhankelijk van het toiletpapier en afhankelijk van het feit hoe de gemiddelde burger haar kont afveegt. Kwalitatief je kont afvegen houdt in dat je heel economisch met 1 blaadje toiletpapier omgaat en kwanitatief houdt in dat het je niet uitmaakt hoeveel blaadjes toiletpapier je gebruikt, je wilt een goede bol toiletpapiertjes in je hand hebben en hiermee je aars afvegen.
    De overheid kan het kontafveegbeleid financieren door belastinginkomsten en het drukken van staatsobligaties.

    Een bankier dient een toiletpapierfabriek van geld te voorzien als deze fabriek een nieuwe machine wil aanschaffen om toiletpapier te produceren.
    Kwantitatief beleid van de bank is om zo veel mogelijk producenten en toekomstige producenten te voorzien van leningen om toiletpapier te produceren. Het gevolg? De varkenscyclus. Er zijn dan te veel partijen die toiletpapier produceren, met als gevolg dat elke producent er geld op verliest in plaats van er geld op te verdienen.

    Helaas gaat de burger ook steeds kwalitatiever haar kont afvegen en verbruikt hierdoor minder toiletpapier.

    Ik denk dat bij mij op nummer 1 staat aangaande de geheimen van het geld; de partijen aan wie je je geld uitleent.

    Wil je als overheid dat er bijvoorbeeld alleen nog maar biologisch vlees wordt verkocht dan kun je dit per wet vastleggen en dus ook banken dwingen om geld met beleid uit te lenen (met als achterliggende doelstelling een gezonde bedrijfskolom, dus even berekenen hoeveel aanbieders van bijvoorbeeld koeievlees je nodig hebt) De eu en de b.i.s. zou je ideaal als organisatie kunnen gebruiken om dit ook als internationale standaard neer te zetten, zeg maar net zoals je wilt dat vrachtautochauffeurs en internationaal rijdende buschauffeurs dezelfde rij- en rusttijden gaan krijgen.

    Wel typisch trouwens dat met het laatste voorbeeld Geert Wilders van mening was met de laatste europese verkiezingen dat hij juist deze rijtijden weer wilde laten bepalen door nederland zelf.

    Maar goed ik mis in Den Haag zowel bij groenlinks als bij de vvd fundamenteel strategisch beleid aangaande de in zet van de productiemiddelen van natuur, arbeid en kapitaal.

    Maar goed wilders was toen wel de enige die wilde nadenken over hetgeen we europees willen regelen en wat we nationaal willen regelen.

    Maar oh oh oh de angst regeert bij de politiek-correcte partijen zo’n amerikaanse kredietwaardigheidsinstelling hoeft alleen maar te roepen dat de aaa status in gevaar kan komen en de kunduz-coalitie schijt al bagger.
    Ik ben benieuwd of de kunduz-coalitie nu kwalitatief of kwantitatief haar aars afveegt…

  6. Geert Wilders met de PVV na de verkiezingen op 12 september as. de grootste partij? Ik denk het niet, omdat de E.U.-Bilderbergerelite dat niet eens wil hebben en er zal voor zorgen dat de PVV flink gaat verliezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: