De goudprijs vliegt woensdagochtend omhoog. Inmiddels noteert de prijs van goud rond de $1.635. Door de schuldenperikelen in Europa en tegenvallende economische data uit Amerika schoot de goudprijs afgelopen vrijdag met een enorme kracht door de grens van $1.600,- per troy ounce. Sinds het einde van februari is de prijs van goud en zilver echter gestaag gedaald. Is deze rally van vrijdag het begin van een omkeerpunt? Jim Wickoff is technisch analist bij Kitco.com, maar geeft hier geen uitsluitsel over. Hij verwacht overigens wel dat er donderdag 7 juni en vrijdag 8 juni wellicht wat actie komt op de edelmetalenmarkt, omdat de centrale banken in Europa en Amerika wellicht meer informatie zullen geven over nieuwe stimuleringsmaatregelen. Woensdag is het eerst de beurt aan de Europese Centrale Bank.
Lees verder op Goudvergelijken.nl
Stijgt u maar hoor. Zodra de nieuwe munt bekend is gemaakt verkoop ik alles 😉
Het wachten is op een Comex klapper. Hoogste tijd dat de bezitters van de papieren versie hun bezit laten toezenden.
O nee, dat ze het met duizenden tegelijk komen “afhalen”.
Ik wil nog wat zilver bijkopen, maar ik blijf nog even wachten.. Tenzij de ECB duizenden miljarden bij gaat drukken, denk ik dat we nog paniek en verkoopdruk op de aandelenmarkten gaan krijgen. En ik verwacht dat zilver en goud dan alsnog flink zullen dalen. Dan ga ik (hopelijk) mijn slag slaan.
De kans op een flinke QE3 is klein, aangezien het een herverkiezingsjaar is voor Obama. De cijfers uit de VS waren minder dan verwacht, maar het is nog niet paniek genoeg om QE3 te rechtvaardigen, denk ik..
Ik wacht nog even af, in ieder geval.. Of dat verstandig is, zal blijken :-* ..
(als je nog geen goud/zilver hebt, dan zou ik overigens in ieder geval alvast een deel inslaan)
Door zeer succesvolle overheids, media en bankcampagnes van de afgelopen jaren (de goud is out campagnes) hebben gehele westerse volksstammen niets met het ‘ barbaarse geld’ . Sterker nog, de doorsnee Amerikaan is er allergisch voor en vind goud zelfs eng/vies.
De huidige situatie is dus een zeeeeer ideaal aankoop/instapmoment voor kenners van monetaire geschiedenis, tenzij u gelooft dat centrale banken gouden houden uit traditie. Koester in dat geval uw papieren eurobiljetten.