china goudChina is in recordtempo de grootste goudproducent ter wereld geworden; verwacht wordt 440 ton in 2013. Niets van dit goud verlaat het land en daarbij importeert China ook nog massaal via Hong Kong – tijdens de eerste helft van dit jaar zo’n 726 ton – en koopt het tevens goudbedrijven op in Afrika en Latijns-Amerika.

De officiële goudvoorraad van China is nu 1054 ton, maar dit cijfer dateert alweer uit 2009. Niemand weet precies wat de huidige goudreserve van het land is. Aan de snelheid van productie en import van de afgelopen jaren te meten zou het Middle Kingdom wel eens meer dan 4000 ton kunnen bezitten! Zulk nieuws zou het meteen tot de tweede grootste bezitter van het gele edelmetaal maken. Het land wacht echter met nieuwe cijfers, waarschijnlijk omdat ze eerst nog wat goud kunnen inslaan rond lagere prijzen.

Koppeling Yuan aan Goud?

Volgens het huidige vijfjaren-plan van China is het doel een maximum aan goud te verzamelen tegen 2015. Wie weet komt het land dan wel naar buiten met een mededeling die de hele financiële wereld zou schokken: dat de yuan/renminbi voortaan gekoppeld wordt aan goud! Waar China haar burgers aanmoedigt goud te kopen en zelf het goede voorbeeld geeft, is het tegengestelde waar in India. Daar doet de overheid er net alles aan om de Indiërs ervan weg te houden. Het land heeft een almaar toenemend handelstekort en een munt die fors in waarde daalt. Meer op Goudvergelijken.nl

3 reacties

  1. Indiërs hebben bergen en bergen goud. Veel bij families en in sommige tempels ligt voor miljarden aan goud/zilver/juwelen. Kijk, dat is nog eens cultuur! Oh wacht, nu komen de humanistjes natuurlijk weer met hun kritiek. Kijk gewoon naar je eigen landje, daar is ellende genoeg om je druk over te maken.

    China gaat inderdaad waarschijnlijk verrassen in monetair opzicht. Wellicht dat de US dan, bv via anti-Chinese Japanse sentimenten, een hele vette oorlog gaat beginnen. Een groot, machtig rijk geeft haar positie niet zomaar op.

  2. Wat China daadwerkelijk aan goud in bezit heeft, is nog steeds een open vraag. Trouwens dat geldt niet alleen voor China maar voor zowat alle landen ter wereld, die hun cijfers ter beschikking stellen aan het IMF resp WGC. En dat er met die ‘officiële’ cijfers gesjoemeld wordt lijkt eerder een feit dan een vermoeden. Geen land zal precies aangeven hoeveel goud het in bezit heeft. Als je de cijfers vergelijkt van rond 1970 en nu dan zie je dat er nauwelijks iets veranderd is in die 40 jaar. Het is nog steeds zo’n 30.000 ton bij de Centrale Banken, tenminste volgens opgave.

  3. En wat hebben ze wel niet overgenomen van Nld. Voor een appel en een ei met dank aan onze onnozele bestuurders (hoogopgeleid ,super dom en onnozel). Nog erger, de Nederlanders stemmen al decennia op dit soort landverraders. Het blijft geen vijf voor twaalf , het is half een. Te laat !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: