Ook in deze column wil ik aandacht vragen voor een interview waarin een monetair expert de samenleving waarschuwt voor naderend onheil. Dat er onheil nadert weten we hier op Biflatie al een tijdje, alleen zouden we graag willen weten of dat de komende weken, maanden dan wel de komende jaren zich voltrekt. Om iets te voorspellen maak ik vaak een vergelijking met de weervoorspelling waarvoor satellieten en andere technologische hulpmiddelen worden gebruikt die de verschillen in luchtdruk, windrichtingen en temperatuur kunnen meten. Op basis van die bewegingen zien weerkundigen dat stormen en orkanen zich ontwikkelen en een redelijk nauwkeurig in te schatten route volgen. Veel mensen hebben hun leven te danken aan meteorologen die mensen in de gevarenzone op tijd waarschuwden. Het gaat dan om korte termijn voorspellingen.

Onweer

Bij het voorspellen van een economische depressie gaat het om een korte en lange termijnvoorspelling. Ook hier spelen verschillende elementen een rol die onderzocht moeten worden en op allerlei niveaus voorhanden zijn. Alleen gaat het om veel meer elementen dan alleen het verschil in temperatuur, luchtdruk en windrichting. We zijn natuurlijk allemaal een beetje weerman, weervrouw of wat voor weervoorspeller dan ook. Net zoals zon en regen ons wisselend vrolijk en somber stemmen, zal ook de richting van de geldstroom ons vrolijk kunnen stemmen. Het stroomt soms naar je toe maar wat al te vaak van je af. Bij naderend onweer zoeken we een schuilplaats, met een lege portemonnee gaat dat veel moeilijker, je kan snel nat gaan.

Depressie

In de economie gaat om de hoeveelheid geld in omloop, de monetaire macht van (centrale) banken, binnenland politiek en geopolitiek, financiële markten, de beweging van valutasoorten, en in deze tijd van globalisering de macht van de elitaire globalisten. Achter de horizon liggen de donkere wolken van een opgestapelde schuldenberg die hemeltje hoog is gestegen en dreigt leeg te plenzen. Je kunt die niet gecontroleerd laten leeg lopen, wat sommigen denken. Dat is de theorie van een debt jubilee. Een soort van schuldsanering op wereldschaal waarbij de schuldeisers hun vorderingen op de schuldenaren (deels) moeten afschrijven. Daar zitten veel haken en ogen aan en kent onder de streep alleen verliezers. Bij een mondiale schuldafschrijving zullen banken failliet gaan en blijven schuldeisers en schuldenaren op een dampende puinhoop zitten. Nog erger dan de depressie van de jaren dertig(1929 – 1932) in de vorige eeuw. De monetaire geschiedenis leert dat monetaire tijdperken eindig zijn. De waarde van de euro daalt dramatisch t.o.v. de dollar die zelf als wereldmunt dreigt te verzwakken doordat een nieuw economische machtsblok wordt gevormd door de BRICS-landen die zich uitbreiden met rijke oliestaten. Ze werken aan een nieuw valutasysteem met waardevolle grondstoffen, zoals goud en fossiele brandstoffen(olie en gas) net als ten tijde van de goudstandaard, als onderliggende dekking.

Geld uit niets

Vanaf 1971 is ons fiduciair geldsysteem gebouwd op een schuldenberg gecreëerd door private banken, zonder gouddekking. Een systeem zonder fundament zal niet lang kunnen draaien. Een woning bouw je op een fundament, een computersysteem bouw je met hard- en software, en zelfs een piramidespel is gebouwd op een startkapitaal. Systeembanken creëren geld uit het niets. Bij uitgifte van een lening wordt niet het spaargeld van een andere rekeninghouder weg gegeven maar gewoon een bedrag genoteerd ter linkerzijde op de balans waardoor ik een schuld heb aan de bank en de bank een vordering op mij. Zo komt er meer geld in omloop en groeit de economie. Dat is geleende welvaart waarbij het geld uit de toekomst via de bank naar voren wordt gehaald. Hoe meer schuld hoe meer moet worden terug betaald. Dat wordt moeilijker naarmate de schuldenberg blijft groeien. Als steeds meer geld opgaat aan rente en aflossing komt NU(!) het moment van economische krimp. De signalen komen uit alle windhoeken. De waarschuwingen van monetaire experts zijn talrijk.

Pakhuis

Afgelopen weekend zag ik een interview op “De Nieuwe Wereld” met monetair expert  Anthony Migchels die met waarschuwende woorden uitlegt dat ons spaargeld op de bank niet veilig is. Dat het ligt weg te rotten is al lang bekend, de inflatie staat meters hoog boven de waardeloze rentevergoeding. Maar dat we steeds meer risico lopen op een falend banksysteem is niet bij iedereen bekend. Wel valt op dat het aantal kijkers na 2 dagen al op ruim 42.000 staat. Als nu iedereen deze video deelt en het aantal ongeruste kijkers onrustbarend stijgt dan wordt het tijd om waakzaam te zijn. Ik zou alvast aanraden om een pakhuis te huren want als de inflatie zo hard toeneemt als nu gaan die bankbiljetten veel ruimte innemen. Of worden we gered door de ECB als de CBDC wordt ingevoerd?

GW

20 reacties

  1. Ach…het zal zo een vaart niet lopen maar het is idd het geval dat het geld op de bank niet van jou is (ondanks dat het op jouw naam staat). Als de bank failliet gaat ben je je geld kwijt….althans tot het niveau van depositobescherming (in Belgie 100.000 euro). Nu….wie die 100.000 gaat betalen is nog de volgende vraag met een overheid die 110% staatschuld mee tornt (van het BNP). Het zal dus zeldzaam zijn dat een bank failliet gaat denk ik dan. Waarover ik me meer zorgen maakt is de visibiliteit van het geld op de bank. Er is nl geen bankgeheim meer en de overheid weet ondertussen beter wat er op je rekening staat als jezelf. In welke mate dat straks een rol gaat spelen naar belastingen toe (of bvb pensioenen (afh van hoeveelheid spaargeld?)) of uitkeringen (je heb geen recht op WW als je meer dan X spaargeld op je rekening heb).) is nog maar de vraag. Dit geldt overigens niet alleen voor spaargeld maar ook voor onroerend goed, je Zwitserleven gevoel, je …. Big brother is watching you

    1. Ha, ha, de Belastingdienst krijgt al en paar jaartjes keurig netjes de bankgegevens van de alle belastingplichtigen aangereikt. Dankzij de digitale gegevensuitwisseling en ons BSN(burgerlijk slaven nummer) kan men in de toekomst een totale digitale controle uitoefenen op al onze financiële transacties.

      Daarvoor wordt de CBDC(centrale bankgeld) ontwikkeld door de ECB in afwachting op het faillissement van het fiduciair geldsysteem. Krijgen we een gratis centrale bankrekening met misschien wel een soort van basisinkomen in de plaats van alle toeslagen die nu rondtollen via de heffing van belastingen en vervolgens weer uitdelen van toeslagen door dezelfde overheidsinstantie.

      Een nieuw systeem met centrale bankgeld met daaraan gekoppeld een social credit systeem om ons CO2-budget te bewaken. Dit gaat ons behoeden voor de ondergang van Moeder Aarde en Vadertje Staat. Punt is natuurlijk om de burger klein te houden.

      1. Nog steeds de mantra van een ’totale digitale controle’, terwijl massaal kachelhout en kaarsen worden gehamsterd?
        Een beetje normale winterkou en je zult je soep buiten op de barbecue mogen opwarmen, want de energie is dan niet alleen onbetaalbaar, maar gewoon óp.
        Bereid je alvast voor op het einde van alle ‘groene’ stopcontactfuncties, want zoals het er nu uitziet gaat ‘ouderwets fossiel’ de race winnen.

    2. Dag fluo ; je weet blijkbaar niet hoe ’t echt zit. Niks ongewoons voor een Nederlander hoor, dus maak je niet druk.

      Kijk, aan die depositobescherming is er namelijk (door de gezamenlijke banken) een bepaald maximum fonds toegekend van een paar lullige miljardjes, waardoor maar hooguit de eerste 1,5-2% van spaarders die zich als eersten als slachtoffers zullen aanmelden, gedekt zijn.

      Er was eens een neus en die was van was heheh…

        1. Maar eerlijk gezegd viel het mij ook tegen dat Migchels dit “detail” niet vermeldde, want daar is hij GEHEID van op de hoogte, dat kan niet anders.
          Net zomin als hij vermeldt dat tijdens de Grote Depressie meer dan de helft van de Amerikanen in de agrarische sector werkzaam waren ; vooral in de steden hakte die Depressie er dus KEIhard op in.
          Nu, een kleine eeuw later,

          Ik ken Anthony trouwens als reaguurder op de site “klokkenluider” (?) van Micha Kat in de periode ’12-’15. Hij kwam er regelmatig in het nauw omdat hij (destijds !) het Koshere Grootkapitaal met naam en toenaam noemde. Waarna ik hem regelmatig de helpende hand heb moeten toesteken, alhoewel mijn specialiteit toch echt meer in de hoek van ‘bepaalde kamertjes’ uit WO-2 lag. Ook Anthony geloofde daar trouwens geen ene hol meer van, zoals ieder WELINGELICHT persoon.

          Maar ja, in Nederland domineerde en domineert de aardappelpuree nog altijd tussen de oren hè ?

          Some things will never change …

          Ook dààr hoor ik hem niets over zeggen in dit interview. Jàmmer.

          1. Erratum : de zin

            “Ook dààr hoor ik hem niets over zeggen in dit interview. Jàmmer.”

            sloeg op de (nagenoeg) 100% Koshere Origine van het huidige Grootkapitaal .

          2. En de zin “nu, een kleine eeuw later” moest gevolgd worden door “werkt er nog maar 10% in die fundamenteel belangrijke sector en 90% in allerlei sectoren die in tijden van een depressie-crisis binnen een paar maanden verdampt zullen zijn”

            Ahum … “iets” met het effect van acetaldehyde op mijn frontale hersenkwab of zowiets heheh

      1. Beste Rene die deposito bescherming is toch een wassen neus, geld is gratis en een lawine van fiat geld staat gereed om de totale onteigening naar oud communistisch gebruik in goede banen te leiden. Zouden ze in Weimar iets
        aan een deposito bescherming gehad hebben?

      2. U hebt gelijk, ikzelf vroeg enkele jaren geleden aan de Thesaurie van de Nationale Bank van België wat de dekkingsgraad van de depositobescherming van spaartegoeden was.

        Wel, eueueh …. nog geen 2%. Toen ik vroeg “ja maar, dat is toch belachelijk weinig? ” was het antwoord : dat klopt, maar niet alle banken vallen tegelijkertijd om.

        Ja, zeg, als er maar 1 ( EEN ) grootbank omver valt, zit de NBN en de depositogarantie al dik in de shit. Die depositowaarborg is een lege doos ( net zoals de pensioensfondsen ).

        Die Mevrouw bij de NBB kon me “echt niet” overtuigen. Indien een grootbank omvale is het sauve qui peut.

        Ik heb GEEN geld op mijn bankrekening staan op een paar duizend euro na, voor dagdagelijkse onkosten. De rest zit buiten het bankensysteem en buiten de EU.

    3. Sterker nog,banken zullen failliet gaan en daar gebruiken ze ons geld voor.
      Dan komt de curator de hypotheek schuld opeisen.
      Maar dat geld ben je dus net kwijtgeraakt, zo confisqueren ze onze huizen.

  2. Soms moet je wel eens bij de buren gluren. Vandaag zag ik in de Duitse pers dit bericht:

    https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/700750/Credit-Suisse-unter-Druck-Kunden-ziehen-Vermoegen-ab?utm_content=link_8&utm_medium=email&utm_campaign=dwn_telegramm&utm_source=mid2062&f_tid=fb026413b20dac352db9f014b18d209b

    Credit Suisse onder druk, klanten nemen tegoeden op:
    Klanten lopen weg van de Zwitserse bank. Rijke families spitten honderden miljoenen dollars aan rijkdom weg. De bank vroeg een Arabisch staatsfonds om een ​​kapitaalinjectie.

    1. Is The End Nigh ?

      En wàt gaat er gebeuren met de honderden tonnen en fysiek zilver en de tientallen tonnen goud die de halve westerse wereld in de “private vaults” van de CS heeft geparkeerd ?

      Sssst ..!

    1. Ik vind er helemaal niets in terug over MAXIMUM dekkingsbedrag.

      De INDRUK wordt gewekt dat “alles” gedekt is zonder een ‘maximum’.

      ALLEMAAL (banken-)BULLSHIT dus.

      Zoals gebruikelijk worden de bankenwinsten geprivatiseerd en de verliezen (kuch-kuch) “gesocialiseerd”, oftewel afgewenteld op de gewone man. Zowel direkt als via een “bankenomweggetje” ; een exploderende staatsschuld ..!

  3. monetaire experts…..?????
    Dat hoef je niet te zijn om in te zien dat spaargeld niks oplevert….ve spaarrekening kan je niet spreken,,,eerder een verliesrekening….koop goud en zilver,, het enige wat waarde heeft vandaag de dag ,, alleen je betaalt veel boven de spotprijs van zilver,, het is al bijna niet meer te krijgen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: