In de reacties vonden we een Youtube van Kyle Bass. Die zijn het altijd waard om nog eens te noemen. Kyle Bass spreekt in deze video een klein uurtje over de schuldencrisis, geldcreatie, de balansen van de centrale banken (lees ook: Centrale bankiers creëren utopische wereld), de pschologie van de huidige crisis en de naderende oorlog. Actie vanaf 02.00. Leuk feitje: Sinds het begin van de kredietcrisis zijn de balansen van de 4 grootste centrale banken ter wereld met $10 biljoen toegenomen. Momenteel hebben ze samen $13 biljoen op hun balansen staan. Bekijk de video van Kyle Bass hier.
Zo komt die k-klap er niet want de centrale banken wereldwijd kopen alles op.
Wellicht kan het duitse parlement roet in het eten gooien omdat er voortaan gestemd moet worden aangaande directe financiele steun aan de hulpbehoevende europese landen.
Dat is werkelijk het enige dat ik kan bedenken dat de k-klap er niet gaat komen.
Heeft iemand nog andere suggesties?
@1: Japan kan wel eens een bommetje worden. http://www.businessinsider.com/kyle-bass-japan-has-a-full-crisis-2012-11
Ik zie ook dat er binnenkort een grote oorlog zal uitbreken in het Midden-Oosten. Met als gevolg dat de olieprijs meerdere keren over de kop gaat en dat daardoor velen niet meer hun autobrandstof kunnen betalen en noodgewdongen thuis zullen moeten blijven. Met als gevolg dat daardoor de Europes economie compleet verlamd wordt met rellen en grote maatschappelijke chaos tot gevolg. Dit zal de weg vrijmaken voor een sterke leider die vanuit de E.U. orde op zaken belooft te stellen met o.a. een vredesverdrag tussen Europa en de landen in het Midden-Oosten.
Moin
Men heeft al voorzien in de wetgeving die deze leider in het zadel zal helpen (met googlen is hier nog meer over te vinden):
Op 5 juni 2000 hebben de tien landen van de WEU voorstel 666 (recommendation 666) aangenomen.
Het voorstel ging over twee zaken. Er werd voorgesteld, aan de raad van de Europese Unie, om de tien landen van de WEU bij elkaar te houden als de nieuwe militaire vleugel van de EU. En er werd voorgesteld om één persoon, de High Representative for the CFSP, grote bevoegdheden te geven in tijden van crisis. De aanbeveling, de recommendation, is aanvaard. Binnen een aantal maanden werd begonnen met de uitvoering van recommendation 666. De WEU werd het orgaan dat de nieuwe militaire vleugel van de EU controleert.
. Dan is er de wetgeving voor noodtoestanden.
Elke staat kent zo’n regeling. In tijden van crisis worden de normale democratische rechten en besluitvorming een tijd opgeschort. De noodtoestand wordt uitgeroepen. Op dat moment krijgt één persoon grote bevoegdheden en volmachten. De EU heeft nu ook zo’n regeling. In tijden van nood krijgt de High Commissioner for the CFSP, die ook de algemeen secretaris van de WEU, is deze macht.
Ik wijs op het feit dat Adolf Hitler op deze manier aan de macht is gekomen. Hij is in Duitsland via het uitroepen van de noodtoestand aan de macht gekomen. Het is bij dit soort wetgeving de bedoeling dat de tijdelijke dictator weer afstand doet van zijn buitengewone volmachten op het moment dat de noodtoestand voorbij is. Hitler deed dat niet. Hij gebruikte zijn speciale volmachten ogenblikkelijk om zijn tegenstanders uit te schakelen en zijn eigen macht permanent te vestigen, de komende europaleider zou dit met deze wetgeving dus ook kunnen doen.
@1 koning nout
Centrale banken moeten steeds meer geld creeeren om de schuld van hun host op te kopen. Medio 2016 betaalt de VS 1 biljoen dollar, alleen aan rente, ook netjes geprint door de FED. Exponentieel verloop, voordat de curve er als een hockeystick uit gaat zien heeft de dollar wederom veel van haar waarde verloren, verdwijnt het vertrouwen, neemt de omloopsnelheid van geld toe (dat is de feitelijke oorzaak van hyperinflatie), gaan de cb’s nog meer printen. Weimar-5 koning nout. Kruiwagens met geld om de kachel aan te maken.
There’s no such thing as a free lunch!!!
@4 Nico:
Ik denk dat deze leider die aan de macht zal komen tijdens de Europese Noodtoestand t.g.v. de oorlog in het Midden-Oosten een diplomaat uit één van de Arabische Landen zal zijn. Deze zal dan de kunde in huis hebben om te bemiddelen en om tot een soort vredersakkoord tussen Israël, de E.U. en de Arabische Landen te komen. Op http://www.janvanbarneveld.nl staat over dit onderwerp meer informatie.
@Moin
Wie of hoe het zal gaan in detail vind ik niet zo van belang
de afloop is gelukkig wel bekend en daar vertrouw ik op.
@houtskool
Ik ben het met je eens.
De dollar heeft al ongelovelijk veel van haar waarde verloren.
Als de FED en ECB geen aansteker houden onder de schuldpapiertjes die ze van landen en banken opgekocht hebben, kan dat maar een ding betekenen namelijk het failliet van de reeele economie.
Als ik Nederland om me heen kijk vraag ik me steeds af hoe is het mogelijk dat sommige horecazaken nog kunnen bestaan of de sigarenboer.
Overheden in europa zijn belastingen aan het verhogen om onder de 3 % tekort te blijven.
Banken zijn hun balansen aan het herstellen door onder andere woeker-rentes te rekenen voor roodstaan en bezittingen te verkopen en door minder geld uit te lenen aan de reeele economie.
Stel dat ben bernanke gelijk krijgt met zijn woorden dat er geen hyperinflatie gaat komen (dit heeft ie gezegd in maart 2009 nadat ie tegen de wereld heeft gezegd om de geldkraan open te draaien) en dat de economie gewoon doorgaat dan houdt het in we langzaam steeds armer worden en steeds harder moeten werken voor minder geld. Nou is dit zowiezo de trend van na WOII.
QE 1 t/ oneindig, ltro-krediet, 700 miljard dollar van de VS-regering en dergelijke hebben het wereldwijde financiele systeem tot dusverre overeind gehouden maar heeft een geldhonger gecreeerd bij diezelfde banken en overheden dat zijzelf en de werkenden en ondernemers nog niet goed kunnen inschatten.
Het komt er op neer dat de gewone man het moet gaan betalen. Elk jaar wordt er weer een beetje afgeroomd en je moet steeds meer energie stoppen in de meest simpele dingen bijvoorbeeld het krijgen van een uitkering en beeindigen van een telefoonabonnement.
Je hoeft geen incident meer te krijgen (bijv een klein verkeersongelukje met lakschade) want het kost belachelijk veel tijd en energie.
Wat mij met name de laatste 10 jaar opvalt, is dat je steeds meer opgelicht wordt door bedrijven waarbij men de ontmoedigingstactiek gebruikt.
Een mooi voorbeeld hoorde ik laatst van iemand die bij een schoonmaak bedrijf werkte. Een of andere toeslag werd niet betaald. 9 op de 10 werknemers kijkt al niet meer op de loonstrook. Er staan zo belachelijk veel bedragen en percentages gewoon niet leuk meer.
Als je 10.000 man in dienst hebt, levert dit een leuk bedrag op.
Dit is gedrag van bedrijven die fundamenteel te weinig geld binnen krijgen met hun dienstverlening/productie.
Dit als zijnde een gevolg van de banken die te veel geld in verschillende economieen hebben laten vloeien.
Vooralsnog is elke k-klap nog net voorkomen sinds 2008. Het enige dat ik nog kan bedenken is de derivaten-klap. Maar wat mij opvalt, is dat hier nog heel weinig aandacht aan wordt besteedt door de msm. Al moet ik zeggen dat het woordje derivaat in 2012 wel een paar keer gevallen is bijv. bij de woningbouwverenigingen, universiteiten e.d. Maar er zal nog heel wat moeten gebeuren wil dit het woord van het jaar worden. Het is dan ook veelzeggend dat zoiets doelloos als project-x het woord van het jaar geworden is in 2012. Al die loonslaven-kinderen die niet beseffen dat ze gevangen zitten in een economisch systeem zijn wel tekeer gegaan alsof ze 10 jaar in een kerker op water en brood hebben geleefd.
Maar goed ik dwaal af. Hoe kun je als financieel journalist uitzoeken welke bank kwetsbare derivaten heeft?
Wanneer kan een centrale bank een aansteker houden onder schuldpapier? In 2011 hebben diverse private partijen een aansteker moeten houden onder grieks schuldpapier dus het kan wel.
Is er ook ergens een vereniging van financieel journalisten die werkzaam zijn bij de msm?
Ik zou wel eens bij biflatie een artikel willen lezen met de titel een dag uit het leven van een financieel journalist.
Kan iemand van biflatie.nl dit niet eens voorleggen bij het financieel dagblad?
Wellicht zit daar iemand die zich bezighoudt met de derivaten problematiek en of bankbalansen en basel III en dergelijke.
En de roep wordt groter…
http://www.eo.nl/radio/ditisdedag/artikel-detail/sp-goud-moet-terug/
Mediterrane Unie, nog wat leesvoor voor o.a. Nico. Op http://janvanbarneveld.nl/actueel/israel/249-actualiteiten-december-2012-4-de-mediterrane-unie-en-het-beest lees ik o.a. het volgende:
[quote]Exit EU?
Een interessant gegeven is dat de ‘grenzen’ van de MU (Mediterrane Unie) vrijwel overeenkomen met de grenzen van het oude Romeinse rijk. De laatste tijd, onder het voorzitterschap van Jordanië, komt er inderdaad weer wat meer beweging in de MU. Dit is ook een gevolg van het feit dat de EU nogal wankel staat op zijn voeten van ijzer en leem, zoals de profeet Daniël het beeld van de wereldrijken in de eindtijd zag in hoofdstuk 2 van zijn Bijbelboek.
De recessie binnen de EU houdt niet op, wordt zelfs erger. De kloof tussen de landen in het Noorden en het Zuiden van de EU wordt groter. Wat ook heel vervelend is voor het leiderschap in Brussel is dat het grondvlak, de steun van de burgers, steeds meer aan het afkalven is. Men is “Brussel” zat. Misschien loopt het wel uit op een exit EU en leve de MU? Het zou in elk geval niet buiten het profetische scenario vallen, vooral omdat ook Turkije een belangrijk lid is van de MU.[/quote]
Heel goed mogelijk dus dat de E.U. en de Eurozone alsnog uit elkaar spat en daarvoor in de plaats de MU komt.