‘Sinds 2017 vindt op de internationale vrouwendag van 8 maart de internationale vrouwenstaking plaats. Internationale organisaties zoals de Women’s Global Strike roepen die dag op om wereldwijd te staken.’ Aldus Dewereldmorgen.be. De loonkloof tussen mannen en vrouwen is nog steeds niet gedicht. Dat is maar één teken van tekort aan respect voor wat vrouwen echt betekenen, waard zijn. Voor de wereld, voor de maatschappij, voor de man en voor het gezin. Want vrouwen werken meer of even hard, maar worden minder betaald. Wie neemt zelfs anno 2020 meest de taken voor gezin en kinderen op zich? Werk aan de winkel! Voor de wetgevers die, inderdaad, nog meestal mannen zijn. En voor de heren onder ons, om (meer) mee de handen uit de mouwen te steken thuis. (Me too: ondergetekende geeft ampel het goede voorbeeld in deze.)
Intimidatie en discriminatie
Dus noodgedwongen kiezen vrouwen vaak voor deeltijdse banen. Komen ze thuis van fulltime werk, dan wacht hen nog meer werk binnenshuis. ‘De mentale belasting die bij dit gratis of laagbetaalde werk komt kijken, wordt zwaar onderschat. Het gebrek aan toegankelijke crèches, tehuizen, opvang- en zorgfaciliteiten, legt een collectieve verantwoordelijkheid uitsluitend op de schouders van vrouwen.’ Dan is er buiten deze discriminatie nog de seksuele intimidatie en andersoortig geweld tegen de zogenaamde zwakkere sekse. ‘Bijna één op drie vrouwen wereldwijd wordt in haar leven slachtoffer van fysiek of seksueel geweld door de huidige of ex-partner. Maar liefst 137 vrouwen per dag worden wereldwijd vermoord door hun huidige of ex-partner. Daarbovenop kreeg 30% van de Belgische vrouwen ouder dan 15 jaar het afgelopen jaar te maken met seksuele intimidatie.’ (Dewereldmorgen.be).
Staak!
Staken is een recht en het ultieme wapen van de onmachtigen. Het is ook bijzonder effectief! Vandaar dus deze oproep om te staken, vanwege de talloze vrouwenbewegingen en ondergetekende, een man, gericht aan alle vrouwen in de wereld. Op maandag 9 maart worden vrouwen verzocht om tussen 11u en 14u, waar ze zich ook bevinden, van zich te laten horen door lawaai te maken en dit te delen op sociale media onder de hashtag #8maars. http://https://www.instagram.com/p/B8_dC7tHsUp/. In meer dan 50 landen reeds nemen vrouwen actief deel:
“Wanner vrouwen stoppen…” Precies! Het zegt alles over de macht van de vrouwen en maakt het dramatisch gejammer over ‘gediscrimineerde vrouwen’ tot een niet bestaand cliché.
Onder het mom van zelfontplooiïng, versterking van de economie en emancipatie hebben vrouwen zich laten verleiden om deel te hebben in de mannenheerschappij en die daarmee te versterken.
Al in de Griekse Oudheid hebben de Vrouwen van Troje laten zien hoe het anders kan. Thuis en tussen de lakens hadden (en hielden) zij de broek aan, om daarmee hun mannelijke wederhelften te dwingen op te houden met hun kinderachtige, politieke manipulaties en verwoestende oorlogen en vooral bezig te zijn met hun echtelijke en gezinsverplichtingen, en de toekomst van hun kinderen.