elder peopleLa douce France krijgt nationaal en internationaal talloze verwijten, aldus Gaspar Koenig, schrijver en directeur van de Franse denktank Generation Libre.  “Een rigide arbeidsmarkt, een onhandelbare publieke schuld, recordbestedingen in de openbare sector, het gebrek aan winstgevendheid in de privésector en een overdreven regulering.  Het niveau van staatsinmenging ligt veel te hoog”.  Ja, het socialisme viert er hoog tij en kan zich helemaal uitleven.

Babyboomers versus de deficit-generatie

Het is au fond het probleem van een generatieconflict, aldus Koenig.  Er zijn de babyboomers die kort na WO II geboren zijn en die nog altijd het grootste deel van de Franse structuren controleren.  Zij hebben een maatschappij gecreëerd die op henzelf lijkt, getekend is door angst iets van haar voordelen te verliezen en op zichzelf gericht is.  Anderzijds is er de deficit-generatie.  Zij hebben nooit een maatschappij zonder schulden gekend, een nationaal budget in evenwicht dateert van midden jaren ’70.  “De werkloosheid  bij jongeren heeft een niveau bereikt van 25 procent, een cijfer dat in de Arabische wereld mee aan de basis lag van de recente revoluties”.  Van vastgoed kunnen ze alleen maar dromen en van een pensioensysteem evenmin – het zal ingestort zijn voor zij er een beroep op kunnen doen.  Van de deficit-generatie wordt gevraagd om te betalen voor de rijkelijke levensstijl van een generatie als hun ouders.  De helft van de jongeren is dan ook bereid om te emigreren, naar Londen, Canada of Australië.

Het ambtenarenparadijs

De voorbije 6 maanden werden opnieuw 36.575 ambtenarenjobs gecreëerd.  Ondernemers lijken ze niet te mogen of niet te begrijpen.  “Niet voor niets bevindt zich onder de 50 meest geliefde persoonlijkheden niet één ondernemer”.  Neen, dan liever een ambtenarenjob.  Frankrijk, nu al het land met het hoogste aantal ambtenaren pro capita in de EU! Frankrijk, het ambtenarenparadijs.  Land van regelneven.  Dat en egalitarisme.  “Niet meer dan…” is aan de orde.  Een Frankrijk bijna uitsluitend bevolkt door ambtenaren die 1500 tot 2500 euro per maand verdienen.  “Het is geen karikatuur, het is het project van deze regering.  Maar het ergste is dat het correspondeert aan de verwachtingen van drie kwart van de Fransen”, zegt Monfinancier.com.  Maar dat is dan toch buiten die jongeren gerekend, denken wij zo…

7 reacties

  1. De Franse regering weet dat wanneer de Franse banken omvallen het hele mondiale geldsysteem in elkaar stort. Dat geldsysteem is natuurlijk corrupt tot op het bot. De EU en de FED blijven de arrogante socialistische heilstaat daarom wel ondersteunen.

    Arrogante bolwerken en bolwerkjes die elkaar steunen, zo gaat dat. Totdat het casino ontmanteld wordt natuurlijk. Hoe? Ach, de komende paar jaar zal er genoeg gaan gebeuren, ook in deze context. Dat kan een blind paard zien.

    1. Is Google-Earth dan al geüpdate naar 2013? Doe hetzelfde eens in Nederland met streetview van 2009 en kijk nu anno 2013 eens in bepaalde woonwijken en winkelstraten. Wordt je niet vrolijk bij…

  2. Waarom kwamen er geen grote sociaaleconomische hervormingen onder het rechtse bewind van Sarkozy? Onder zo’n president zou je dat toch verwachten?

  3. Frankrijk is een prachtig land, haar bevolking moet lokaal produceren en consumeren zonder in de valkuil te trappen van het iPad geluk. Kleine regionale gemeenschappen die iets voor de mensch over hebben, zonder ten prooi te vallen aan de beloften van vals kapitalisme, en zonder te hoeven opdraaien voor het falen van haar vazallen als Credit Llyonais, Agricole.

    Laat de guillotines rollen, biflaten, de jihadisten van de eeuwige groei erkennen hun falen enkel en alleen vanuit een rieten mand.

  4. Hey Houtskool, dat lokaal produceren en consumeren zou toch voor elk land moeten gelden, niet alleen voor Frankrijk? Zeker als het om landbouw produkten gaat. Ik hoef geen aardbeien uit New Zealand of komkommer uit Marokko. Die kan ik zelfs in mijn achtertuin kweken, dus zeker de lokale boer. Laat voortaan de produkten uit het buitenland liggen in de supermarkt, en ga naar lokale verkooppunten van groente en fruit. Misschien komt dan ooit de productie van die iPad (oid) terug op eigen bodem…

    1. Yep Looxcie, geldt voor meer regio’s. Waar locaal wordt geproduceerd en geconsumeerd, blijft het geld (welvaart) in de regio. Nu gaat dat via de huur door beursgenoteerde Bart Smits van panden van ING vastgoed naar ‘elders’; grootaandeelhouders en ander fast money en grootkapitaal, in milliseconden en hft transacties.

      Loonmatiging alhier, het surplus in welvaart wordt vakkundig afgeroomd; iedereen in de cao bij WalMart in dienst. Loon- en schuldslaven.

      Je hebt zeker gelijk, dit geldt niet alleen voor Frankrijk. Maar er zijn zaken die je niet in allerlei regio’s tegelijk kunt maken, zoals iPads. We leven in een op schuldpyramides gebouwd, aanbod gestuurd systeem. Meer, meer, meer…. Maar financial engineering loopt m.i. op haar tandvlees.

      Nog ff doorbijten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: